SALDA GÖLÜ ÜSTÜNE “SON TANGO” DENEMELERİ

GÜNDEM 09.11.2019 - 17:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2565+ kez okundu.
 

SALDA GÖLÜ ÜSTÜNE “SON TANGO” DENEMELERİ

Burdur Salda Gölü Yeşilova Belediyesi ile rant kokusu alan çevreler tarafından paylaşılmaz bir durum alarak çeşitli senaryolar ile “ Son tango” oynanmaktadır.
Burdur Yeşilova Belediyesi ile 29 yıllığına anlaşma yapılarak burada ağırlama ve konaklama da dahil ses çıkartılmaz ve bir takım kamu kuruluşları ile şahıslara müsede edilirken, geçtiğimiz yıl bilinmeyen bir nedenle birilerinin dikkatini çekerek başta Yeşilova kaymakamlığı önce burasını ve bir kısmını Salda köyü muhtarlığına sahiplenme fırsatı vererek bir takım faaliyetlere açarak izin verdi daha sonra ise buradaki işletmecilik ruhuna bir takım çevreler tarafından yürütülen anlayışa tepkiler ile karşılaşılınca olaya çevre ve şehircilik bakanlığı kurumları el attı. Burdur Yeşilova Belediyesi tesislerden çıkartılanca müktesep hakkı olan belediye tapusundaki bölümlerden ilgili kurumların çıkartılması için kaymakamlık dahil belediye tarafından yazıların yazılması üzerine kızılca kıyametler koptu. Bir yandan Yeşilova ve belediyesinin buradan elini eteğini çekmesi için burada tesisleri yapacak ve ihaleyi aldığını belirten kişilerin Yeşilova İlçe belediye başkanına ziyaretler gerçekleştirirken bir yandan da doğa derneklerini Salda gölüne ziyaretleri düzenlendi. Bir yandan da “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı” yetkililerinin burada göl çevre alanındaki çalışmaları mevsim şartlarına karşılık devam etmektedir.                        YEŞİLOVA BELEDİYESİNİN MÜLKİYET HAKLARI YOK EDİLMEK İSTENİYOR. Yeşilova Belediyesinin hal ve menfaatlerini yok etmek için bir takım çevreleri de arkalarına alıp Yeşilova Kayaaltı mahallesini 7 yıl sonra tekrar referandum ile köy statüsüne kavuşturacak bir plan uygulamak istenmektedir. Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, tarafından yapılan bu sinsi plan TBMM gündemine taşınmıştır. Yeşilova belediye başkanı Mümtaz Şenel şu anda belediye olarak bizim yapacağımız bir şey yok. 7 yıl önce müracaat ile Yeşilova’nın mahallesi oldular. Benden önceki belediye başkanı döneminde ve bizim dönemimizde birçok yatırımı da bizden aldılar. Şimdi de köy olmak istiyorlar. Ama kendi ayaklarına kurşun sıktıklarının farkında bile değiller. Şimdilik tabiri caiz ise “Bilek güreşi” sürdürülmek istenmektedir.
Burdur Salda Gölü Yeşilova Belediyesi ile rant kokusu alan çevreler tarafından paylaşılmaz bir durum alarak çeşitli senaryolar ile “ Son tango” oynanmaktadır.

Burdur Yeşilova Belediyesi ile 29 yıllığına anlaşma yapılarak burada ağırlama ve konaklama da dahil ses çıkartılmaz ve bir takım kamu kuruluşları ile şahıslara müsede edilirken, geçtiğimiz yıl bilinmeyen bir nedenle birilerinin dikkatini çekerek başta Yeşilova kaymakamlığı önce burasını ve bir kısmını Salda köyü muhtarlığına sahiplenme fırsatı vererek bir takım faaliyetlere açarak izin verdi daha sonra ise buradaki işletmecilik ruhuna bir takım çevreler tarafından yürütülen anlayışa tepkiler ile karşılaşılınca olaya çevre ve şehircilik bakanlığı kurumları el attı.

Burdur Yeşilova Belediyesi tesislerden çıkartılanca müktesep hakkı olan belediye tapusundaki bölümlerden ilgili kurumların çıkartılması için kaymakamlık dahil belediye tarafından yazıların yazılması üzerine kızılca kıyametler koptu. Bir yandan Yeşilova ve belediyesinin buradan elini eteğini çekmesi için burada tesisleri yapacak ve ihaleyi aldığını belirten kişilerin Yeşilova İlçe belediye başkanına ziyaretler gerçekleştirirken bir yandan da doğa derneklerini Salda gölüne ziyaretleri düzenlendi. Bir yandan da “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı” yetkililerinin burada göl çevre alanındaki çalışmaları mevsim şartlarına karşılık devam etmektedir.

                       YEŞİLOVA BELEDİYESİNİN MÜLKİYET HAKLARI YOK EDİLMEK İSTENİYOR.

Yeşilova Belediyesinin hal ve menfaatlerini yok etmek için bir takım çevreleri de arkalarına alıp Yeşilova Kayaaltı mahallesini 7 yıl sonra tekrar referandum ile köy statüsüne kavuşturacak bir plan uygulamak istenmektedir. Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, tarafından yapılan bu sinsi plan TBMM gündemine taşınmıştır. Yeşilova belediye başkanı Mümtaz Şenel şu anda belediye olarak bizim yapacağımız bir şey yok. 7 yıl önce müracaat ile Yeşilova’nın mahallesi oldular. Benden önceki belediye başkanı döneminde ve bizim dönemimizde birçok yatırımı da bizden aldılar. Şimdi de köy olmak istiyorlar. Ama kendi ayaklarına kurşun sıktıklarının farkında bile değiller. Şimdilik tabiri caiz ise “Bilek güreşi” sürdürülmek istenmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.