SESSİZ KATİL DENİZALTI’NIN TRUM’UN UÇAK GEMİSİNİ YOT ETMESİ GEREKİYOR.

DÜNYA 12.05.2019 - 14:57, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3374+ kez okundu.
 

SESSİZ KATİL DENİZALTI’NIN TRUM’UN UÇAK GEMİSİNİ YOT ETMESİ GEREKİYOR.

Pekin, yeni nesil saldırı denizaltılarını açıkladı. Su altında tespit edilemeyecek kadar sessiz olmalılar. Devrim niteliğinde sessiz bir motora sahipler.
Okyanusların derinliklerinde, denizaltılar hala öncelikle ses olarak algılanır. Önemli bir ses kaynağı, motoru kapatırsanız ya da daha düşük hızlarda kullanırsanız, ekip gürültüyü izole eder. Ancak aynı zamanda hızı da kaybeder. Ancak hız olmadan, bir avcı, düşman bir taşıyıcı birliğe yaklaşamaz. Sessiz Sürüş Çin, denizaltı teknolojisini büyük ölçüde geliştirmektedir. Şu anda dünyanın en büyük denizaltı tersanesi var. Günümüzde ilk kez sessiz bir su altı itme sistemi test edildi. Tekne, sözde halka pervanesi tarafından tahrik edildi. Bu teknik tek başına daha yüksek hızlara yol açmaz. Fakat tahrik pervanesine ek olarak, hareketli parçalara gerek duyulmaması nedeniyle, motorun büyük ölçüde sessiz çalışmasına neden olur. Çin uçak gemilerinin geliştirildiği Devlete ait Çin Gemi İnşa Endüstrisi Kurumu (CSIC), testin başarılı olduğunu ve teknenin istenen hıza ulaştığını açıkladı. Ancak tam hızda, tersane sessiz kalmaktadır. Askeri Uzman Song Zhongping, Global Times’a, nadir kalıcı mıknatıslı yeni yüksek performanslı motorların uyarma prensibi ile çalışan geleneksel motorların hatalarından kaçınacağını söyledi. “Çok daha yüksek bir güç yoğunluğu sunuyorlar ve çalışma sesini önemli ölçüde azaltabiliyorlar.” Açıklanan Gelişme Bu, Pekin’i önceki denizaltıların eksikliğinden mahrum bırakacaktı, şimdiye kadar Çin son derece sessiz pervaneler geliştiremedi. Test sonucu şaşırtıcı değil. Pekin’in önde gelen deniz mühendisi olan Yardımcısı Amiral Ma Weiming, Mayıs’ın başlarında Çin televizyonunda, Deniz Kuvvetleri, en son nükleer saldırı teknelerini, şaftsız, devrimci ve sessiz bir itme sistemi ile donatacak. “Teknolojimiz, kendisini benzer teknolojiler geliştiren ABD’nin çok ötesinde.” Genel olarak, Çin’in halka pervanesini, deniz suyunun güçlü manyetik alanlarla hızlandırıldığı özel bir meme ile birleştirebileceğine inanılmaktadır. Hollywood filminde “Hunt for Red October”, Sovyet teknesine karşılık gelen bir motora sahip. “Ulusal İlgi” Portalı, bu yaz mucize motor üzerine birkaç uzmanla görüştü. Hepsi, bilinen teorik bulgulara dayanan tahrik sisteminin temel olanaklarını doğruladı. Ancak, Çin’in üretimdeki asıl zorluklardan dolayı böyle bir makine üretmekte başarılı olacağından şüpheleniyorlardı. Pratik testten sonra Çinli mühendislerin bir çözüm buldukları görülmektedir. ABD’ye Parola Teklifi Gelişme, Çin silahlanma programına uymaktadır. Rakip ABD’nin gücü, büyük uçak gemisi gruplarının kullanımına dayanmaktadır. Pekin, Güney Çin Denizi’nde ABD’ye karşı çıkmak istiyorsa, bu taşıyıcı grupları tehdit edebilmelidir. Ultra hızlı füze silahları ve ilk Çin gizli jeti, ABD uçak gemisine saldırabilirdi. Şimdi bunlara bir de sessiz katil denizaltılar eklendi.  
Pekin, yeni nesil saldırı denizaltılarını açıkladı. Su altında tespit edilemeyecek kadar sessiz olmalılar. Devrim niteliğinde sessiz bir motora sahipler.

Okyanusların derinliklerinde, denizaltılar hala öncelikle ses olarak algılanır. Önemli bir ses kaynağı, motoru kapatırsanız ya da daha düşük hızlarda kullanırsanız, ekip gürültüyü izole eder. Ancak aynı zamanda hızı da kaybeder. Ancak hız olmadan, bir avcı, düşman bir taşıyıcı birliğe yaklaşamaz.

Sessiz Sürüş

Çin, denizaltı teknolojisini büyük ölçüde geliştirmektedir. Şu anda dünyanın en büyük denizaltı tersanesi var. Günümüzde ilk kez sessiz bir su altı itme sistemi test edildi. Tekne, sözde halka pervanesi tarafından tahrik edildi. Bu teknik tek başına daha yüksek hızlara yol açmaz. Fakat tahrik pervanesine ek olarak, hareketli parçalara gerek duyulmaması nedeniyle, motorun büyük ölçüde sessiz çalışmasına neden olur.

Çin uçak gemilerinin geliştirildiği Devlete ait Çin Gemi İnşa Endüstrisi Kurumu (CSIC), testin başarılı olduğunu ve teknenin istenen hıza ulaştığını açıkladı. Ancak tam hızda, tersane sessiz kalmaktadır. Askeri Uzman Song Zhongping, Global Times’a, nadir kalıcı mıknatıslı yeni yüksek performanslı motorların uyarma prensibi ile çalışan geleneksel motorların hatalarından kaçınacağını söyledi. “Çok daha yüksek bir güç yoğunluğu sunuyorlar ve çalışma sesini önemli ölçüde azaltabiliyorlar.”

Açıklanan Gelişme

Bu, Pekin’i önceki denizaltıların eksikliğinden mahrum bırakacaktı, şimdiye kadar Çin son derece sessiz pervaneler geliştiremedi. Test sonucu şaşırtıcı değil. Pekin’in önde gelen deniz mühendisi olan Yardımcısı Amiral Ma Weiming, Mayıs’ın başlarında Çin televizyonunda, Deniz Kuvvetleri, en son nükleer saldırı teknelerini, şaftsız, devrimci ve sessiz bir itme sistemi ile donatacak. “Teknolojimiz, kendisini benzer teknolojiler geliştiren ABD’nin çok ötesinde.” Genel olarak, Çin’in halka pervanesini, deniz suyunun güçlü manyetik alanlarla hızlandırıldığı özel bir meme ile birleştirebileceğine inanılmaktadır. Hollywood filminde “Hunt for Red October”, Sovyet teknesine karşılık gelen bir motora sahip.

“Ulusal İlgi” Portalı, bu yaz mucize motor üzerine birkaç uzmanla görüştü. Hepsi, bilinen teorik bulgulara dayanan tahrik sisteminin temel olanaklarını doğruladı. Ancak, Çin’in üretimdeki asıl zorluklardan dolayı böyle bir makine üretmekte başarılı olacağından şüpheleniyorlardı. Pratik testten sonra Çinli mühendislerin bir çözüm buldukları görülmektedir.

ABD’ye Parola Teklifi

Gelişme, Çin silahlanma programına uymaktadır. Rakip ABD’nin gücü, büyük uçak gemisi gruplarının kullanımına dayanmaktadır. Pekin, Güney Çin Denizi’nde ABD’ye karşı çıkmak istiyorsa, bu taşıyıcı grupları tehdit edebilmelidir. Ultra hızlı füze silahları ve ilk Çin gizli jeti, ABD uçak gemisine saldırabilirdi. Şimdi bunlara bir de sessiz katil denizaltılar eklendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.