ENGELLİLER MEZİYETİNİ SERGİLEDİ ENGELSİZLER SEYRETTİ

EĞİTİM 03.12.2018 - 14:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2848+ kez okundu.
 

ENGELLİLER MEZİYETİNİ SERGİLEDİ ENGELSİZLER SEYRETTİ

Burdur da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için de düzenlenen program da engelliler hazırladıkları gösterilerini sunarken, engelsizler özel kutlama günü sanarak oturdukları yerden seyretti.
      Burdur Öğretmenevindeki programa Vali Hasan Şıldak başta olmak üzere, il protokolü, iş adamları, engelliler ve aileleri, engelli öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler gününü icra ettiler. Bucak’tan İsmail Sarı rehabilitasyon merkezi öğrencileri Ak Parti il başkanı Volkan Mengi, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt, engelli aileleri katıldı. Salonda ilk kez gözler ise Burdur İl Milli Eğitim Müdür’ünü aradı. Yetkililere yönelttiğimiz sorular ise bu konuda cevapsız kaldı.     Burdur İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hasan Güven, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı güven engelli sorunları ve hakları konusunda son yıllarda “Çocuk Esirgeme Kurumu” olarak bilinen kurum yapısından bu yana Bakanlık ve Taşra kuruluşları olarak hayli mesafe aldık. Engellilerin gerek hakları gerekse topluma kazandırılması konusunda kurumsallık açısından önemli kazanımlar elde ettik. Elbette yaşamın koşullarının günümüze yansıması nedeniyle de tam olarak sorunların çözüldüğünü söyleyemeyiz. İl olarak engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımıza yönelik proje çalışmalarına devam ediyoruz.                      ENGELLİ HAYATI ZOR BİR YAŞAM AMA ÖZEL BİR YAŞAM BİÇİMİDİR   Burdur Valisi Hasan Şıldak, konuşmasında engelli bir hayatın zor bir hayat ve fakat özel bir hayat olduğuna dikkat çekerek “Çalışma sürem boyunca, son yıllarda hükümetin aldığı kararlar devrim diyebileceğimiz çok çeşitli ve kapsamlı çalışmalar yapıldı. Geldiğimiz aşama da eskiye nazaran kıyaslanmayacak bir düzeyde engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız açısından gelişmeler meydana geldi. Onlara tanınan imkanların yanı sıra artık toplumun içinde yaşam koşulları ve eğitim imkanlarının yaratıldığına dikkat çekti. Ben de il genelindeki çalışmaları takip ediyorum” dedi. Engelliler için evde eğitim vermeye kadar geniş bir yelpazede hizmetlerin devam ettiğini söyleyen vali Hasan Şıldak, devletin gerekeni yaptığını ve yapmaya devam ettiğini dile getirip “Hepimizin duyarlılıkları, sorumlulukları var. Bireyler olarak vatandaşlar olarak yapmamız gereken çok    şey olduğunu düşünüyorum. İlimizdeki engelliler ile ilgili tüm projeleri destekliyoruz.. “Alanda çalışmak çok farklıdır. Bunu sözle ifade etmek olmaz, görmek lazım yaşamak lazım. Hedefimiz ne kadar insanı kucaklayabilirsek o başarılıyız demektir. Destek veren herkese ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Hasan Şıldak, “Biz yaptık demek her zaman gurur verici” dedi.  Program engelliler ile ilgili Bakanlıkça hazırlanan video gösterisinin yapılması, özel eğitim ortaokulu öğrencilerinin şiirler okuması, solo ve koro konserler, çeşitli görsel gösteriler ile sergil açılışı ile devam etti.  
Burdur da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için de düzenlenen program da engelliler hazırladıkları gösterilerini sunarken, engelsizler özel kutlama günü sanarak oturdukları yerden seyretti.

      Burdur Öğretmenevindeki programa Vali Hasan Şıldak başta olmak üzere, il protokolü, iş adamları, engelliler ve aileleri, engelli öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler gününü icra ettiler. Bucak’tan İsmail Sarı rehabilitasyon merkezi öğrencileri Ak Parti il başkanı Volkan Mengi, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt, engelli aileleri katıldı. Salonda ilk kez gözler ise Burdur İl Milli Eğitim Müdür’ünü aradı. Yetkililere yönelttiğimiz sorular ise bu konuda cevapsız kaldı.

 

  Burdur İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hasan Güven, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı güven engelli sorunları ve hakları konusunda son yıllarda “Çocuk Esirgeme Kurumu” olarak bilinen kurum yapısından bu yana Bakanlık ve

Taşra kuruluşları olarak hayli mesafe aldık. Engellilerin gerek hakları gerekse topluma kazandırılması konusunda kurumsallık açısından önemli kazanımlar elde ettik. Elbette yaşamın koşullarının günümüze yansıması nedeniyle de tam olarak sorunların çözüldüğünü söyleyemeyiz. İl olarak engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımıza yönelik proje çalışmalarına devam ediyoruz.

 

                   ENGELLİ HAYATI ZOR BİR YAŞAM AMA ÖZEL BİR YAŞAM BİÇİMİDİR

 

Burdur Valisi Hasan Şıldak, konuşmasında engelli bir hayatın zor bir hayat ve fakat özel bir hayat olduğuna dikkat çekerek “Çalışma sürem boyunca, son yıllarda hükümetin aldığı kararlar devrim diyebileceğimiz çok çeşitli ve kapsamlı çalışmalar yapıldı. Geldiğimiz aşama da eskiye nazaran kıyaslanmayacak bir düzeyde engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız açısından gelişmeler meydana geldi. Onlara tanınan imkanların yanı sıra artık toplumun içinde yaşam koşulları ve eğitim imkanlarının yaratıldığına dikkat çekti. Ben de il genelindeki çalışmaları takip ediyorum” dedi. Engelliler için evde eğitim vermeye kadar geniş bir yelpazede hizmetlerin devam ettiğini söyleyen vali Hasan Şıldak, devletin gerekeni yaptığını ve yapmaya devam ettiğini dile getirip “Hepimizin duyarlılıkları, sorumlulukları var. Bireyler olarak vatandaşlar olarak yapmamız gereken çok    şey olduğunu düşünüyorum. İlimizdeki engelliler ile ilgili tüm projeleri destekliyoruz..

“Alanda çalışmak çok farklıdır. Bunu sözle ifade etmek olmaz, görmek lazım yaşamak lazım. Hedefimiz ne kadar insanı kucaklayabilirsek o başarılıyız demektir. Destek veren herkese ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Hasan Şıldak, “Biz yaptık demek her zaman gurur verici” dedi. 

Program engelliler ile ilgili Bakanlıkça hazırlanan video gösterisinin yapılması, özel eğitim ortaokulu öğrencilerinin şiirler okuması, solo ve koro konserler, çeşitli görsel gösteriler ile sergil açılışı ile devam etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.