BURDUR DA BİR 23 NİSAN’I DAHA COŞKU İLE KUTLADIK.

EĞİTİM 23.04.2017 - 13:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3460+ kez okundu.
 

BURDUR DA BİR 23 NİSAN’I DAHA COŞKU İLE KUTLADIK.

Burdur’da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenlerle Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 27. Yılını coşku ile bir 23 Nisan’ı daha coşku ile kutladık.
Burdur da 23 Nisan kutlamalarının ilk adresi Demokrasi ve Özgürlük Meydanı, oldu. Sabah saat  10.oo da bütün okullar burada toplandı. Protokol üyelerinin gelmesi ile birlikte kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanın da son buldu. Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram öğrencilerin eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelek koydu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından törenlere  devam edildi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı yaptı. Bayram konuşmasında; Milletimizin kurtuluş yolunda verdiği mücadele ve ülkenin kurtuluşunda verdiği kararlılığı vakur duruşuyla yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin birlik ev beraberliğinin timsali olmuştur. Milli iradenin tekamülünü doğrudan üstün iradesiyle doğrudan üstlenerek tüm dünyaya emsal teşkil etmiş mazlum milletlere de ülkelerinin bağımsızlığında yol gösterici rol oynamıştır.  “Gazi Meclis” unvanına tek meclis olmuştur.       Atatürk’ün önderliğinde, çocuklara armağan edilmiş Dünya da ilk ve tek bayram olması hesabı ile de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ayrı bir öneme sahiptir. Geleceğini, yetişmekte olan çocuklarına ve gençlerine emanet etme cesaretini ve yüceliğini azmi  gösterebilen; onlara kayıtsız şartsız güvenen ileri görüşlü bir lidere sahip olan milletimiz, bu anlamlı günde değişik coğrafyalardan gelen çocuklarla böylesine özel bir günü paylaşarak el ele vererek farklılıkların zenginliğini aynı yürükte tek kalp atışı ile sergilemektedir dedi.   Cumhuriyetimizin kuruluş günü olan 23 Nisan 1920 de temellerinin atıldığı gün anısına törenleri mevsimin yağmurlu ve soğuk olması nedeniyle Burdur Öğretmen Evi Nurcihan Velicangil salonu  içinde devam edildi. Buradaki kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği bir bayan öğretmen yaptı. Tören düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Öğrencilerin halk oyunları ile devam eden tören sona erdi. 
Burdur’da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenlerle Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 27. Yılını coşku ile bir 23 Nisan’ı daha coşku ile kutladık.

Burdur da 23 Nisan kutlamalarının ilk adresi Demokrasi ve Özgürlük Meydanı, oldu. Sabah saat  10.oo da bütün okullar burada toplandı. Protokol üyelerinin gelmesi ile birlikte kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanın da son buldu. Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram öğrencilerin eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelek koydu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından

törenlere  devam edildi. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı yaptı. Bayram konuşmasında; Milletimizin kurtuluş yolunda verdiği mücadele ve ülkenin kurtuluşunda verdiği kararlılığı vakur duruşuyla yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin birlik ev beraberliğinin timsali olmuştur. Milli iradenin tekamülünü doğrudan üstün iradesiyle doğrudan üstlenerek tüm dünyaya emsal teşkil etmiş mazlum milletlere de ülkelerinin bağımsızlığında yol gösterici rol oynamıştır.  “Gazi Meclis” unvanına tek meclis olmuştur.

 

    Atatürk’ün önderliğinde, çocuklara armağan edilmiş Dünya da ilk ve tek bayram olması hesabı ile de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ayrı bir öneme sahiptir.

Geleceğini, yetişmekte olan çocuklarına ve gençlerine emanet etme cesaretini ve yüceliğini azmi  gösterebilen; onlara kayıtsız şartsız güvenen ileri görüşlü bir lidere sahip olan milletimiz, bu anlamlı günde değişik coğrafyalardan gelen çocuklarla böylesine özel bir günü paylaşarak el ele vererek farklılıkların zenginliğini aynı yürükte tek kalp atışı ile sergilemektedir dedi.

 

Cumhuriyetimizin kuruluş günü olan 23 Nisan 1920 de temellerinin atıldığı gün anısına törenleri mevsimin yağmurlu ve soğuk olması nedeniyle Burdur Öğretmen Evi Nurcihan Velicangil salonu  içinde devam edildi. Buradaki kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği bir bayan öğretmen yaptı.

Tören düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Öğrencilerin halk oyunları ile devam eden tören sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.