SESSİZ HAVA TAKSİ

TEKNOLOJİ 31.07.2019 - 10:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3762+ kez okundu.
 

SESSİZ HAVA TAKSİ

Hızlı bir şekilde saatte 300 kilometreden fazla uçmalıdır ve çok sessiz olmalıdır. Bu; uçan taksiyi, normal araçtan iki önemli şekilde ayırt eder. Ve elbette trafikte sıkışıklığı yaşanmaz.
Aachen’lı Uçan Taksi En Geç 2024’te Başlamalı  Bir sonraki şehre ya da havaalanına giderken trafik sıkışıklığı yok: Aachen’lı Araştırmacılar, Elektrikli Hibrit Küçük Uçakları, diğer bir deyişle Sessiz Hava Taksi’yi, 2024 yılına kadar işletmeye almak istiyorlar. Aachen Ren Westfalya Teknik Yüksekokulu (Rheinisch Westfalische Technische Hochschule Aachen-RWTH) ve Aachen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Salı günü Merzbrück Limanı’nda beş kişilik bir uçak modeli sundu. İki okul, saatte 300 kilometreden fazla seyir hızında 1000 kilometreye kadar bir mesafeye uçabilmesi gerektiğini belirttiler. Öte yandan uçak, Hava Trafiği ya da Şehirlerarası Trafik için bir rahatlama sağlayabilir. Uçağın havalanması için, uzunluğu en fazla 400 metre olan bir pist gerekmektedir ve hemen hemen her Alman Havalimanı ve her yere uçabilir. O kadar sessiz olmalı ki, artık 100 metre mesafeden de sesi duyulmamalıdır. En erken ilk uçuş 2022 olarak öngörülmekte olup, 2024 için onay sağlanmış bulunmaktadır. Proje, e.SAT GmbH çatısı altında seri üretime geçirilecektir. Almanya, Havayolu Taksileri üzerinde çalışmaktadır: Böylece, beş kişilik Elektrikli Uçuş Taksisi Lilium Jet, ilk uçuşunu Mayıs ayında Oberpfaffenhofen’da gerçekleştirdi. Uçak üreticisi Airbus daha önce Donauwörth’te, dört rotorlu ilk elektrikli şehir Airbus’unu uçurdu. Karlsruhe Merkezli Start-up Volocopter, 2016’dan beri iki kişilik bir elektrikli uçak taksisi için Alman Hava Trafik Lisansı ve 2017’de sürücüsüz testini Dubai’de gerçekleştirdi. Airbus’un rakibi Boeing de, Ocak ayında ABD’de sürücüsüz bir hava taksisi ile ilk deneme uçuşunu yaptı.  
Hızlı bir şekilde saatte 300 kilometreden fazla uçmalıdır ve çok sessiz olmalıdır. Bu; uçan taksiyi, normal araçtan iki önemli şekilde ayırt eder. Ve elbette trafikte sıkışıklığı yaşanmaz.

Aachen’lı Uçan Taksi En Geç 2024’te Başlamalı 

Bir sonraki şehre ya da havaalanına giderken trafik sıkışıklığı yok: Aachen’lı Araştırmacılar, Elektrikli Hibrit Küçük Uçakları, diğer bir deyişle Sessiz Hava Taksi’yi, 2024 yılına kadar işletmeye almak istiyorlar. Aachen Ren Westfalya Teknik Yüksekokulu (Rheinisch Westfalische Technische Hochschule Aachen-RWTH) ve Aachen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Salı günü Merzbrück Limanı’nda beş kişilik bir uçak modeli sundu. İki okul, saatte 300 kilometreden fazla seyir hızında 1000 kilometreye kadar bir mesafeye uçabilmesi gerektiğini belirttiler. Öte yandan uçak, Hava Trafiği ya da Şehirlerarası Trafik için bir rahatlama sağlayabilir.

Uçağın havalanması için, uzunluğu en fazla 400 metre olan bir pist gerekmektedir ve hemen hemen her Alman Havalimanı ve her yere uçabilir. O kadar sessiz olmalı ki, artık 100 metre mesafeden de sesi duyulmamalıdır. En erken ilk uçuş 2022 olarak öngörülmekte olup, 2024 için onay sağlanmış bulunmaktadır. Proje, e.SAT GmbH çatısı altında seri üretime geçirilecektir.

Almanya, Havayolu Taksileri üzerinde çalışmaktadır: Böylece, beş kişilik Elektrikli Uçuş Taksisi Lilium Jet, ilk uçuşunu Mayıs ayında Oberpfaffenhofen’da gerçekleştirdi. Uçak üreticisi Airbus daha önce Donauwörth’te, dört rotorlu ilk elektrikli şehir Airbus’unu uçurdu.

Karlsruhe Merkezli Start-up Volocopter, 2016’dan beri iki kişilik bir elektrikli uçak taksisi için Alman Hava Trafik Lisansı ve 2017’de sürücüsüz testini Dubai’de gerçekleştirdi. Airbus’un rakibi Boeing de, Ocak ayında ABD’de sürücüsüz bir hava taksisi ile ilk deneme uçuşunu yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.