BÜYÜK USTAYI SON YOLCULUĞU'NA UĞURLANDI

YAŞAM 12.12.2017 - 09:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2101+ kez okundu.
 

BÜYÜK USTAYI SON YOLCULUĞU'NA UĞURLANDI

Burdur’un sevilen gazetecilerinden merhum Muharrem Tuncel için, ilk olarak sahibi olduğu Yeni Gün Gazetesi önünde tören düzenlendi.
Gazete önünde düzenlenen törene başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 22 ve 23’üncü dönem Burdur Milletvekili Mehmet Alp, Vali Yardımcıları, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Siyasi Parti ve Sivil toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, merhumun gazeteci meslektaşları ve yakınları katıldı. babasını kaybeden Cemiyet Başkanı Kürşat Tuncel, Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı merhumla uzun yıllar birlikte çalışma fırsatı bulan Ercan Taraşlı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Vali Şerif Yılmaz konuşma yaparak duygularını paylaştılar.   72 yaşında olmasına rağmen vefat ettiği güne kadar aktif olarak gazetecilik mesleğine devam eden Merhum Tuncel için, her kademesinde çalıştığı ve sahibi olarak yıllarca emek verdiği Burdur'un köklü gazetelerinden Yeni Gün Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından cenazesi Ulu Cami’ye getirildi.   Merhum Muharrem Tuncel, Ulu Cami’de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sultan Dere mezarlığında toprağa verildi. Merhumun cenaze törenine katılan Vali Yılmaz, son olarak Tuncel ailesini evinde ziyaret ederek taziyelerini sundu. Merhumun oğlu Cemiyet Başkanı Kürşat Tuncel başta olmak üzere Tuncel ailesine başsağlığı dileyen Vali Yılmaz, merhuma Allah’tan rahmet diledi.   Yeni Gün gazetesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada duygularını paylaşan Vali Yılmaz;“Öncelikle Muharrem Bey’e Allah’tan rahmet diliyorum. Hem basın camiamızın, hem Burdurlu hemşerilerimin başı sağ olsun. Ömür kısa, gözünü açıp kapatmak kadar kısa bir süre, dün akşam Isparta’ya sevk edildiği haberini aldığımda, çok geçmeden aradım Kürşat dedi ki her ihtimale hazırlıklı olun diye söyledi doktorlar dedi, yarım saat geçmedi herhalde hakka kavuştu. Ömür dediğimiz böyle, bu kadar kısa, herhalde aramızda merhumla en son tanışan kişi bendim. Geride hayırla yad edilebilecek bir evlat, bir eser, bir anı bırakıyor isek, bizim için önemli olan budur. Kendimizin iyiliğine şahitlik edebilecek insanlar bırakabiliyor isek, bana göre en büyük miras budur, bunu da merhumun yaşantısında görüyoruz.   Özellikle gazetesinin kuruluş yıldönümü vesilesi ile ziyaret ettiğimizde hemen arkamızdaki odada oturduk, sohbetlerde gördüğüm paylaştığımız ülkesi ve milletiyle ilgili, ilimizle ilgili, yapılacak olan çalışmalarla ilgili, yaptığı çalışmalar ve arşivlerle ilgili hizmetleri ve emekleri inşallah zayi olmaz, bu düşüncelerle de ülkesine ve milletine hayırlı bir evlat olarak yaşayıp, yaradana kavuştu, bizler de, sizler de onun için buradasınız, ben hepinize başsağlığı diliyorum. Görev zor, hele Cemiyet Başkanımız Kürşat Tuncel için daha zor, hem babasını, hem meslektaşını kaybetti. Anne de olsa, baba da olsa, dost da olsa, ayrılık zor ancak bu geçici bir ayrılık, inşallah cennetinde hepimizi buluşturur, ben tekrar Allah rahmet eylesin diyorum, hepimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.  
Burdur’un sevilen gazetecilerinden merhum Muharrem Tuncel için, ilk olarak sahibi olduğu Yeni Gün Gazetesi önünde tören düzenlendi.

Gazete önünde düzenlenen törene başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 22 ve 23’üncü dönem Burdur Milletvekili Mehmet Alp, Vali Yardımcıları, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Siyasi Parti ve Sivil toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, merhumun gazeteci meslektaşları ve yakınları katıldı.

babasını kaybeden Cemiyet Başkanı Kürşat Tuncel, Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı merhumla uzun yıllar birlikte çalışma fırsatı bulan Ercan Taraşlı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Vali Şerif Yılmaz konuşma yaparak duygularını paylaştılar.

 

72 yaşında olmasına rağmen vefat ettiği güne kadar aktif olarak gazetecilik mesleğine devam eden Merhum Tuncel için, her kademesinde çalıştığı ve sahibi olarak yıllarca emek verdiği Burdur'un köklü gazetelerinden Yeni Gün Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından cenazesi Ulu Cami’ye getirildi.

 

Merhum Muharrem Tuncel, Ulu Cami’de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sultan Dere mezarlığında toprağa verildi. Merhumun cenaze törenine katılan Vali Yılmaz, son olarak Tuncel ailesini evinde ziyaret ederek taziyelerini sundu. Merhumun oğlu Cemiyet Başkanı Kürşat Tuncel başta olmak üzere Tuncel ailesine başsağlığı dileyen Vali Yılmaz, merhuma Allah’tan rahmet diledi.

 

Yeni Gün gazetesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada duygularını paylaşan Vali Yılmaz;“Öncelikle Muharrem Bey’e Allah’tan rahmet diliyorum. Hem basın camiamızın, hem Burdurlu hemşerilerimin başı sağ olsun. Ömür kısa, gözünü açıp kapatmak kadar kısa bir süre, dün akşam Isparta’ya sevk edildiği haberini aldığımda, çok geçmeden aradım Kürşat dedi ki her ihtimale hazırlıklı olun diye söyledi doktorlar dedi, yarım saat geçmedi herhalde hakka kavuştu. Ömür dediğimiz böyle, bu kadar kısa, herhalde aramızda merhumla en son tanışan kişi bendim. Geride hayırla yad edilebilecek bir evlat, bir eser, bir anı bırakıyor isek, bizim için önemli olan budur. Kendimizin iyiliğine şahitlik edebilecek insanlar bırakabiliyor isek, bana göre en büyük miras budur, bunu da merhumun yaşantısında görüyoruz.

 

Özellikle gazetesinin kuruluş yıldönümü vesilesi ile ziyaret ettiğimizde hemen arkamızdaki odada oturduk, sohbetlerde gördüğüm paylaştığımız ülkesi ve milletiyle ilgili, ilimizle ilgili, yapılacak olan çalışmalarla ilgili, yaptığı çalışmalar ve arşivlerle ilgili hizmetleri ve emekleri inşallah zayi olmaz, bu düşüncelerle de ülkesine ve milletine hayırlı bir evlat olarak yaşayıp, yaradana kavuştu, bizler de, sizler de onun için buradasınız, ben hepinize başsağlığı diliyorum. Görev zor, hele Cemiyet Başkanımız Kürşat Tuncel için daha zor, hem babasını, hem meslektaşını kaybetti. Anne de olsa, baba da olsa, dost da olsa, ayrılık zor ancak bu geçici bir ayrılık, inşallah cennetinde hepimizi buluşturur, ben tekrar Allah rahmet eylesin diyorum, hepimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.