DOKTOR DOĞDUĞU KÖYÜNE KÖY KÜTÜPHANESİ YAPTIRDI

KÜLTÜR 28.09.2019 - 16:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4260+ kez okundu.
 

DOKTOR DOĞDUĞU KÖYÜNE KÖY KÜTÜPHANESİ YAPTIRDI

Burdur da doktor olarak görev yapan uzman Dr. Raşit Sağlam, çocukluğunun geçtiği ve ilkokulu okuduğu köyüne kütüphane yaptırarak açılışını yaptı
 Burdur merkeze bağlı Kayaaltı köyüne kendi imkanlarıyla kütüphane yaptırarak hediye etti. Köy  kahvesinin altında küçük bir yerde oluşturulan kütüphane törenle açılışı yapıldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur eski belediye başkanı Sabahattin Akkaya, Burdur Veterinerler Odası Başkanı Kazım Üstüner, sağlık çalışanları, ve siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri katılarak köy kütüphanesinin açılışına öğrenciler ve emekli öğretmenler ile köy halkı da destek verdi.   Doğduğu ve İlkokul yıllarını geçirdiği köyüne Kütüphane yaptıran uzman. Dr Raşit Sağlam, açılış öncesinde yaptığı konuşmada; Cumhuriyetimizin en güçlü ilkelerinden biri olan eğitim konusunu gençlerimiz açısından ön planda tutmak zorundayız. Geleceğimizi bilgi dışında değerlerde aramak Cumhuriyet kazanımlarını ileri götürmeyeceği gibi ülke insanını birçok sorunla da karşılaştıracaktır işte biz de bu değerlerden yola çıkarak Edirne’den Diyarbakır’a Bingöl’den Sinop’a İstanbul’dan İzmir’e birçok kentimizden gelen kitap bağışlarıyla birlikte Kayaaltı Kütüphanesini kurduk bu proje Kayaaltı Köyü Ortaokulu’nun kapatılması nedeniyle yapılan bir farkındalık projesidir. Gönüllü bağışçılarımız ve siz dostlarımız sayesinde başlatılan proje başarıya ulaşmış kamuoyunda geniş yer bulmuştur. Yaklaşık bin beş yüz kitap, bilgisayar ve internet erişimi barkavizyon ve bunu destekleyen belgesel setleri siz gönüllülerimiz sayesinde köyümüzün çocukları ile buluştu. Ayrıca yaklaşık üç ay süren bu dönemde geniş kitlelere ulaşabilmiş sivil toplum kuruluşlarına durumu iyi anlatabilmiş il milli eğitim kurumu ile konuyu konuşabilmiştir. Önümüzdeki süreçte ise köyümüz Ortaokulu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Çocuklarımızın bilgiye en kolay bir şekilde ulaşmasını amaçlıyoruz . katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.                             DEPREME DAYANIKSIZ OKULDA İLKOKUL EĞİTİMİ VERİLİYOR Burdur Kayaaltı köyü Muhtarı Tahsin Akça, köyümüzün okulu için köye gelen heyet okulumuzun depreme dayanıksız olduğunu belirterek çürük raporu verdikten sonra köyümüzde okuyan orta öğretim öğrencileri olan 38 öğrenciyi yakın da bulunan Taşkapı köyüne taşımalı olarak naklettiler okulumuz da daha önce 111 çocuk eğitim görmekteydi ama halen ilköğretim okulu öğrenime bu çürük raporu verilmesine karşılık devam etmektedir. Bazı köy sakinleri ise bunun nedeninin köy halkının siyasi taraf olmasına bağladılar okulun çürük olduğunu belirten yetkililer nasıl ilköğretim öğrencilerinin burada öğrenim görmesine göz yummaktadırlar.
Burdur da doktor olarak görev yapan uzman Dr. Raşit Sağlam, çocukluğunun geçtiği ve ilkokulu okuduğu köyüne kütüphane yaptırarak açılışını yaptı

 Burdur merkeze bağlı Kayaaltı köyüne kendi imkanlarıyla kütüphane yaptırarak hediye etti. Köy  kahvesinin altında küçük bir yerde oluşturulan kütüphane törenle açılışı yapıldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur eski belediye başkanı Sabahattin Akkaya, Burdur Veterinerler Odası Başkanı Kazım Üstüner, sağlık çalışanları, ve siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri katılarak köy kütüphanesinin açılışına öğrenciler ve emekli öğretmenler ile köy halkı da destek verdi.

  Doğduğu ve İlkokul yıllarını geçirdiği köyüne Kütüphane yaptıran uzman. Dr Raşit Sağlam, açılış öncesinde yaptığı konuşmada; Cumhuriyetimizin en güçlü ilkelerinden biri olan eğitim konusunu gençlerimiz açısından ön planda tutmak zorundayız. Geleceğimizi bilgi dışında değerlerde aramak Cumhuriyet kazanımlarını ileri götürmeyeceği gibi ülke insanını birçok sorunla da karşılaştıracaktır işte biz de bu değerlerden yola çıkarak Edirne’den Diyarbakır’a Bingöl’den Sinop’a İstanbul’dan İzmir’e birçok kentimizden gelen kitap bağışlarıyla birlikte Kayaaltı Kütüphanesini kurduk bu proje Kayaaltı Köyü Ortaokulu’nun kapatılması nedeniyle yapılan bir farkındalık projesidir.

Gönüllü bağışçılarımız ve siz dostlarımız sayesinde başlatılan proje başarıya ulaşmış kamuoyunda geniş yer bulmuştur. Yaklaşık bin beş yüz kitap, bilgisayar ve internet erişimi barkavizyon ve bunu destekleyen belgesel setleri siz gönüllülerimiz sayesinde köyümüzün çocukları ile buluştu. Ayrıca yaklaşık üç ay süren bu dönemde geniş kitlelere ulaşabilmiş sivil toplum kuruluşlarına durumu iyi anlatabilmiş il milli eğitim kurumu ile konuyu konuşabilmiştir. Önümüzdeki süreçte ise köyümüz Ortaokulu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Çocuklarımızın bilgiye en kolay bir şekilde ulaşmasını amaçlıyoruz . katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.

                            DEPREME DAYANIKSIZ OKULDA İLKOKUL EĞİTİMİ VERİLİYOR

Burdur Kayaaltı köyü Muhtarı Tahsin Akça, köyümüzün okulu için köye gelen heyet okulumuzun depreme dayanıksız olduğunu belirterek çürük raporu verdikten sonra köyümüzde okuyan orta öğretim öğrencileri olan 38 öğrenciyi yakın da bulunan Taşkapı köyüne taşımalı olarak naklettiler okulumuz da daha önce 111 çocuk eğitim görmekteydi ama halen ilköğretim okulu öğrenime bu çürük raporu verilmesine karşılık devam etmektedir. Bazı köy sakinleri ise bunun nedeninin köy halkının siyasi taraf olmasına bağladılar okulun çürük olduğunu belirten yetkililer nasıl ilköğretim öğrencilerinin burada öğrenim görmesine göz yummaktadırlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.