MEHMET AKİF ERSOY ÖLÜMÜNÜN 83 YILINDA ANILACAK

YAŞAM 26.12.2019 - 13:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2803+ kez okundu.
 

MEHMET AKİF ERSOY ÖLÜMÜNÜN 83 YILINDA ANILACAK

AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK parti Burdur Milletvekili Yasin UĞUR yayınladığı mesajında, ‘‘Kişiliği, maneviyatı, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı ile örnek bir şahsiyet olarak, adını tarihimize altın harflerle yazdıran Mehmet Âkif Ersoy, İstiklal Mücadelesi’nde hak ve hakikat uğruna kalemiyle mücadele vererek milli duyguların harekete geçmesini sağlamış, istiklal ruhunu şiirleriyle kalplere işlemiş ve sözleriyle milli birlik ve beraberlik çağrısında bulunmuştur. Mehmet Âkif Ersoy, arkasında bıraktığı birçok şiiriyle olduğu kadar, vatan mücadelesine yaptığı katkılarıyla da övgüyü hak eden, vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir kişiliğe sahip olması nedeniyle örnek alınacak bir dava adamı olmuştur. Onun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Âkif yalnızca bir destan yazmamış, büyük bir şairin, mustarip bir ruhun, bütün acılarını duyarak bu milletin acılarını, mazisini, kültürünü, zor günlerini, çilelerini ve bunların çarelerini göstermiştir.  Milletimizin bağımsızlığa olan  tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu ve milli birlik ve  beraberliğimizin temel unsurlarını en veciz şekilde anlatan Mehmet Akif'in  eserlerini okumak, anlamak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Türk milletinin her ferdinin ebediyete kadar duygularına tercüman olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yâd ediyorum.’’ dedi.  
AK Parti Burdur Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK parti Burdur Milletvekili Yasin UĞUR yayınladığı mesajında, ‘‘Kişiliği, maneviyatı, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı ile örnek bir şahsiyet olarak, adını tarihimize altın harflerle yazdıran Mehmet Âkif Ersoy, İstiklal Mücadelesi’nde hak ve hakikat uğruna kalemiyle mücadele vererek milli duyguların harekete geçmesini sağlamış, istiklal ruhunu şiirleriyle kalplere işlemiş ve sözleriyle milli birlik ve beraberlik çağrısında bulunmuştur.

Mehmet Âkif Ersoy, arkasında bıraktığı birçok şiiriyle olduğu kadar, vatan mücadelesine yaptığı katkılarıyla da övgüyü hak eden, vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir kişiliğe sahip olması nedeniyle örnek alınacak bir dava adamı olmuştur. Onun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.

Âkif yalnızca bir destan yazmamış, büyük bir şairin, mustarip bir ruhun, bütün acılarını duyarak bu milletin acılarını, mazisini, kültürünü, zor günlerini, çilelerini ve bunların çarelerini göstermiştir. 

Milletimizin bağımsızlığa olan  tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu ve milli birlik ve  beraberliğimizin temel unsurlarını en veciz şekilde anlatan Mehmet Akif'in  eserlerini okumak, anlamak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir.

Türk milletinin her ferdinin ebediyete kadar duygularına tercüman olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yâd ediyorum.’’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.