KAPANAN MERMER OCAĞI İLE İLGİLİ VALİLİK AÇIKLAMASI

TEKNOLOJİ 07.01.2016 - 15:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4482+ kez okundu.
 

KAPANAN MERMER OCAĞI İLE İLGİLİ VALİLİK AÇIKLAMASI

İlimiz Merkez İlçesi Kumluca köyünde bulunan basında ilgili mermer ocağının üretim faaliyetine devam ettiğine dair habere yer verilmiştir.
Haberde geçen Av. Zafer ERMAN’ın Valilik Makamına vermiş olduğu 19.10.2015 tarihli dilekçesi ve eklerinde belirtilen konu ile ilgili olarak süresi içerisinde yetkili kurumlara resmi yazı ile ayrı ayrı bildirimde bulunulmuştur.   Maden İşleri Genel Müdürlüğünün söz konusu maden ocağına ait işletme ruhsatının iptal edildiğini belirtir yazısına istinaden İdaremiz Makam Oluru ile ruhsat sahibi ve rödovanscı firmaya ait işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilmiştir.   Yine söz konusu ruhsat sahasında üretim faaliyetlerine müsaade edilmemesi için Burdur İl Jandarma Komutanlığına ve ilgili diğer kurumlara kendi kurumlarının mevzuatı dahilinde iş ve işlemleri yürütmek üzere gereği için bildirimde bulunulmuştur.    Av. Ziynet ÖZÇELİK’ in konuyla ilgili ikinci defa vermiş olduğu 24.12.2015 tarihli dilekçeye istinaden konu 24.12.2015 tarihinde mahallinde incelenmiş, üretime yönelik faaliyet olmadığı tespit edilmiş ve tutanak altına alınmıştır. Ayrıca konu ile ilgili söz konusu ruhsat sahasında Hacılar Jandarma Komutanlığının 23.12.2015 tarihinde saat 22:50’de şikayete istinaden mahallinde yapmış olduğu inceleme tutanağı bulunmaktadır. Burdur Gazetesinde yer alan haber üzerine; Hacılar Jandarma Komutanlığı ve İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Hizmetleri Müdürlüğü teknik personeli tarafından 06.01.2016 tarihinde yerinde yapılan inceleme neticesinde, söz konusu ruhsat sahasında üretime yönelik herhangi bir faaliyetin bulunmadığı tespit edilmiştir.   Konuyla ilgili olarak Maden İşleri Genel Müdürlüğünün 24.11.2015 tarih ve 64136 sayılı yazısında, 3213 sayılı Maden Kanununun 32. Maddesi gereğince, tebliğ tarihinden itibaren ruhsat sahibi tarafından en geç bir yıl içerisinde işletme faaliyetinde bulunulan alanı işletme projesi doğrultusunda çevreyle uyumlu hale getirmek zorunda olduğu, ruhsat sahasında bulunan mevcut stoğun nakledilmesi gerektiği, ruhsat sahasında restorasyon ve sevkiyat dışında herhangi bir faaliyette bulunulmaması bildirilmiştir.   Bu bağlamda bugüne kadar yapılan kontrollerde ruhsat alanında üretime yönelik herhangi bir faaliyetin söz konusu olmadığı, 24/11/2015 tarih ve 64136 sayılı Maden İşleri Genel Müdürlüğünün yazısı doğrulutusunda restorasyon ve sevkiyat (mevcut stoğun nakledilmesi) dışındada herhangi bir işleminin yapılmadığı tespit edilmiştir.    
İlimiz Merkez İlçesi Kumluca köyünde bulunan basında ilgili mermer ocağının üretim faaliyetine devam ettiğine dair habere yer verilmiştir.

Haberde geçen Av. Zafer ERMAN’ın Valilik Makamına vermiş olduğu 19.10.2015 tarihli dilekçesi ve eklerinde belirtilen konu ile ilgili olarak süresi içerisinde yetkili kurumlara resmi yazı ile ayrı ayrı bildirimde bulunulmuştur.

 

Maden İşleri Genel Müdürlüğünün söz konusu maden ocağına ait işletme ruhsatının iptal edildiğini belirtir yazısına istinaden İdaremiz Makam Oluru ile ruhsat sahibi ve rödovanscı firmaya ait işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilmiştir.

 

Yine söz konusu ruhsat sahasında üretim faaliyetlerine müsaade edilmemesi için Burdur İl Jandarma Komutanlığına ve ilgili diğer kurumlara kendi kurumlarının mevzuatı dahilinde iş ve işlemleri yürütmek üzere gereği için bildirimde bulunulmuştur.

 

 Av. Ziynet ÖZÇELİK’ in konuyla ilgili ikinci defa vermiş olduğu 24.12.2015 tarihli dilekçeye istinaden konu 24.12.2015 tarihinde mahallinde incelenmiş, üretime yönelik faaliyet olmadığı tespit edilmiş ve tutanak altına alınmıştır. Ayrıca konu ile ilgili söz konusu ruhsat sahasında Hacılar Jandarma Komutanlığının 23.12.2015 tarihinde saat 22:50’de şikayete istinaden mahallinde yapmış olduğu inceleme tutanağı bulunmaktadır.

Burdur Gazetesinde yer alan haber üzerine; Hacılar Jandarma Komutanlığı ve İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Hizmetleri Müdürlüğü teknik personeli tarafından 06.01.2016 tarihinde yerinde yapılan inceleme neticesinde, söz konusu ruhsat sahasında üretime yönelik herhangi bir faaliyetin bulunmadığı tespit edilmiştir.

 

Konuyla ilgili olarak Maden İşleri Genel Müdürlüğünün 24.11.2015 tarih ve 64136 sayılı yazısında, 3213 sayılı Maden Kanununun 32. Maddesi gereğince, tebliğ tarihinden itibaren ruhsat sahibi tarafından en geç bir yıl içerisinde işletme faaliyetinde bulunulan alanı işletme projesi doğrultusunda çevreyle uyumlu hale getirmek zorunda olduğu, ruhsat sahasında bulunan mevcut stoğun nakledilmesi gerektiği, ruhsat sahasında restorasyon ve sevkiyat dışında herhangi bir faaliyette bulunulmaması bildirilmiştir.

 

Bu bağlamda bugüne kadar yapılan kontrollerde ruhsat alanında üretime yönelik herhangi bir faaliyetin söz konusu olmadığı, 24/11/2015 tarih ve 64136 sayılı Maden İşleri Genel Müdürlüğünün yazısı doğrulutusunda restorasyon ve sevkiyat (mevcut stoğun nakledilmesi) dışındada herhangi bir işleminin yapılmadığı tespit edilmiştir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.