KOMŞU’DA TARIM FUARI AÇILDI

TEKNOLOJİ 25.11.2016 - 10:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2576+ kez okundu.
 

KOMŞU’DA TARIM FUARI AÇILDI

Isparta'da, Isparta Ticaret Borsası'nın koordinesinde 12 yıldır düzenlenen Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.
27 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl ilk kez Gökkubbe Fuar Merkezi'nde yapılıyor. Fuarın dış mekanda fuarın vazgeçilmezleri arasında yer alan traktör ve tarım aletleri sergileniyor. Yüzün üzerinde firmanın katıldığı fuarın açılışına Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hikmet Çangır, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile üreticiler katıldı. Fuarın açılışı dolayısıyla Gökkube Fuar Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, tarım sektörünün hem ülke hem de Isparta için son derece önemli bir sektör olduğunu söyledi. Son yıllarda devlet ve hükümetin sektöre büyük destek verdiğini ifade eden Günaydın, bugün tarım sektöründe yaklaşık 20 milyar dolarlık bir ihracat yapıldığını ancak, bunun ülke için yeterli olmadığını kaydetti. Desteklerle bu rakamın daha da artacağına inandığını vurgulayan Günaydın, "İnşallah önümüzdeki dönemlerde de hem ilimiz ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine bu sektörün çok daha fazla katkı sağladığını hep beraber göreceğiz." dedi. Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ise, tarımın Isparta ve Burdur için çok önemli bir sektör olduğunu, Isparta'nın ve çevre illerin tarımla sanayileştiğini belirtti. Bu doğrultuda büyük çaba gösterdiklerini ve büyük yol kat ettiklerini ifade eden Adar, Isparta'nın tarımda Türkiye’nin dikkati çeken illerinden biri haline geldiğini kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Günaydın, Belediye Başkanı Günaydın, ITSO Başkanı Başdeğirmen, Borsa Başkanı Adar, Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Çangır ve Yönetim Kurulu Başkanı Başar, fuarın açılışını gerçekleştirdi ve fuarı gezdi. Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar ve Meclis Başkanı Hikmet Çangır Protokolün ayrılmasının ardından, Burdurlu firma sahiplerini ziyaret eden Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, ve Burdur Ticaret Odası Meclis Başkanı Hikmet Çangır ürünler hakkında bilgi aldı. Isparta Ticaret Borsası standında Kanal 32 TV’ye fuar hakkında görüşlerini dile getiren Başar, daha sonra fuar alanından ayrıldı. 100'den fazla firmanın yer aldığı fuar, 27 Kasım 2016’ya kadar sürecek.  
Isparta'da, Isparta Ticaret Borsası'nın koordinesinde 12 yıldır düzenlenen Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

27 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl ilk kez Gökkubbe Fuar Merkezi'nde yapılıyor. Fuarın dış mekanda fuarın vazgeçilmezleri arasında yer alan traktör ve tarım aletleri sergileniyor.

Yüzün üzerinde firmanın katıldığı fuarın açılışına Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hikmet Çangır, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile üreticiler katıldı.

Fuarın açılışı dolayısıyla Gökkube Fuar Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, tarım sektörünün hem ülke hem de Isparta için son derece önemli bir sektör olduğunu söyledi. Son yıllarda devlet ve hükümetin sektöre büyük destek verdiğini ifade eden Günaydın, bugün tarım sektöründe yaklaşık 20 milyar dolarlık bir ihracat yapıldığını ancak, bunun ülke için yeterli olmadığını kaydetti.

Desteklerle bu rakamın daha da artacağına inandığını vurgulayan Günaydın, "İnşallah önümüzdeki dönemlerde de hem ilimiz ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine bu sektörün çok daha fazla katkı sağladığını hep beraber göreceğiz." dedi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ise, tarımın Isparta ve Burdur için çok önemli bir sektör olduğunu, Isparta'nın ve çevre illerin tarımla sanayileştiğini belirtti. Bu doğrultuda büyük çaba gösterdiklerini ve büyük yol kat ettiklerini ifade eden Adar, Isparta'nın tarımda Türkiye’nin dikkati çeken illerinden biri haline geldiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Günaydın, Belediye Başkanı Günaydın, ITSO Başkanı Başdeğirmen, Borsa Başkanı Adar, Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Çangır ve Yönetim Kurulu Başkanı Başar, fuarın açılışını gerçekleştirdi ve fuarı gezdi.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar ve Meclis Başkanı Hikmet Çangır Protokolün ayrılmasının ardından, Burdurlu firma sahiplerini ziyaret eden Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, ve Burdur Ticaret Odası Meclis Başkanı Hikmet Çangır ürünler hakkında bilgi aldı. Isparta Ticaret Borsası standında Kanal 32 TV’ye fuar hakkında görüşlerini dile getiren Başar, daha sonra fuar alanından ayrıldı.

100'den fazla firmanın yer aldığı fuar, 27 Kasım 2016’ya kadar sürecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.