BURDUR VALİLİĞİ; ATEŞLİ SİLAHLARA YASAK GETİRDİ

ASAYİŞ 17.08.2018 - 00:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4145+ kez okundu.
 

BURDUR VALİLİĞİ; ATEŞLİ SİLAHLARA YASAK GETİRDİ

Burdur İli genelinde özellikle düğünlerde ateşli silahların kullanımı ve havai fişek atılması konusunda yoğunluk yaşandığı görülmektedir.
 Ateşli silahların toplu ortamlarda bilinçsizce kullanılması pek çok istenmeyen sonuç doğurduğu gibi, bilindiği üzere ateşli silahların bulundurulması, taşınması ve kullanılmasına ilişkin kurallar mevzuat hükümleriyle belirlenmiştir. Buna göre yerleşim yerlerinde ve toplu bulunulan mahallerde silah kullanımı yasaklanmış, yasaklara uymayanlara yönelik olarak da cezai yaptırımlar öngörülmüştür.             Havai fişek kullanımı ise İl Mahalli Çevre Kurulu’nun 12.01.2017 tarihli ve 96 Kararı ile İl genelinde yasaklanmıştır.             Yukarıda belirtilen her iki konuda Valiliğimizin (İl Yazı İşleri Müdürlüğü) “Ateşli Silahların Kullanımının ve Havai Fişek Atışının Önlenmesi” konulu 2017/2 sayılı Genelgesi göz önüne alınarak; İl genelinde düğünlerde, konvoylarda ve diğer kutlamalarda ateşli silahların kullanılmasına, havaya ateş edilmesine ve havai fişek atılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Düğün ve diğer kutlamalar için yapılan başvurular esnasında bu husus başvuru sahibine tebliğ edilecektir. Kolluk birimleri tarafından söz konusu yasaklara uyulması konusu en etkili şekilde denetlenecek, aksine bir uygulamaya izin verilmeyecek, yasağı ihlal edenler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.  Konu Kaymakamlarımız tarafından bizzat takip edilecek, ayrıca bütün köy ve mahalle muhtarlarına bilgilendirme yapılarak Genelge hükümlerini uygulamaları sağlanacaktır. Bütün vatandaşlarımızın bu konularda duyarlı olması ve kolluk görevlilerine yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir.
Burdur İli genelinde özellikle düğünlerde ateşli silahların kullanımı ve havai fişek atılması konusunda yoğunluk yaşandığı görülmektedir.

 Ateşli silahların toplu ortamlarda bilinçsizce kullanılması pek çok istenmeyen sonuç doğurduğu gibi, bilindiği üzere ateşli silahların bulundurulması, taşınması ve kullanılmasına ilişkin kurallar mevzuat hükümleriyle belirlenmiştir. Buna göre yerleşim yerlerinde ve toplu bulunulan mahallerde silah kullanımı yasaklanmış, yasaklara uymayanlara yönelik olarak da cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

            Havai fişek kullanımı ise İl Mahalli Çevre Kurulu’nun 12.01.2017 tarihli ve 96 Kararı ile İl genelinde yasaklanmıştır.

            Yukarıda belirtilen her iki konuda Valiliğimizin (İl Yazı İşleri Müdürlüğü) “Ateşli Silahların Kullanımının ve Havai Fişek Atışının Önlenmesi” konulu 2017/2 sayılı Genelgesi göz önüne alınarak;

İl genelinde düğünlerde, konvoylarda ve diğer kutlamalarda ateşli silahların kullanılmasına, havaya ateş edilmesine ve havai fişek atılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Düğün ve diğer kutlamalar için yapılan başvurular esnasında bu husus başvuru sahibine tebliğ edilecektir.

Kolluk birimleri tarafından söz konusu yasaklara uyulması konusu en etkili şekilde denetlenecek, aksine bir uygulamaya izin verilmeyecek, yasağı ihlal edenler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.

 Konu Kaymakamlarımız tarafından bizzat takip edilecek, ayrıca bütün köy ve mahalle muhtarlarına bilgilendirme yapılarak Genelge hükümlerini uygulamaları sağlanacaktır.

Bütün vatandaşlarımızın bu konularda duyarlı olması ve kolluk görevlilerine yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.