DİJİTAL DÖNÜŞÜM EGELİ DERİ İHRACATÇILARIYLA BAŞLADI

EKONOMİ 12.08.2020 - 13:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3542+ kez okundu.
 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM EGELİ DERİ İHRACATÇILARIYLA BAŞLADI

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ocak–Şubat döneminde yüzde 24’lük artışla Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 12 İhracatçı Birliği arasında artış rekortmeni olarak 2020’ye başladı,
Ayakkabı ihracatında da ilk iki ayda yüzde 33’lük artış hızı yakalayarak 21 milyon 63 bin dolar rakamına ulaştık. Bizim için Türkiye’nin uzun vadede kalkınmasının anahtarı, inovasyona, eğitime ve genç beyinlere yatırım yapmak. Farklı alanlardan beslenip iş birliğini güçlendirerek kurduğumuz ekosistemde yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi için gençlere her zaman ihtiyacımız var. Bilim insanlarımızdan, öğrencilerimizden güç alarak inovatif projeler ve ürünler üzerine çalışıyoruz. Ege Bölgesi’nde 8 bini aşkın ihracatçımızı temsil eden 12 İhracatçı Birliğimizin hepsi endüstri ve üniversitenin gücünü harmanlayarak birçok projeye imza atıyor. Deri mühendisliğini seçen öğrencilerimize yönelik asgari ücrete kadar burs imkanı sağladığımız projemiz geçen seneden beri devam ediyor. 2020’ye hem ihracat rakamlarımızla hem de yenilikçi projelerimizle çok başarılı bir giriş yapmış olmamıza rağmen pandemi nedeniyle yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda yaşanan durgunluk, her sektörde olduğu gibi deri sektöründe de taşları yerinden oynattı. Türkiye’ye yıllık 1 milyar doların üzerinde döviz kazandıran, son 10 yılda ihracatını 2,5 kat geliştiren ayakkabı ve saraciye sektörümüz sürecin etkilerini derinden hissetti Birçok firma konkordato ilan etti. Ortalama yüzde 50’lere varan düşüşlere şahit olduk. Koronavirüs 8 milyar insanı ekranın ucuna kilitledi. Böyle bir dönemi avantaja çevirmek istedik. Pandemi süreci, eski nesil yöntemleri bir yana bırakıp birlikte çözüm üretip daha iyi bir gelecek kurmak için yeni bir eşikti. 2022 yılına kadar dünya ekonomisinin en az yüzde 60’ının dijitalleşmesi bekleniyor. E-ticaret dünyada son 3 yılda yüzde 73 artış göstererek 3,5 trilyon dolarlık hacme ulaştı. Zaman değişime ayak uydurma zamanı. Katma değerli ürün üretmek, ürettiğimizin üstüne inovasyon eklemekle ümkün. Bu da ihracatçıların gündeminin teknoloji ve dijitalleşme olması gerektiğini gösteriyor. Bu sene dünyada 10 bin fuar iptal edildi, 138 milyar euro kayıp söz konusu. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ayakkabı ve saraciye sektörlerine yönelik sanal fuarımız Shoedex2020 ile korona günlerinde ihracat tarihimizde dönüm noktası olacak anlara tanıklık ettik. Fuarımızın ilk üç günlük periyodunda 31 katılımcı firma ile 59 ülkeden 250’yi aşkın alıcı www.shoedex.events adresinde buluştu. Yoğun ilgi nedeniyle fuarı 4 güne uzattık. Toplamda 1000’nin üzerinde B2B görüşmesi gerçekleşti. Türkiye’de ve dünyada sektörümüzde bir ilki başararak diğer bütün sektörlerde dijital dönüşümü tetikleyen sürükleyici bir etki yarattık. Şimdi yoğun talep üzerine Ekim’de ikincisini düzenlemeye hazırlanıyoruz. Dijitalleşme çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor.  
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ocak–Şubat döneminde yüzde 24’lük artışla Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 12 İhracatçı Birliği arasında artış rekortmeni olarak 2020’ye başladı,

Ayakkabı ihracatında da ilk iki ayda yüzde 33’lük artış hızı yakalayarak 21 milyon 63 bin dolar rakamına ulaştık.

Bizim için Türkiye’nin uzun vadede kalkınmasının anahtarı, inovasyona, eğitime ve genç beyinlere yatırım yapmak.

Farklı alanlardan beslenip iş birliğini güçlendirerek kurduğumuz ekosistemde yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi için gençlere her zaman ihtiyacımız var.

Bilim insanlarımızdan, öğrencilerimizden güç alarak inovatif projeler ve ürünler üzerine çalışıyoruz.

Ege Bölgesi’nde 8 bini aşkın ihracatçımızı temsil eden 12 İhracatçı Birliğimizin hepsi endüstri ve üniversitenin gücünü harmanlayarak birçok projeye imza atıyor.

Deri mühendisliğini seçen öğrencilerimize yönelik asgari ücrete kadar burs imkanı sağladığımız projemiz geçen seneden beri devam ediyor.

2020’ye hem ihracat rakamlarımızla hem de yenilikçi projelerimizle çok başarılı bir giriş yapmış olmamıza rağmen pandemi nedeniyle yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda yaşanan durgunluk, her sektörde olduğu gibi deri sektöründe de taşları yerinden oynattı.

Türkiye’ye yıllık 1 milyar doların üzerinde döviz kazandıran, son 10 yılda ihracatını 2,5 kat geliştiren ayakkabı ve saraciye sektörümüz sürecin etkilerini derinden hissetti

Birçok firma konkordato ilan etti. Ortalama yüzde 50’lere varan düşüşlere şahit olduk. Koronavirüs 8 milyar insanı ekranın ucuna kilitledi. Böyle bir dönemi avantaja çevirmek istedik.

Pandemi süreci, eski nesil yöntemleri bir yana bırakıp birlikte çözüm üretip daha iyi bir gelecek kurmak için yeni bir eşikti.

2022 yılına kadar dünya ekonomisinin en az yüzde 60’ının dijitalleşmesi bekleniyor. E-ticaret dünyada son 3 yılda yüzde 73 artış göstererek 3,5 trilyon dolarlık hacme ulaştı.

Zaman değişime ayak uydurma zamanı. Katma değerli ürün üretmek, ürettiğimizin üstüne inovasyon eklemekle ümkün.

Bu da ihracatçıların gündeminin teknoloji ve dijitalleşme olması gerektiğini gösteriyor. Bu sene dünyada 10 bin fuar iptal edildi, 138 milyar euro kayıp söz konusu.

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ayakkabı ve saraciye sektörlerine yönelik sanal fuarımız Shoedex2020 ile korona günlerinde ihracat tarihimizde dönüm noktası olacak anlara tanıklık ettik.

Fuarımızın ilk üç günlük periyodunda 31 katılımcı firma ile 59 ülkeden 250’yi aşkın alıcı www.shoedex.events adresinde buluştu. Yoğun ilgi nedeniyle fuarı 4 güne uzattık. Toplamda 1000’nin üzerinde B2B görüşmesi gerçekleşti.

Türkiye’de ve dünyada sektörümüzde bir ilki başararak diğer bütün sektörlerde dijital dönüşümü tetikleyen sürükleyici bir etki yarattık.

Şimdi yoğun talep üzerine Ekim’de ikincisini düzenlemeye hazırlanıyoruz. Dijitalleşme çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.