ESNAF ODALARI BİRLİĞİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ

YAŞAM 14.02.2020 - 10:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3456+ kez okundu.
 

ESNAF ODALARI BİRLİĞİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, başkanlar kurulu toplantısı ile genel sekreterlere yönelik eğitim semineri düzenledi.
6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi hizmet binasında düzenlenen seminere, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi (ESBİS) Uzmanı Mehmet Yasir Herdem, İl Ticaret Müdürü Aylin Sacide Cankar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bayram Balban, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Esra Boyacıoğlu, Mesleki Eğitim Danışmanı Pınar Gülgeç, Elektronik Ticaret Uzmanı Barış Dinçol, oda başkanları ve genel sekreterler katıldı. Başkan Sipahi, amaçlarının, her zaman esnaf ve sanatkarlara en iyi hizmeti sunmak ve esnaf teşkilatını güçlendirmek olduğunu söyledi. Bu doğrultuda, esnaf teşkilatı gibi kurumların mevzuatlarının sürekli güncellendiğini vurgulayan Sipahi, “Değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak için güncellenen konularda genel sekreterlerin ve oda çalışanlarının bilgilendirilmesi son derece önem taşıyor. Günümüz çağı, bilgi çağıdır. Artık dünyada güçlü olmak istiyorsanız, öncelikle bilgiye sahip olmak zorundasınız. Dolayısıyla genel sekreterlerimiz, esnaf teşkilatını ilgilendiren konularda ne kadar bilgi sahibi olurlarsa, bizler de esnaf teşkilatı olarak o kadar güçlü oluruz.” dedi. Esnaf ve sanatkarın çalışma hayatını kolaylaştıracak faaliyetlerin hayata geçirilmesi ve odaların daha iyi hizmet sunma yeterliliğine kavuşturulması amacı doğrultusunda genel sekreterlerinin bilgilendirildiğini belirten Sipahi, şöyle devam etti: “Genel sekreterlerimiz dinamik ve aktif olduğu sürece, odalarımızın da daha iyi hizmet göreceğini, esnafımızın beklentilerini daha kolay karşılayacağını da biliyoruz. Bu seminerde de değişen mevzuat ve teknolojiler konusunda bilgiler verilecek. ESBİS sistemi üzerinden yapılan işlemler, muhasebe kayıtlarının yapılması, internet sayfalarının güncellenmesi konularında yararlı bir eğitim olacağına inancımız tamdır. Odalarımızdaki iş yükünün büyük bir kısmını genel sekreterlerimiz üstleniyor. Sizlerden beklentimiz kendinizi yenileyerek, görevinizi mevzuatlar çerçevesinde en iyi şekilde yapmanızdır. Sizlerin esnaf ve sanatkarlara hizmet verebilmesi için yasaların bize tanıdığı hakları iyi bilmeniz gerekiyor. Kıymetli uzmanlarımız, hem size eğitim vermek hem de sorularınızı cevaplandırmak için buradalar. Bu tür hizmet içi eğitim çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.”  
Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, başkanlar kurulu toplantısı ile genel sekreterlere yönelik eğitim semineri düzenledi.

6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi hizmet binasında düzenlenen seminere, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi (ESBİS) Uzmanı Mehmet Yasir Herdem, İl Ticaret Müdürü Aylin Sacide Cankar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bayram Balban, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Esra Boyacıoğlu, Mesleki Eğitim Danışmanı Pınar Gülgeç, Elektronik Ticaret Uzmanı Barış Dinçol, oda başkanları ve genel sekreterler katıldı.

Başkan Sipahi, amaçlarının, her zaman esnaf ve sanatkarlara en iyi hizmeti sunmak ve esnaf teşkilatını güçlendirmek olduğunu söyledi. Bu doğrultuda, esnaf teşkilatı gibi kurumların mevzuatlarının sürekli güncellendiğini vurgulayan Sipahi, “Değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak için güncellenen konularda genel sekreterlerin ve oda çalışanlarının bilgilendirilmesi son derece önem taşıyor. Günümüz çağı, bilgi çağıdır. Artık dünyada güçlü olmak istiyorsanız, öncelikle bilgiye sahip olmak zorundasınız. Dolayısıyla genel sekreterlerimiz, esnaf teşkilatını ilgilendiren konularda ne kadar bilgi sahibi olurlarsa, bizler de esnaf teşkilatı olarak o kadar güçlü oluruz.” dedi.

Esnaf ve sanatkarın çalışma hayatını kolaylaştıracak faaliyetlerin hayata geçirilmesi ve odaların daha iyi hizmet sunma yeterliliğine kavuşturulması amacı doğrultusunda genel sekreterlerinin bilgilendirildiğini belirten Sipahi, şöyle devam etti:

“Genel sekreterlerimiz dinamik ve aktif olduğu sürece, odalarımızın da daha iyi hizmet göreceğini, esnafımızın beklentilerini daha kolay karşılayacağını da biliyoruz. Bu seminerde de değişen mevzuat ve teknolojiler konusunda bilgiler verilecek. ESBİS sistemi üzerinden yapılan işlemler, muhasebe kayıtlarının yapılması, internet sayfalarının güncellenmesi konularında yararlı bir eğitim olacağına inancımız tamdır. Odalarımızdaki iş yükünün büyük bir kısmını genel sekreterlerimiz üstleniyor. Sizlerden beklentimiz kendinizi yenileyerek, görevinizi mevzuatlar çerçevesinde en iyi şekilde yapmanızdır. Sizlerin esnaf ve sanatkarlara hizmet verebilmesi için yasaların bize tanıdığı hakları iyi bilmeniz gerekiyor. Kıymetli uzmanlarımız, hem size eğitim vermek hem de sorularınızı cevaplandırmak için buradalar. Bu tür hizmet içi eğitim çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.