ÇİN KORONOVİRÜSÜ ASKER DOKTORLAR İLE YENMİŞ

23.04.2020 - 12:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4234+ kez okundu.
 

ÇİN KORONOVİRÜSÜ ASKER DOKTORLAR İLE YENMİŞ

Çin’de ortaya çıkan Covid-19 salgınının kısa sürede önlenip normale dönmesinde sağlık personelinin üstün çalışmasının yanı sıra Çin Halk Ordusu’nun da büyük katkısı oldu.
Salgının ortaya çıkmasının ardından Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından göreve çağrılan Çin Ordusu, başta salgının merkezi Wuhan olmak üzere birçok bölgede önemli görevler üstlendi.   Çin’in Rusya’daki Askeri Ataşesi, ordunun gösterdiği bu yardımın Covid-19 salgınının Çin'de yenilgiye uğratılmasında büyük katkısı olduğunu söyledi. Askeri ataşe Kui Yanwei, gerçekten de Halk Kurtuluş Ordusu’nun, bu alanda yaşamsal bir katkısı olduğunu açıkladı. Nitekim 10 binden fazla askeri hekim ve 200 bin kişilik milis gücü salgının başından itibaren hastalara yardım için çabaladı.   Çin Halk Ordusu’nun çalışmaları hakkında Rus Milli Savunma Dergisi için bir makale yazan Kui Yanwei, Çin silahlı kuvvetleri koronavirüse karşı çok ciddi ve kararlı bir savaşım sorumluluğunu cesaret ve  kararlılıkla üstlendiğini söyledi. Salgının en başından bu yana 63 askeri hastane Covid-19 yüzünden ciğerleri etkilenmiş hastaların kabul ve tedavisi için transformasyona uğratıldı. Sayısı 3 bini aşkın yeni yatak konuldu ve hastaların başına 10 bin askeri doktor  gönderildi.   Kui Yanwei, Hubei eyaletinin dört askeri hastanesinin pnömoni hastalarının gönderildiği temel sağlık kurumları konumuna getirildiğini vurguladı. Öte yandan eyaletin 28 garnizonu her gün 200 bin milis gücü gönderdi. Milis gücü, yerel yetkililere diğer bölgelerden gelen personeli idare etmelerinde yardımcı oldukları gibi sokakları dezenfekte etti, yiyecek içecek tedarikini temin ettiler ve halkı önleyici tedbirler konusunda bilgilendirdi.    Çin Devlet Başkanı Ji Xinping de kısa bir süre önce salgının büyük oranda sona ermesinin ardından eski görevlerine dönen Çin Halk Ordusu’na özel olarak teşekkür etmişti.
Çin’de ortaya çıkan Covid-19 salgınının kısa sürede önlenip normale dönmesinde sağlık personelinin üstün çalışmasının yanı sıra Çin Halk Ordusu’nun da büyük katkısı oldu.

Salgının ortaya çıkmasının ardından Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından göreve çağrılan Çin Ordusu, başta salgının merkezi Wuhan olmak üzere birçok bölgede önemli görevler üstlendi.
 
Çin’in Rusya’daki Askeri Ataşesi, ordunun gösterdiği bu yardımın Covid-19 salgınının Çin'de yenilgiye uğratılmasında büyük katkısı olduğunu söyledi. Askeri ataşe Kui Yanwei, gerçekten de Halk Kurtuluş Ordusu’nun, bu alanda yaşamsal bir katkısı olduğunu açıkladı. Nitekim 10 binden fazla askeri hekim ve 200 bin kişilik milis gücü salgının başından itibaren hastalara yardım için çabaladı.
 
Çin Halk Ordusu’nun çalışmaları hakkında Rus Milli Savunma Dergisi için bir makale yazan Kui Yanwei, Çin silahlı kuvvetleri koronavirüse karşı çok ciddi ve kararlı bir savaşım sorumluluğunu cesaret ve  kararlılıkla üstlendiğini söyledi. Salgının en başından bu yana 63 askeri hastane Covid-19 yüzünden ciğerleri etkilenmiş hastaların kabul ve tedavisi için transformasyona uğratıldı. Sayısı 3 bini aşkın yeni yatak konuldu ve hastaların başına 10 bin askeri doktor  gönderildi.

 
Kui Yanwei, Hubei eyaletinin dört askeri hastanesinin pnömoni hastalarının gönderildiği temel sağlık kurumları konumuna getirildiğini vurguladı. Öte yandan eyaletin 28 garnizonu her gün 200 bin milis gücü gönderdi. Milis gücü, yerel yetkililere diğer bölgelerden gelen personeli idare etmelerinde yardımcı oldukları gibi sokakları dezenfekte etti, yiyecek içecek tedarikini temin ettiler ve halkı önleyici tedbirler konusunda bilgilendirdi. 
 
Çin Devlet Başkanı Ji Xinping de kısa bir süre önce salgının büyük oranda sona ermesinin ardından eski görevlerine dönen Çin Halk Ordusu’na özel olarak teşekkür etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.