GÜRER “ VİRÜS MEDYAYI DA VURDU :ACİL ÖNLEM ŞART.

SİYASET 26.03.2020 - 16:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4046+ kez okundu.
 

GÜRER “ VİRÜS MEDYAYI DA VURDU :ACİL ÖNLEM ŞART.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs tehdidinin, medya kuruluşları ve bu kuruluşlarda çalışan basın mensuplarını da büyük ölçüde olumsuz etkilediğini belirtti.
Zaten zor şartlarda yayınlarını sürdüren çok sayıda televizyon, radyo ve gazetenin, korona virüs salgının ardından daha büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Gürer, gerekli önlemlerin hızlıca alınmaması durumunda, yayın kuruluşlarının büyük çoğunluğunun faaliyetlerini durdurma noktasına gelebileceği uyarısında bulundu. Yerel  ve ulusal basın ve yerel TV lerde yayınlarına ara veren ve durduran kuruluş sayısı her geçen gün artıyor “dedi VİRÜS TEHDİDİ BÜYÜYEREK ARTIYOR Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, Aralık ayında Çin’de başlayan ve süreç içinde tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül korona virüs tehdidinin, ülkemizdeki olumsuz etkilerinin giderek arttığına vurgu yaptı.  MEDYA KURULUŞLARI DA VİRÜSTEN ETKİLENDİ  Virüsün toplum sağlığının yanı sıra ekonomik etkilerinin de görülmeye başlandığını belirten Gürer, bu olumsuz etkilerin, toplumun tüm kesimlerinde olduğu kadar, toplumun gözü, kulağı sesi olan medya kuruluşlarında da net bir şekilde görülmeye başlandığını ifade etti.  REKLAMLAR KESİLDİ, MEYDA KURULUŞLARI DARBOĞAZDA  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, reklam ve ilan gelirleriyle ayakta durmaya çalışan çok sayıda medya kuruluşunun, virüs salgınının etkilerinin görülmeye başlandığı andan itibaren büyük ölçüde bu gelirlerini kaybettiğini belirterek, “Tüm bu sorunlara rağmen medya kuruluşlarımız canla başla, halkın haber alma özgürlüğünü kullanabilmesi için çok zor şartlar altına faaliyetlerini sürdürmeye çalışmaktadır. Ancak, virüs nedeniyle ortaya çıkan ekonomik tablo, bu kuruluşlarımızı görevlerini yerine getiremez duruma getirmek üzeredir. Çok sayıda radyo ve televizyon TÜRKSAT ve diğer platformlarına periyodik ödemelerini yapamayacak duruma gelmiş, hatta vergi, stopaj, SGK primleri gibi ödemelerini yapabilecek şansları kalmamıştır. Özellikle yerel gazeteler kapanma noktasına gelmiştir. Çok sayıda yayın kuruluşu, zaten işsizliğin hat safhada olduğu basın sektöründe çok sayıda personelinin görevine son vermek zorunda kalmış, son bir ay içinde binlerce gazeteci işsizler kervanına katılmıştır” dedi.  
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs tehdidinin, medya kuruluşları ve bu kuruluşlarda çalışan basın mensuplarını da büyük ölçüde olumsuz etkilediğini belirtti.

Zaten zor şartlarda yayınlarını sürdüren çok sayıda televizyon, radyo ve gazetenin, korona virüs salgının ardından daha büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Gürer, gerekli önlemlerin hızlıca alınmaması durumunda, yayın kuruluşlarının büyük çoğunluğunun faaliyetlerini durdurma noktasına gelebileceği uyarısında bulundu. Yerel  ve ulusal basın ve yerel TV lerde yayınlarına ara veren ve durduran kuruluş sayısı her geçen gün artıyor “dedi

VİRÜS TEHDİDİ BÜYÜYEREK ARTIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, Aralık ayında Çin’de başlayan ve süreç içinde tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül korona virüs tehdidinin, ülkemizdeki olumsuz etkilerinin giderek arttığına vurgu yaptı. 

MEDYA KURULUŞLARI DA VİRÜSTEN ETKİLENDİ 

Virüsün toplum sağlığının yanı sıra ekonomik etkilerinin de görülmeye başlandığını belirten Gürer, bu olumsuz etkilerin, toplumun tüm kesimlerinde olduğu kadar, toplumun gözü, kulağı sesi olan medya kuruluşlarında da net bir şekilde görülmeye başlandığını ifade etti. 

REKLAMLAR KESİLDİ, MEYDA KURULUŞLARI DARBOĞAZDA 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, reklam ve ilan gelirleriyle ayakta durmaya çalışan çok sayıda medya kuruluşunun, virüs salgınının etkilerinin görülmeye başlandığı andan itibaren büyük ölçüde bu gelirlerini kaybettiğini belirterek, “Tüm bu sorunlara rağmen medya kuruluşlarımız canla başla, halkın haber alma özgürlüğünü kullanabilmesi için çok zor şartlar altına faaliyetlerini sürdürmeye çalışmaktadır. Ancak, virüs nedeniyle ortaya çıkan ekonomik tablo, bu kuruluşlarımızı görevlerini yerine getiremez duruma getirmek üzeredir. Çok sayıda radyo ve televizyon TÜRKSAT ve diğer platformlarına periyodik ödemelerini yapamayacak duruma gelmiş, hatta vergi, stopaj, SGK primleri gibi ödemelerini yapabilecek şansları kalmamıştır. Özellikle yerel gazeteler kapanma noktasına gelmiştir. Çok sayıda yayın kuruluşu, zaten işsizliğin hat safhada olduğu basın sektöründe çok sayıda personelinin görevine son vermek zorunda kalmış, son bir ay içinde binlerce gazeteci işsizler kervanına katılmıştır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.