KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİN ESERİDİR

DİĞER 02.03.2016 - 18:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4284+ kez okundu.
 

KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİN ESERİDİR

Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Çağdaş Burdur Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fethi Kılıç’a yaptığı haber nedeniyle “Terbiyesiz” sözü nedeniyle kınıyoruz
   Burdur İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Fatih Özcan, Yaptığı yazılı açıklamada; “ Derneğimiz üyesive Çağdaş Gazetesi Genel Yayın yönetmeni, Burdur Haber 15 İnternet Gazetesi Sahibi Kanal 32 Burdur temsilcisi Gazeteci Fethi Kılıç’a habercilik görevi yaptığı ve kaleme aldığı bir haberden dolayı “Terbiyesiz” ifadesini kullanarak hakaret eden AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’i kınıyoruz.     Demokratik toplumun olmazsa olmazı, ifade ve basın ve düşünce hürriyetidir. Yasaların insana verdiği en temel haklar arasında sayılmaktadır. Çağdaş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Kanal 32 Temsilcisi ve Haber 15 İnternet Gazetesi Sahibi olan derneğimizin de üyesi bulunan gazeteci Fethi Kılıç yaptığı haber nedeniyle sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımın altına yapılan tek cümlelik yorumla “terbiyesiz” ifadesi kullanılarak adeta saldırıya uğramıştır.   Gazeteci Üyemize “terbiyesiz” ithamını kullanan AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik ise bizleri temsil etsin diye 4’üncü dönemde mecliste bizleri, yani halkın temsilcisi olarak bulunmaktadır. Hareketleri ve tutumuyla halka örnek olması gereken önemli kişiliktir. Bu nedenle de her olayı ve hadiseyi kendi penceresinden bakarak değerlendirmektedir ancak bu durum otoriter rejimlerde görülebilmektedir. Böylesine basit olayları kendisi kin ve gareze dönüştürmemelidir.   Bu gün ülkemizde toplam 31 gazetecinin görevini yaptığı için cezaevlerinde bulunduğu 15 televizyon kanalı’nın kapatıldığı, 94 Gazeteciye hak ettiği halde sürekli basın kartının yasadışı olarak verilmediği uluslararası milletler topluluğunda utanç verici bir şekildeki görünümü ile kara bir leke olarak görünmektedir. Özü İnternet Gazeteciliği olan sosyal medyanın henüz statü yasası bulunmamaktadır. Sadece bu eksiklik bile ülkemizi dünya milletleri içinde ilkel göstermeye yetmektedir. Bu eksiklik bile meclisten çıkartılacak bir yasa ile çözülebileceği halde kanun ve yasa çıkartmak görevi olan milletvekillerine bazı ipuçları verebilmektedir.   Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, ülkenin ve toplumun sorunlarına çözüm üreteceği yerde Gazetecilerin yaptığı haberler üzerinden saldırı seçeneğini kullanabilmektedir. Bu davranışın tek bir izahı olabilir. Ülkemizdeki ifade ve düşünce özgürlüğü basın hürriyeti ve demokrasinin hali perişan vaziyetini göstermektedir. Bu nedenle kabul edilemez bir durum olan saldırısından dolayı şiddetle kınıyor kendisinden üyemiz Fethi Kılıç için ise özür dilemeye çağırıyoruz. Büyüklük onurunun kendisinde kalmasını bekliyoruz dedi.  
Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Çağdaş Burdur Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fethi Kılıç’a yaptığı haber nedeniyle “Terbiyesiz” sözü nedeniyle kınıyoruz

   Burdur İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Fatih Özcan, Yaptığı yazılı açıklamada; “ Derneğimiz üyesive Çağdaş Gazetesi Genel Yayın yönetmeni, Burdur Haber 15 İnternet Gazetesi Sahibi Kanal 32 Burdur temsilcisi Gazeteci Fethi Kılıç’a habercilik görevi yaptığı ve kaleme aldığı bir haberden dolayı “Terbiyesiz” ifadesini kullanarak hakaret eden AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’i kınıyoruz.  

 

Demokratik toplumun olmazsa olmazı, ifade ve basın ve düşünce hürriyetidir. Yasaların insana verdiği en temel haklar arasında sayılmaktadır. Çağdaş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Kanal 32 Temsilcisi ve Haber 15 İnternet Gazetesi Sahibi olan derneğimizin de üyesi bulunan gazeteci Fethi Kılıç yaptığı haber nedeniyle sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımın altına yapılan tek cümlelik yorumla “terbiyesiz” ifadesi kullanılarak adeta saldırıya uğramıştır.

 

Gazeteci Üyemize “terbiyesiz” ithamını kullanan AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik ise bizleri temsil etsin diye 4’üncü dönemde mecliste bizleri, yani halkın temsilcisi olarak bulunmaktadır. Hareketleri ve tutumuyla halka örnek olması gereken önemli kişiliktir. Bu nedenle de her olayı ve hadiseyi kendi penceresinden bakarak değerlendirmektedir ancak bu durum otoriter rejimlerde görülebilmektedir. Böylesine basit olayları kendisi kin ve gareze dönüştürmemelidir.

 

Bu gün ülkemizde toplam 31 gazetecinin görevini yaptığı için cezaevlerinde bulunduğu 15 televizyon kanalı’nın kapatıldığı, 94 Gazeteciye hak ettiği halde sürekli basın kartının yasadışı olarak verilmediği uluslararası milletler topluluğunda utanç verici bir şekildeki görünümü ile kara bir leke olarak görünmektedir. Özü İnternet Gazeteciliği olan sosyal medyanın henüz statü yasası bulunmamaktadır. Sadece bu eksiklik bile ülkemizi dünya milletleri içinde ilkel göstermeye yetmektedir. Bu eksiklik bile meclisten çıkartılacak bir yasa ile çözülebileceği halde kanun ve yasa çıkartmak görevi olan milletvekillerine bazı ipuçları verebilmektedir.

 

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, ülkenin ve toplumun sorunlarına çözüm üreteceği yerde Gazetecilerin yaptığı haberler üzerinden saldırı seçeneğini kullanabilmektedir. Bu davranışın tek bir izahı olabilir. Ülkemizdeki ifade ve düşünce özgürlüğü basın hürriyeti ve demokrasinin hali perişan vaziyetini göstermektedir. Bu nedenle kabul edilemez bir durum olan saldırısından dolayı şiddetle kınıyor kendisinden üyemiz Fethi Kılıç için ise özür dilemeye çağırıyoruz. Büyüklük onurunun kendisinde kalmasını bekliyoruz dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.