DÜNYA SÜT GÜNÜ GECİKMELİ KUTLANDI

YAŞAM 24.05.2016 - 19:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4666+ kez okundu.
 

DÜNYA SÜT GÜNÜ GECİKMELİ KUTLANDI

21 Mayıs, insana doğumundan ölümüne karşılıksız sağlık vaat eden, doğanın beyaz mucizesi olan 'SÜT'ün öneminin vurgulandığı gündür.
Dünya Süt Günü kapsamında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bu önemli içeceğin yararlarının anlatılması ve sınıfta kaldığımız süt tüketiminin artırılmasını hedeflemekteyiz. Bunun için yapılan çalışmalardan biri de Bakanlığımızla birlikte Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yapılan OKUL SÜTÜ projesidir. Bu proje ile İlköğretimdeki tüm öğrencilere iki günde bir 200 ml'lik süt dağıtımı yapılmaktadır. Bebeklikten çocukluğa, ergenlikten yaşlılığa süt, hayatımızın her döneminde vücudumuz için en gerekli besin maddelerinden biri. Süt, kalsiyum açısından zenginliği ile vücudumuz açısından hayati önem taşımaktadır. Sütün faydalarını öğretmek, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketiminin artırılmasını sağlamak amacıyla, Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince, 21 Mayıs günü, Federasyon'a üye tüm ülkelerde 'Dünya Süt Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu yıl Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile birlikte açılan stantta 1000 kutu süt ve 250 kutu ayran ve bilgilendirici broşür dağıtımı yapılmıştır. Süt her yaş döneminde sağlıklı bir gelişim ve sağlıklı bir hayat için büyük önem taşıyan bir besin maddesidir. Aynı zamanda çok hassas olan bu gıda maddesinin hangi koşullarda tüketildiği sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde halen yüksek oranda tüketilen açık süt içinde çok sayıda zararlı mikroorganizma bulunmaktadır. Açık süte karşı mutlaka sağlıklı ambalajda süt tüketilmesinin teşvik edilmesi, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nde de tüketicilere sütü mutlaka sağlıklı ambalajda almaları çağrımızı yineliyoruz.    
21 Mayıs, insana doğumundan ölümüne karşılıksız sağlık vaat eden, doğanın beyaz mucizesi olan 'SÜT'ün öneminin vurgulandığı gündür.

Dünya Süt Günü kapsamında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bu önemli içeceğin yararlarının anlatılması ve sınıfta kaldığımız süt tüketiminin artırılmasını hedeflemekteyiz. Bunun için yapılan çalışmalardan biri de Bakanlığımızla birlikte Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yapılan OKUL SÜTÜ projesidir. Bu proje ile İlköğretimdeki tüm öğrencilere iki günde bir 200 ml'lik süt dağıtımı yapılmaktadır.

Bebeklikten çocukluğa, ergenlikten yaşlılığa süt, hayatımızın her döneminde vücudumuz için en gerekli besin maddelerinden biri. Süt, kalsiyum açısından zenginliği ile vücudumuz açısından hayati önem taşımaktadır. Sütün faydalarını öğretmek, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketiminin artırılmasını sağlamak amacıyla, Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince, 21 Mayıs günü, Federasyon'a üye tüm ülkelerde 'Dünya Süt Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu yıl Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile birlikte açılan stantta 1000 kutu süt ve 250 kutu ayran ve bilgilendirici broşür dağıtımı yapılmıştır.

Süt her yaş döneminde sağlıklı bir gelişim ve sağlıklı bir hayat için büyük önem taşıyan bir besin maddesidir. Aynı zamanda çok hassas olan bu gıda maddesinin hangi koşullarda tüketildiği sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde halen yüksek oranda tüketilen açık süt içinde çok sayıda zararlı mikroorganizma bulunmaktadır. Açık süte karşı mutlaka sağlıklı ambalajda süt tüketilmesinin teşvik edilmesi, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nde de tüketicilere sütü mutlaka sağlıklı ambalajda almaları çağrımızı yineliyoruz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.