MİLLETVEKİLİ GÖKER,SPOR’A SİYASEK KARIŞTIRMAYIN

SPOR 10.02.2017 - 18:49, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4407+ kez okundu.
 

MİLLETVEKİLİ GÖKER,SPOR’A SİYASEK KARIŞTIRMAYIN

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER İçişleri Bakanlığı’na geçtiğimiz Pazar günü oynanan Eğridirspor,Oğuzhanspor maçı ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.
Bal Ligi 7. Grupta 5 Şubat 2017 Pazar günü Eğridirspor’la-Oğuzhanspor arasında oynanan maçta istenmeyen olayların yaşandığını söyleyen GÖKER, “Maçın hemen başında Isparta’dan gelen bazı taraftarların saldırganlığı gerekçe gösterilerek, Bucak’tan gelen Oğuzhanspor seyircileri maça alınmamış ancak ilk yarının ortalarına doğru stada alınmaya başlamışlardır. Sonrasında ise, Eğridirspor taraftarlarının bulunduğu tribünlerden Oğuzhanspor taraftarlarının bulunduğu tribünlere taşlar ve pet şişelerle saldırılar olmaya başlamış, emniyet yetkilileri olayların büyümesini engelleyememiş ve pek çok taraftar çeşitli yerlerinden yaralanmıştır” dedi. Taraftarlarımız, en doğal hak olan maç seyretmekten mahrum bırakıldığını, stattan kovulurcasına uzaklaştırıldığını ve en önemlisi seyircilerimizin güvenliklerini sağlamaktan sorumlu olan emniyet teşkilatının görevini ihmal ettiğini ve bunun sonucunda Oğuzhanspor seyircilerinin mağdur olduğunu belirten CHP’li vekil, “Şehrin takımı Davrazspor’u şampiyon yapmak adına olayların tırmandırıldığı ve şehrin Vali’sinin söz konusu bu durumdan haberdar olduğu iddia edilmektedir” diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir takım sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan maç seyretme haklarının ellerinden alınması konusunda düşünceleriniz nedir? Emniyet teşkilatımızın olayları kontrol altına almakta yetersiz kalması hususunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Spora siyaset karıştırılmasını doğru buluyor musunuz?  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER İçişleri Bakanlığı’na geçtiğimiz Pazar günü oynanan Eğridirspor,Oğuzhanspor maçı ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Bal Ligi 7. Grupta 5 Şubat 2017 Pazar günü Eğridirspor’la-Oğuzhanspor arasında oynanan maçta istenmeyen olayların yaşandığını söyleyen GÖKER, “Maçın hemen başında Isparta’dan gelen bazı taraftarların saldırganlığı gerekçe gösterilerek, Bucak’tan gelen Oğuzhanspor seyircileri maça alınmamış ancak ilk yarının ortalarına doğru stada alınmaya başlamışlardır. Sonrasında ise, Eğridirspor taraftarlarının bulunduğu tribünlerden Oğuzhanspor taraftarlarının bulunduğu tribünlere taşlar ve pet şişelerle saldırılar olmaya başlamış, emniyet yetkilileri olayların büyümesini engelleyememiş ve pek çok taraftar çeşitli yerlerinden yaralanmıştır” dedi.

Taraftarlarımız, en doğal hak olan maç seyretmekten mahrum bırakıldığını, stattan kovulurcasına uzaklaştırıldığını ve en önemlisi seyircilerimizin güvenliklerini sağlamaktan sorumlu olan emniyet teşkilatının görevini ihmal ettiğini ve bunun sonucunda Oğuzhanspor seyircilerinin mağdur olduğunu belirten CHP’li vekil, “Şehrin takımı Davrazspor’u şampiyon yapmak adına olayların tırmandırıldığı ve şehrin Vali’sinin söz konusu bu durumdan haberdar olduğu iddia edilmektedir” diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir takım sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan maç seyretme haklarının ellerinden alınması konusunda düşünceleriniz nedir?

Emniyet teşkilatımızın olayları kontrol altına almakta yetersiz kalması hususunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Spora siyaset karıştırılmasını doğru buluyor musunuz?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.