ÇİN VE RUSSİA MEDYA GURUPLARI İŞBİRLİĞİ İÇİN İMZA ATTI.

DÜNYA 12.09.2018 - 11:29, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3317+ kez okundu.
 

ÇİN VE RUSSİA MEDYA GURUPLARI İŞBİRLİĞİ İÇİN İMZA ATTI.

Komünist Çin Medya Grubu ve komünist Russia Today arasında dün uluslararası stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.
Anlaşmaya, Çin Medya Grubu Başkanı Shen Haixiong ve Russia Today Başkanı Dmitry Kiselyov imza attı. 4. Doğu Ekonomik Forumu'nun yapıldığı Vladivostok kentinde düzenlenen imza törenine Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de tanıklık etti. Anlaşma uyarınca, iki taraf arasında karşılıklı haber alışverişi ve ortak haberler gibi alanlarda somut işbirliği yapılacak. Çin Medya Grubu ile Russia Today ayrıca, haber istemcileri, sosyal medya ve internet gibi yeni medya alanlarındaki işbirliğini güçlendirmeye devam edecek ve mobil medya platformu "Çin-Rusya Manşetleri"nin inşasını birlikte yürütecek. Bunun yanı sıra, iki taraf Çin-Rusya dostluğu ile Barış ve Kalkınma Komisyonu Medya Konseyi çerçevesindeki işbirliğini güçlendirmeye devam edecek. Çin Medya Grubu, Nisan ayında kurulduğundan bu yana Russia Today, VGTRK, Itar-Tass ve Sibirya Medya Grubu gibi Rusya'nın merkezi ve yerel basın kuruluşlarıyla çok düzeyli işbirliği yürütüyor.  
Komünist Çin Medya Grubu ve komünist Russia Today arasında dün uluslararası stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya, Çin Medya Grubu Başkanı Shen Haixiong ve Russia Today Başkanı Dmitry Kiselyov imza attı. 4. Doğu Ekonomik Forumu'nun yapıldığı Vladivostok kentinde düzenlenen imza törenine Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de tanıklık etti.

Anlaşma uyarınca, iki taraf arasında karşılıklı haber alışverişi ve ortak haberler gibi alanlarda somut işbirliği yapılacak.

Çin Medya Grubu ile Russia Today ayrıca, haber istemcileri, sosyal medya ve internet gibi yeni medya alanlarındaki işbirliğini güçlendirmeye devam edecek ve mobil medya platformu "Çin-Rusya Manşetleri"nin inşasını birlikte yürütecek.

Bunun yanı sıra, iki taraf Çin-Rusya dostluğu ile Barış ve Kalkınma Komisyonu Medya Konseyi çerçevesindeki işbirliğini güçlendirmeye devam edecek.

Çin Medya Grubu, Nisan ayında kurulduğundan bu yana Russia Today, VGTRK, Itar-Tass ve Sibirya Medya Grubu gibi Rusya'nın merkezi ve yerel basın kuruluşlarıyla çok düzeyli işbirliği yürütüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.