CAMİLER COVİT-19-SONRASIN DA İLK CUMA NAMAZI İÇİN DEZENFEKTE EDİLDİ

KÜLTÜR 28.05.2020 - 13:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3108+ kez okundu.
 

CAMİLER COVİT-19-SONRASIN DA İLK CUMA NAMAZI İÇİN DEZENFEKTE EDİLDİ

Burdur'da camiler, İçişleri Bakanlığı genelgesine uygun cami ve mescitlerde cemaatin ibadet edilmesi için yarın kılınacak cuma namazı öncesi dezenfekte edildi.
Burdur Belediyesi'nin oluşturduğu iki dezenfekte ekibi kentteki tüm camilerde dezenfeksiyon çalışması yaptı. Pandemi süreci boyunca camilerde belirli aralıklarda dezenfekte çalışması yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Uzunca bir süreden sonra Ulu Cami'miz toplu cuma namazlarımız için yeniden bir arada olacağımız günü bekliyor" dedi. Ulu Cami’deki dezenfekte çalışmalarını yerinde inceleyen Burdur Belediye Başkan Ali Orkun Ercengiz,” Bugün Burdur’un tarihi mekânı Ulu Cami’deyiz. Uzunca bir süreden sonra yeniden Ulu Cami’miz toplu Cuma namazlarımız için yeniden bir arada olacağımız günü bekliyor. Yarın Cuma, Cuma namazını toplu bir şekilde tüm Türkiye’de olduğu gibi Burdur’umuzda da kılacağız. Gerekli hazırlıkları Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Burdur’da da Müftülüğümüz ile hazırlıklarımız sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu. Mesafe Kuralları Dikkate Alınmalı Gerekli sosyal mesafelerin ayarlanmasının ardından, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek salgının yayılmaması için bugüne kadar gösterilen gayretleri camilerde ve açık alanlarda kılınacak namazlarda da uygulamaya devam edeceklerini belirten Başkan Ercengiz, “Burada arkadaşlarımız dezenfeksiyon çalışmalarını başlattılar. Camilerimizde dezenfeksiyon çalışmalarımıza zaten ara vermemiştik ama Cuma öncesinde iyi bir dezenfeksiyon çalışması ile varsa salgın riski bunu da ortadan kaldırmak istiyoruz. Bahsettiğim gibi sosyal mesafe kurallarımızı camilerimizde ve açık alanlarda kılınacak Cuma namazlarımızda uygulayıp, ibadetlerimize toplu olarak başlayacağız. İnşallah, bu konuda da herhangi bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz.” Dedi.
Burdur'da camiler, İçişleri Bakanlığı genelgesine uygun cami ve mescitlerde cemaatin ibadet edilmesi için yarın kılınacak cuma namazı öncesi dezenfekte edildi.

Burdur Belediyesi'nin oluşturduğu iki dezenfekte ekibi kentteki tüm camilerde dezenfeksiyon çalışması yaptı. Pandemi süreci boyunca camilerde belirli aralıklarda dezenfekte çalışması yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Uzunca bir süreden sonra Ulu Cami'miz toplu cuma namazlarımız için yeniden bir arada olacağımız günü bekliyor" dedi.

Ulu Cami’deki dezenfekte çalışmalarını yerinde inceleyen Burdur Belediye Başkan Ali Orkun Ercengiz,” Bugün Burdur’un tarihi mekânı Ulu Cami’deyiz. Uzunca bir süreden sonra yeniden Ulu Cami’miz toplu Cuma namazlarımız için yeniden bir arada olacağımız günü bekliyor. Yarın Cuma, Cuma namazını toplu bir şekilde tüm Türkiye’de olduğu gibi Burdur’umuzda da kılacağız. Gerekli hazırlıkları Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Burdur’da da Müftülüğümüz ile hazırlıklarımız sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Mesafe Kuralları Dikkate Alınmalı

Gerekli sosyal mesafelerin ayarlanmasının ardından, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek salgının yayılmaması için bugüne kadar gösterilen gayretleri camilerde ve açık alanlarda kılınacak namazlarda da uygulamaya devam edeceklerini belirten Başkan Ercengiz, “Burada arkadaşlarımız dezenfeksiyon çalışmalarını başlattılar. Camilerimizde dezenfeksiyon çalışmalarımıza zaten ara vermemiştik ama Cuma öncesinde iyi bir dezenfeksiyon çalışması ile varsa salgın riski bunu da ortadan kaldırmak istiyoruz. Bahsettiğim gibi sosyal mesafe kurallarımızı camilerimizde ve açık alanlarda kılınacak Cuma namazlarımızda uygulayıp, ibadetlerimize toplu olarak başlayacağız. İnşallah, bu konuda da herhangi bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.