BURDUR TEFENNİ İLÇESİNDE İKİNCİ AKBELEN VAKASI

GÜNDEM 09.08.2023 - 11:04, Güncelleme: 09.08.2023 - 11:04 14271+ kez okundu.
 

BURDUR TEFENNİ İLÇESİNDE İKİNCİ AKBELEN VAKASI

Burdur Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz bir maden şirketinin doğayı tahrip etme adına ilçemiz halkının mesire alanı ve su kaynağımız tehdit altında dedi.
Burdur Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz Teknik ekibi ile belediye yetkililerinin söz konusu ikinci krom madeni alınında yaptığımız tespitlerde alan içinde bulunan 25 adet Çam ağacının kesildiği ve toplamda kesilmek üzere 1400 civarında da çam ve ardıç ağacının işaretlendiği tespit edilmiştir. Yine maden şirketi tarafından dolgu yapılan alanda kesilmemiş canlı çam ağaçlarının dolgu altında kalmaya başladığı görülmüştür. Ayrıca Tefenni ana içme suyu isale hattı güzergahındaki tüm yollarında kapatıldığı, 2 ayrı içme suyu kaynağımıza ulaşımın ise kapatıldığı görülmüştür. Şu an itibariyle Belediyemiz araç ve makinaları tarafından içme suyu isale hattında ki tıkanıklığın giderilmesi amacıyla isale hattı güzergahındaki yollarımızın tekrar açım çalışmasını başlatmışlardır. Başkan Ümit Alagöz; Doğamız, su kaynaklarımız ve halkımızın yazın serinlemek için mesire yeri olarak kullandıkları bu yerleri maden şirketinin doymaz bir iştahla saldırdığı değerlerimize zarar vermesinin önüne ilçe halkı ile birlikte karşı duracağız gerekli adli makam ve mevkilere hukuk danışmanlarımız ile gerekli yasal yollara baş vuracağız ayrıca bu katliama karşı mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. Bunun içinde siyasi olarak tüm kesimleri bilgilendireceğiz. Bu günden itibaren içme suyu kaynak ve kapitajlarının kontrolü ve güvenliği için 24 saat nöbet kuralına göre Belediye personellerimiz Söbüce alana yerleştireceğimiz bir karavan vasıtası ile görev yapacaklardır.  
Burdur Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz bir maden şirketinin doğayı tahrip etme adına ilçemiz halkının mesire alanı ve su kaynağımız tehdit altında dedi.

Burdur Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz Teknik ekibi ile belediye yetkililerinin söz konusu ikinci krom madeni alınında yaptığımız tespitlerde alan içinde bulunan 25 adet Çam ağacının kesildiği ve toplamda kesilmek üzere 1400 civarında da çam ve ardıç ağacının işaretlendiği tespit edilmiştir.

Yine maden şirketi tarafından dolgu yapılan alanda kesilmemiş canlı çam ağaçlarının dolgu altında kalmaya başladığı görülmüştür. Ayrıca Tefenni ana içme suyu isale hattı güzergahındaki tüm yollarında kapatıldığı, 2 ayrı içme suyu kaynağımıza ulaşımın ise kapatıldığı görülmüştür.

Şu an itibariyle Belediyemiz araç ve makinaları tarafından içme suyu isale hattında ki tıkanıklığın giderilmesi amacıyla isale hattı güzergahındaki yollarımızın tekrar açım çalışmasını başlatmışlardır.

Başkan Ümit Alagöz; Doğamız, su kaynaklarımız ve halkımızın yazın serinlemek için mesire yeri olarak kullandıkları bu yerleri maden şirketinin doymaz bir iştahla saldırdığı değerlerimize zarar vermesinin önüne ilçe halkı ile birlikte karşı duracağız gerekli adli makam ve mevkilere hukuk danışmanlarımız ile gerekli yasal yollara baş vuracağız ayrıca bu katliama karşı mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. Bunun içinde siyasi olarak tüm kesimleri bilgilendireceğiz. Bu günden itibaren içme suyu kaynak ve kapitajlarının kontrolü ve güvenliği için 24 saat nöbet kuralına göre Belediye personellerimiz Söbüce alana yerleştireceğimiz bir karavan vasıtası ile görev yapacaklardır.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.