MAHALLELERİMİZDE YAĞMUR SUYU DRANAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

DİĞER 27.08.2019 - 12:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4628+ kez okundu.
 

MAHALLELERİMİZDE YAĞMUR SUYU DRANAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Emek Mahallesi Şair Nedim Caddesi’nde kısmen altyapı sorunu bulunan noktalarda yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor.
Burdur’un yaşam kalitesini artırmak modern kent olgusunu yaratmak için kentimizdeki sel sularının geldiği noktalar başta olmak üzere yağmur sularının drenajını sağlamak ve halkımızı kullandıkları araçların geçişini engelleyen su birikmelerini ortadan kaldırmak ve üst yapıların deformasyonunu önlemek için  ihtiyaç hissedilen noktalara 400’lük ve300’lük borularla altyapı çalışmaları tamamlanmaktadır. Yapılan çalışmayla, ana yol çevresindeki evler ve yollar bundan sonra yağmur suyundan etkilenmeyecek. Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Emek Mahallesi Şair Nedim Caddesi üzerinde yürüttüğü yağmur suyu drenaj çalışmalar kapsamında, çapı 400’lük borularla toplam 700 metre, 24.,7,28. ve 41 sokaklarda ise çapı 300’lük borularla 300 metre olmak üzere, toplamda 1000 metrelik drenaj hattı çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Şair Nedim Caddesi üzerinde sürdürülen yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının ardından, 74. Sokaktaki yan bağlantıların tamamlanması hedefleniyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Söz verdiğimiz şekliyle etap etap kentin alt yapı ihtiyaçlarını da karşılayacağımızı söylemiştik. Biz şuana kadar yaptığımız yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarında, kentin önemli bölgelerinde yağmur suyunu tehdit olmaktan çıkarttığımıza inanıyoruz. Tabi ki büyük afetlere karşı insanoğlunun çaresizliği kaçınılmaz, ama gerekli önemliler alındıktan sonra doğanın her türlü afetine de hazır olabiliriz diye düşünüyoruz. Bunu Burdur halkımızı üzmeden, mahallelerin günlük yaşamını sıkıntıya sokmadan, aşama aşama ilerletiyoruz. Burdur’un iyi bir yağmur suyu şebekesini oluşturup, halkımızın bağ ve bahçe ve tarlalarının ihtiyaç duyduğu şekilde bu yağmur sularını da bir alanda toplanabilmesini sağlayarak istifadesine sunacağız. “ şeklinde konuştu.  
Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Emek Mahallesi Şair Nedim Caddesi’nde kısmen altyapı sorunu bulunan noktalarda yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor.

Burdur’un yaşam kalitesini artırmak modern kent olgusunu yaratmak için kentimizdeki sel sularının geldiği noktalar başta olmak üzere yağmur sularının drenajını sağlamak ve halkımızı kullandıkları araçların geçişini engelleyen su birikmelerini ortadan kaldırmak ve üst yapıların deformasyonunu önlemek için  ihtiyaç hissedilen noktalara 400’lük ve300’lük borularla altyapı çalışmaları tamamlanmaktadır.

Yapılan çalışmayla, ana yol çevresindeki evler ve yollar bundan sonra yağmur suyundan etkilenmeyecek. Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Emek Mahallesi Şair Nedim Caddesi üzerinde yürüttüğü yağmur suyu drenaj çalışmalar kapsamında, çapı 400’lük borularla toplam 700 metre, 24.,7,28. ve 41 sokaklarda ise çapı 300’lük borularla 300 metre olmak üzere, toplamda 1000 metrelik drenaj hattı çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Şair Nedim Caddesi üzerinde sürdürülen yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının ardından, 74. Sokaktaki yan bağlantıların tamamlanması hedefleniyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Söz verdiğimiz şekliyle etap etap kentin alt yapı ihtiyaçlarını da karşılayacağımızı söylemiştik. Biz şuana kadar yaptığımız yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarında, kentin önemli bölgelerinde yağmur suyunu tehdit olmaktan çıkarttığımıza inanıyoruz. Tabi ki büyük afetlere karşı insanoğlunun çaresizliği kaçınılmaz, ama gerekli önemliler alındıktan sonra doğanın her türlü afetine de hazır olabiliriz diye düşünüyoruz. Bunu Burdur halkımızı üzmeden, mahallelerin günlük yaşamını sıkıntıya sokmadan, aşama aşama ilerletiyoruz. Burdur’un iyi bir yağmur suyu şebekesini oluşturup, halkımızın bağ ve bahçe ve tarlalarının ihtiyaç duyduğu şekilde bu yağmur sularını da bir alanda toplanabilmesini sağlayarak istifadesine sunacağız. “ şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.