BURDUR DA BEDELLİ İKİNCİ CELP DÖNEMİ 6-7 EKİM DE

GÜNDEM 13.09.2018 - 12:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4698+ kez okundu.
 

BURDUR DA BEDELLİ İKİNCİ CELP DÖNEMİ 6-7 EKİM DE

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur Bedelli askerlikle ilgili açıklamada bulundular.
    Yurt dışında bulunan vatandaşlardan sonra ülkemizde askerlik çağına gelmiş gençler açısından 2018 yılı içinde en çok gündemde kalan ve genel seçimler öncesinde ve sonrasında tartışılan bedelli askerlik nihayet uygulama safhasına geçirildi. Burdur AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, konu hakkında yaptıkları yazılı açıklamada; Eylül döneminde Burdur’a bedelli asker gelmeyeceği belirtilirken 6-7 Ekim 2018 günü ilk dönem celbinde bedelli askerlerin intikalinin sağlanacağı yaptıkları yazılı açıklama ile belirtildi.   Teklife göre, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğan, bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak. Askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları için başvurularda 15 bin Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını bir defada ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri gerekecek. Bu düzenleme hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılanlar sona erdirilecek. Bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilmeyecek.   BEDELLİ ASKERLİKLE BURDUR ESNAFI CANLANACAK Bedelli askerlerin 21 günlük temel eğitim alacakları birlikler arasında Burdur ilininde olması İçin gerekli girişimlerin sonuç verdiğini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “ Milli Savunma Bakanlığımızla ilimizin alt yapısının uygun olduğu ile ilgili görüşmeler gerçekleştirmiştik. Yapılan görüşmeler neticesinde Burdur İlimizde 2. Celp dönemi 6-7 Ekim tarihlerinde 21 günlük temel eğitimlerini almak için Bedelli askerler birliğine teslim olacak.”dediler.   
AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur Bedelli askerlikle ilgili açıklamada bulundular.

    Yurt dışında bulunan vatandaşlardan sonra ülkemizde askerlik çağına gelmiş gençler açısından 2018 yılı içinde en çok gündemde kalan ve genel seçimler öncesinde ve sonrasında tartışılan bedelli askerlik nihayet uygulama safhasına geçirildi. Burdur AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, konu hakkında yaptıkları yazılı açıklamada; Eylül döneminde Burdur’a bedelli asker gelmeyeceği belirtilirken 6-7 Ekim 2018 günü ilk dönem celbinde bedelli askerlerin intikalinin sağlanacağı yaptıkları yazılı açıklama ile belirtildi.

 

Teklife göre, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğan, bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak. Askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları için başvurularda 15 bin Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını bir defada ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri gerekecek.

Bu düzenleme hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılanlar sona erdirilecek. Bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilmeyecek.

 

BEDELLİ ASKERLİKLE BURDUR ESNAFI CANLANACAK

Bedelli askerlerin 21 günlük temel eğitim alacakları birlikler arasında Burdur ilininde olması İçin gerekli girişimlerin sonuç verdiğini belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur “ Milli Savunma Bakanlığımızla ilimizin alt yapısının uygun olduğu ile ilgili görüşmeler gerçekleştirmiştik. Yapılan görüşmeler neticesinde Burdur İlimizde 2. Celp dönemi 6-7 Ekim tarihlerinde 21 günlük temel eğitimlerini almak için Bedelli askerler birliğine teslim olacak.”dediler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.