ÇİN’DE COVİT-19 İLE İLGİLİ 1500 MARKA BAŞVURUSU YAPILDI

EKONOMİ 25.04.2020 - 16:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3866+ kez okundu.
 

ÇİN’DE COVİT-19 İLE İLGİLİ 1500 MARKA BAŞVURUSU YAPILDI

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi istatistikleri, salgının başlangıcından bu yana Covid-19 ile ilgili 1,500’den fazla marka tescil başvurusunun yapıldığını açıkladı.
Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi istatistikleri, salgının başlangıcından bu yana Covid-19 ile ilgili 1,500’den fazla marka tescil başvurusunun yapıldığını açıkladı.  Bazı ticari işletmeler tüketicileri cezbetmek için popüler kelimeleri marka haline getirmek istiyor. Ancak Çin, salgınla ilgili kelimelere ticari markaların tescili getirilmesini yasal olmaktan daha çok ahlaki yönden etik bulmadığını açıkladı. Zaten bu talep de kasım ayında yürürlüğe giren yeni revize edilmiş Çin Ticari Marka Yasasına da aykırıdır.   Kanunda yasağı açıkça belirtilen maddeler mevcut   İlk olarak, yeni yasanın 4. maddesi, ticari faaliyetin amacını ticari markanın tescilli bir şartı olarak ekledi. Buna göre, kullanım dışında bir amaç için ticari marka kaydı ve kötü niyetli başvurular reddediliyor. Açıkça, pandemi ile ilgili terimlerin başvuranlar, kamu kaynaklarından yarar sağlayarak ticari gelir elde etmeye çalışıyor. Bu yüzden kanunlar söz konusu istekleri reddetme yoluna gidecektir.   İkincisi, Covid-19 ile ilgili tüm terimler kamu çıkarları ve sosyal geleneklerle ilişkilidir. Bu nedenle bunları ticari marka olarak kaydetmek kaçınılmaz olarak, Ticari Marka Kanunu’nun 10. Maddesi kapsamınca ahlak dışı olarak kabul edilecek.   Ayrıca, bu tür terimler için ticari marka tescili, başkalarının önceki haklarını ihlal etme olasılığına sahip olduğu için yasanın 32. Maddesi de ihlal edilmiş sayılıyor. Yasalara karşın bu konuda adım atanların da hiçbir kurum veya kuruluş tarafından etik görülmeyeceği konusunda uyarıda bulunuldu.      
Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi istatistikleri, salgının başlangıcından bu yana Covid-19 ile ilgili 1,500’den fazla marka tescil başvurusunun yapıldığını açıkladı.

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi istatistikleri, salgının başlangıcından bu yana Covid-19 ile ilgili 1,500’den fazla marka tescil başvurusunun yapıldığını açıkladı.

 Bazı ticari işletmeler tüketicileri cezbetmek için popüler kelimeleri marka haline getirmek istiyor. Ancak Çin, salgınla ilgili kelimelere ticari markaların tescili getirilmesini yasal olmaktan daha çok ahlaki yönden etik bulmadığını açıkladı. Zaten bu talep de kasım ayında yürürlüğe giren yeni revize edilmiş Çin Ticari Marka Yasasına da aykırıdır.
 
Kanunda yasağı açıkça belirtilen maddeler mevcut
 
İlk olarak, yeni yasanın 4. maddesi, ticari faaliyetin amacını ticari markanın tescilli bir şartı olarak ekledi. Buna göre, kullanım dışında bir amaç için ticari marka kaydı ve kötü niyetli başvurular reddediliyor. Açıkça, pandemi ile ilgili terimlerin başvuranlar, kamu kaynaklarından yarar sağlayarak ticari gelir elde etmeye çalışıyor. Bu yüzden kanunlar söz konusu istekleri reddetme yoluna gidecektir.
 
İkincisi, Covid-19 ile ilgili tüm terimler kamu çıkarları ve sosyal geleneklerle ilişkilidir. Bu nedenle bunları ticari marka olarak kaydetmek kaçınılmaz olarak, Ticari Marka Kanunu’nun 10. Maddesi kapsamınca ahlak dışı olarak kabul edilecek.
 
Ayrıca, bu tür terimler için ticari marka tescili, başkalarının önceki haklarını ihlal etme olasılığına sahip olduğu için yasanın 32. Maddesi de ihlal edilmiş sayılıyor. Yasalara karşın bu konuda adım atanların da hiçbir kurum veya kuruluş tarafından etik görülmeyeceği konusunda uyarıda bulunuldu.

 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.