İYİ PARTİ BUCAK İLÇE BAŞKANI SÖNMEZ; KAPATMAK SORUNU ÇÖZMEZ.

SİYASET 12.05.2020 - 12:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3296+ kez okundu.
 

İYİ PARTİ BUCAK İLÇE BAŞKANI SÖNMEZ; KAPATMAK SORUNU ÇÖZMEZ.

Orman İşletme Müdürlüğü’nün kararı ile kapatılma kararının çıkması sonucu, işletmeciler ve çalışanlar mağdur olduklarını dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.
İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Isparta- Antalya karayolu üzerinde çalışmalarını ve hizmet verme faaliyetlerini sürdüren 14 sosyal tesis Orman İşletme Müdürlüğü’nün kararı ile kapatılarak işletmeciler ve çalışanlar mağdur olduklarını dile getirdiler. Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, İl Genel Meclisi Üyesi Niyazi Bülbül ve yönetim kurulu üyesi Murat Ünay, Kargı ve Çobanpınar köyüne giderek işletmeci ve çalışanlara destek verdi. Vatandaşların dertlerini ve sıkıntılarını dinleyen İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada “Yine ilçemizin, beldelerimizin ve köylerimizin sorunlarını çözüme kavuşturma noktasında sizlerle beraberiz. Vatandaşlarımızın anlattıklarını dinledikten sonra bir burukluk oldu içimde. Neden? Burası 15-20 yıldır Kargı Çobanpınar mevkiinde bulunan ve yaklaşık 250 ailenin ekmek yediği bir geçim kaynağıdır ve bugün itibariyle Orman İşletme Müdürlüğü tarafından mühürlenecektir. Küçüklü büyüklü 14 tane işletmemiz var. Yöre ekonomisine katkısı olan ve ilçemizin tanıtımı noktasında ön planda olan bu tesisler aynı zamanda yöremizin markası olmuş Kocaaliler belde halkının geçim kaynağı “Melli İncirini tanıtan ve pazarlayan en iyi alanlardan olan satış yerleridir. Maalesef Orman İşletme Müdürlüğü buradaki tesisler ile ilgili olarak kapatılması için karar alıyor. Burada her ne kadar yargı kararını vermiş olsa da burada bazı iyileştirmeler yapılabilirdi. Siyaset ne için var? Siyaset milletle devlet arasında oluşturulacak köprü vazifesini gördüğü için var. Türkiye’de sadece burası mı var? Türkiye’de Orman İşletmeye ait burası mı kalmıştı? Burasını mesire alanı yapmak çok mu zordu? Buradaki insanlarımızın mağduriyetini giderelim Ben buradan Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur’a sormak istiyorum. Milletvekilim seni ben, İYİ Partili başkanlar, İYİ Partili oy verenler mi seçti? Hayır. Ama seni seçenler burada  işte ablalarım, bacılarım, abilerim kardeşlerim. Seni bu yöre halkı milletvekili yaptı. Sen bu milletin gözünün yaşını durduramıyorsun? Çok mu zordu Orman Bakanlığı’na gidip burayı mesire alanına çevirmek? Çok mu zordu bu çalışmaları yapmak?” ifadelerini kullandı. İşletme sahipleri ve çalışanlar da açıklamalarda bulunarak 15-20 yıldır işletmelerinin devam ettiğini fakat her yıl vergi ve ruhsat ödemelerini yapmalarına rağmen şimdi alınan karar gereği  14 tesisi kapatmalarının istendiğini belirttiler.  
Orman İşletme Müdürlüğü’nün kararı ile kapatılma kararının çıkması sonucu, işletmeciler ve çalışanlar mağdur olduklarını dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Isparta- Antalya karayolu üzerinde çalışmalarını ve hizmet verme faaliyetlerini sürdüren 14 sosyal tesis Orman İşletme Müdürlüğü’nün kararı ile kapatılarak işletmeciler ve çalışanlar mağdur olduklarını dile getirdiler. Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, İl Genel Meclisi Üyesi Niyazi Bülbül ve yönetim kurulu üyesi Murat Ünay, Kargı ve Çobanpınar köyüne giderek işletmeci ve çalışanlara destek verdi.

Vatandaşların dertlerini ve sıkıntılarını dinleyen İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada “Yine ilçemizin, beldelerimizin ve köylerimizin sorunlarını çözüme kavuşturma noktasında sizlerle beraberiz. Vatandaşlarımızın anlattıklarını dinledikten sonra bir burukluk oldu içimde. Neden? Burası 15-20 yıldır Kargı Çobanpınar mevkiinde bulunan ve yaklaşık 250 ailenin ekmek yediği bir geçim kaynağıdır ve bugün itibariyle Orman İşletme Müdürlüğü tarafından mühürlenecektir.

Küçüklü büyüklü 14 tane işletmemiz var. Yöre ekonomisine katkısı olan ve ilçemizin tanıtımı noktasında ön planda olan bu tesisler aynı zamanda yöremizin markası olmuş Kocaaliler belde halkının geçim kaynağı “Melli İncirini tanıtan ve pazarlayan en iyi alanlardan olan satış yerleridir.

Maalesef Orman İşletme Müdürlüğü buradaki tesisler ile ilgili olarak kapatılması için karar alıyor. Burada her ne kadar yargı kararını vermiş olsa da burada bazı iyileştirmeler yapılabilirdi. Siyaset ne için var? Siyaset milletle devlet arasında oluşturulacak köprü vazifesini gördüğü için var.

Türkiye’de sadece burası mı var? Türkiye’de Orman İşletmeye ait burası mı kalmıştı? Burasını mesire alanı yapmak çok mu zordu? Buradaki insanlarımızın mağduriyetini giderelim

Ben buradan Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur’a sormak istiyorum. Milletvekilim seni ben, İYİ Partili başkanlar, İYİ Partili oy verenler mi seçti? Hayır. Ama seni seçenler burada  işte ablalarım, bacılarım, abilerim kardeşlerim. Seni bu yöre halkı milletvekili yaptı. Sen bu milletin gözünün yaşını durduramıyorsun? Çok mu zordu Orman Bakanlığı’na gidip burayı mesire alanına çevirmek? Çok mu zordu bu çalışmaları yapmak?” ifadelerini kullandı.

İşletme sahipleri ve çalışanlar da açıklamalarda bulunarak 15-20 yıldır işletmelerinin devam ettiğini fakat her yıl vergi ve ruhsat ödemelerini yapmalarına rağmen şimdi alınan karar gereği  14 tesisi kapatmalarının istendiğini belirttiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.