DÜNYA ENFORMASYON KONFERANSI ÇİN’DE DÜZENLENECEK

DÜNYA 26.12.2017 - 10:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3431+ kez okundu.
 

DÜNYA ENFORMASYON KONFERANSI ÇİN’DE DÜZENLENECEK

İlk kez düzenlenecek "Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Coğrafi Enformasyon Konferansı"nın Kasım 2018'de Çin'in Zhejiang eyaletinde yapılacağı bildirildi.
BM Genel Sekreter Yardımcısı Liu Zhenmin konuyla ilgili açıklamasında, konferansta coğrafi enformasyon alanındaki en yeni ilerlemelerin ele alınmasının beklendiğini belirtti. Liu, konferansta ayrıca, coğrafi enformasyonun BM 2030 Yıllı Sürdürülebilir Gelişme gündemini desteklemesine ilişkin önlemlerin görüşüleceğini ve dünyanın karşı karşıya kaldığı tehditleri göğüslemek üzere deklarasyon hazırlanacağını ifade etti. Çin'in coğrafi enformasyon çalışmaları, son yıllarda hızla gelişerek, Çin'in ekonomik ve sosyal gelişimine ve ekolojik uygarlık inşasına güçlü destek sağlıyor. Çin'in coğrafi enformasyon girişimleri de her geçen gün daha çok dünya sahnesine çıkıyor. Bu nedenle BM İstatistik Ofisi, Haziran 2017'de Çin hükümetine BM Dünya Coğrafi Enformasyon Konferansı'nın ilkine evsahipliği yapması talebinde bulunmuştu.  
İlk kez düzenlenecek "Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Coğrafi Enformasyon Konferansı"nın Kasım 2018'de Çin'in Zhejiang eyaletinde yapılacağı bildirildi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Liu Zhenmin konuyla ilgili açıklamasında, konferansta coğrafi enformasyon alanındaki en yeni ilerlemelerin ele alınmasının beklendiğini belirtti.

Liu, konferansta ayrıca, coğrafi enformasyonun BM 2030 Yıllı Sürdürülebilir Gelişme gündemini desteklemesine ilişkin önlemlerin görüşüleceğini ve dünyanın karşı karşıya kaldığı tehditleri göğüslemek üzere deklarasyon hazırlanacağını ifade etti.

Çin'in coğrafi enformasyon çalışmaları, son yıllarda hızla gelişerek, Çin'in ekonomik ve sosyal gelişimine ve ekolojik uygarlık inşasına güçlü destek sağlıyor. Çin'in coğrafi enformasyon girişimleri de her geçen gün daha çok dünya sahnesine çıkıyor.

Bu nedenle BM İstatistik Ofisi, Haziran 2017'de Çin hükümetine BM Dünya Coğrafi Enformasyon Konferansı'nın ilkine evsahipliği yapması talebinde bulunmuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.