GİZLİ OKYANUS KALKANI OPERASYONU

DÜNYA 08.08.2019 - 08:57, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4389+ kez okundu.
 

GİZLİ OKYANUS KALKANI OPERASYONU

Rus Donanması Baltık Denizi’ndeki “Okyanus Kalkanı -2019” Tatbikatı’na başladı. Geçen Pazartesi günü yapılan bir askeri geçit töreninde, Rusya su üstündeki gücünü de gösterdi
Gizli Askeri Tatbikat: Uyarı Vermeden, Putin’in Gemileri Baltık Denizi’nde Görülüyor  Rus Donanması Baltık Denizi’ndeki “Okyanus Kalkanı -2019” Tatbikatı’na başladı. Rus Savunma Bakanlığına göre Perşembe günü yapılan açıklamada, büyük askeri harekâta, yaklaşık 70 gemi ve 10.634 asker katıldı. Dokuz günlük tatbikata ayrıca, 58 uçak da taşınmıştı. Tatbikatın Amacı, donanmanın Rusya’yı korumaya hazır olup olmadığını olduğunu kontrol etmek. Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin, geçtiğimiz pazar günü “Donanma Günü” nde donanmanın daha da güçlenmesi gerektiğini ifade etti. Sadece bir ay önce, Ukrayna ve NATO Karadeniz’de ortak bir tatbikat yapmıştı. Tatbikatlara, yakın zamanda St Petersburg’daki Deniz Geçit Töreni’ne katılan gemiler de iştirak edecekler. Tatbikatlar, Rus Deniz Komutanı Amiral Nikolai Evmenov yönetiminde gerçekleştirildi. Tatbikat, daha önceden açıklanmamıştı. ABD ve İngiltere Tatbikatları Gözetliyor Zaten geçen yıl Rusya “Okyanus Kalkanı” Tatbikatı’nı başlatmıştı. Ancak o sırada, yalnızca 26 gemi, iki denizaltı ve 34 Rus Uçak kullanılmıştı. Geçen yılki tatbikatta; gemiler, helikopterler ve uçaklar da füze fırlatıyorlardı. Birleşik Devletler, Birleşik Krallık ve İsveç, tatbikatlar konusunda endişeli görünüyorlardı ve Rus Donanması’nı gözetlemek için Finlandiya Kıyıları’na Gözetleme Uçakları gönderdiler.
Rus Donanması Baltık Denizi’ndeki “Okyanus Kalkanı -2019” Tatbikatı’na başladı. Geçen Pazartesi günü yapılan bir askeri geçit töreninde, Rusya su üstündeki gücünü de gösterdi

Gizli Askeri Tatbikat: Uyarı Vermeden, Putin’in Gemileri Baltık Denizi’nde Görülüyor 

Rus Donanması Baltık Denizi’ndeki “Okyanus Kalkanı -2019” Tatbikatı’na başladı. Rus Savunma Bakanlığına göre Perşembe günü yapılan açıklamada, büyük askeri harekâta, yaklaşık 70 gemi ve 10.634 asker katıldı. Dokuz günlük tatbikata ayrıca, 58 uçak da taşınmıştı.

Tatbikatın Amacı, donanmanın Rusya’yı korumaya hazır olup olmadığını olduğunu kontrol etmek. Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin, geçtiğimiz pazar günü “Donanma Günü” nde donanmanın daha da güçlenmesi gerektiğini ifade etti. Sadece bir ay önce, Ukrayna ve NATO Karadeniz’de ortak bir tatbikat yapmıştı.

Tatbikatlara, yakın zamanda St Petersburg’daki Deniz Geçit Töreni’ne katılan gemiler de iştirak edecekler. Tatbikatlar, Rus Deniz Komutanı Amiral Nikolai Evmenov yönetiminde gerçekleştirildi. Tatbikat, daha önceden açıklanmamıştı.

ABD ve İngiltere Tatbikatları Gözetliyor

Zaten geçen yıl Rusya “Okyanus Kalkanı” Tatbikatı’nı başlatmıştı. Ancak o sırada, yalnızca 26 gemi, iki denizaltı ve 34 Rus Uçak kullanılmıştı. Geçen yılki tatbikatta; gemiler, helikopterler ve uçaklar da füze fırlatıyorlardı.

Birleşik Devletler, Birleşik Krallık ve İsveç, tatbikatlar konusunda endişeli görünüyorlardı ve Rus Donanması’nı gözetlemek için Finlandiya Kıyıları’na Gözetleme Uçakları gönderdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.