BURDUR BELEDİYE MECLİSİ OLAGANÜSTÜ TOPLANDI

GÜNDEM 06.05.2020 - 18:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4278+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYE MECLİSİ OLAGANÜSTÜ TOPLANDI

Burdur Belediyesi meclisi olağanüstü olarak sultandere fen işleri kampus tesislerinde gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplandı.
Burdur Belediyesi Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gündem açılışında;Coronovirüs nedeniyle ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Ancak dağlık bakanlığının konu üzerinde hassasiyet göstererek konuyu iyi takip etmektedir. Rehavete kapılmadan, salgında son hastamız da iyileşinceye kadar salgın tam anlamı ile bitinceye kadar mücadeleye devam etmek zorundayız. Çünkü yakın tarihimizde görülmüş en yaygın salgın bulaşma ve bulaştırma oranına bakıldığında bu güne kadar dünyadaki yaygın hastalık olduğunu söyleyebilirim. Tüm teknolojik gelişmelere ve yeniliklere rağmen tüm dünya baş etmekte zorluklar çekmektedir. Bizde bu salgınla hem ülke genelinde hem de şehrimizde en etkin mücadeleyi vermeye çalışıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlar ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu güne kadar il merkezinde vakamız yok ancak ilçelerimizde dış bağlantılı olarak hastalık ile ilgili olan bazı durumlara rastlanmaktadır. Öte yandan bu güne kadar coranovirüs nedeniyle ölümlü vaka olmadı. sözlerimin başında da söylediğim gibi bu konuda hastalık ve virüs ile mücadeleye devam edeceğiz. Burdur belediyesi özelinde daha hastalık çok boyutlu bir duruma gelmeden dezenfekte çalışmalarına başladık. Mart ayı başında böyle bir salgının ülkemizin kapısında olduğunu hatırlatmıştım, bu nedenle maske üretimine başladık. Gönüllü kadınlarımızın Cumhuriyet yaşam merkezimizde oluşturdukları bu geçici atölye ile ürettiğimiz 180-200. Bin maskeyi halkımıza dağıttık. Haftanın 7 günü 8 semt pazarında bulaşma olasılığı yüksek alanlardan birisi olması hesabı ile bu alanda dezefeksiyonun düzgün olması halkımızın virisü birbirine bulaştırmaması maksadıyla izalasyon kurallarını hayata geçirdik Dileğimiz odur ki en kısa sürede hastalığın yayılmasının sonuna geliriz. Ülkemiz yeniden eski günlerine geri dönebilir. Bu gün toplanma nedenimizin de bir başka nedeni çözüm noktasında alacağımız kararlar çabamızı ortaya koyacaktır. Hem belediye dükkan kiracılarımızın hem de halkımızın sorunlarını imkanlar dahilinde çözüm üretmek olacaktır. Belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptığı konuşmanın  ardından 12 maddelik meclis gündemi maddelerinin görüşülmesine başladı.  
Burdur Belediyesi meclisi olağanüstü olarak sultandere fen işleri kampus tesislerinde gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplandı.

Burdur Belediyesi Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gündem açılışında;Coronovirüs nedeniyle ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Ancak dağlık bakanlığının konu üzerinde hassasiyet göstererek konuyu iyi takip etmektedir. Rehavete kapılmadan, salgında son hastamız da iyileşinceye kadar salgın tam anlamı ile bitinceye kadar mücadeleye devam etmek zorundayız. Çünkü yakın tarihimizde görülmüş en yaygın salgın bulaşma ve bulaştırma oranına bakıldığında bu güne kadar dünyadaki yaygın hastalık olduğunu söyleyebilirim. Tüm teknolojik gelişmelere ve yeniliklere rağmen tüm dünya baş etmekte zorluklar çekmektedir. Bizde bu salgınla hem ülke genelinde hem de şehrimizde en etkin mücadeleyi vermeye çalışıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlar ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu güne kadar il merkezinde vakamız yok ancak ilçelerimizde dış bağlantılı olarak hastalık ile ilgili olan bazı durumlara rastlanmaktadır. Öte yandan bu güne kadar coranovirüs nedeniyle ölümlü vaka olmadı. sözlerimin başında da söylediğim gibi bu konuda hastalık ve virüs ile mücadeleye devam edeceğiz. Burdur belediyesi özelinde daha hastalık çok boyutlu bir duruma gelmeden dezenfekte çalışmalarına başladık. Mart ayı başında böyle bir salgının ülkemizin kapısında olduğunu hatırlatmıştım, bu nedenle maske üretimine başladık. Gönüllü kadınlarımızın Cumhuriyet yaşam merkezimizde oluşturdukları bu geçici atölye ile ürettiğimiz 180-200. Bin maskeyi halkımıza dağıttık. Haftanın 7 günü 8 semt pazarında bulaşma olasılığı yüksek alanlardan birisi olması hesabı ile bu alanda dezefeksiyonun düzgün olması halkımızın virisü birbirine bulaştırmaması maksadıyla izalasyon kurallarını hayata geçirdik

Dileğimiz odur ki en kısa sürede hastalığın yayılmasının sonuna geliriz. Ülkemiz yeniden eski günlerine geri dönebilir. Bu gün toplanma nedenimizin de bir başka nedeni çözüm noktasında alacağımız kararlar çabamızı ortaya koyacaktır. Hem belediye dükkan kiracılarımızın hem de halkımızın sorunlarını imkanlar dahilinde çözüm üretmek olacaktır. Belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptığı konuşmanın  ardından 12 maddelik meclis gündemi maddelerinin görüşülmesine başladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.