TASARRUF TEDBİRLERİ ÖĞRENCİ YEMEĞİNE KADAR İNDİ

SİYASET 02.11.2018 - 18:12, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2240+ kez okundu.
 

TASARRUF TEDBİRLERİ ÖĞRENCİ YEMEĞİNE KADAR İNDİ

Bucak İYİ Parti İlçe Başkanı Sefa Sönmez, Devlet Hastanesi'nde çalışan stajer lise öğrencilerinin yemek parası almaya başlandığını ve derhal buna son verilmesini istedi
 İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yazılı bir açıklamada bulunarak  Devlet Hastanesi'nde çalışan salık sektörüne yarının elemanlarını yetiştirecek lise öğrencilerinin yemek parası ödetildiğini halbuki staj yapan öğrencilerin diğer hastane çalışanları kadar emek ve zaman harcadıklarını belirterek, son 1 aydır yeni başlatılan uyguluma ile yemek parası ödeme işinin bir an önce kaldırılmasını istedi. Başkan Safa Sönmez yaptığı açıklamada " Son günlerde Bucak devlet hastanesinde vatandaşlarımız tarafından dile getirilen ve lise çağındaki öğrencilerimizin cebindeki paraya göz diken zihniyete bir tepki olarak açıklamada bulunuyorum.Burdur genelinde Devlet Hastanelerinde staj yapan sağlık lisesi öğrencileri, son alınan kararla öğle yemeklerini için hastaneye para ödemek zorunda bırakılmıştır. Bugüne kadar yapılmayan bu uygulama neden son 1 aydır uygulamaya konmuştur? Bu çocuklarımız normal hemşireler gibi, normal doktorlar gibi mesai saatleri içinde ellerinden gelen çabayı göstermektedir. Hastanede doktora,hemşireye ücretsiz yemek hizmeti verilirken, bu liseli öğrencilerimizden neden ücret alınmaktadır? Birilerinin bunun açıklamasını yapması gerekir. Bizler  eğitimin önünü her zaman açmaya çalışan, eğitim çalışmalarını destekleyen birileri olarak  Devlet Hastanelerinde yapılan bu uygulama ile stajer öğrencilerin cebindeki paraya göz diken, onları 8 saat boyunca çalıştıran ve onlardan öğle yemeğini bile esirgeyen anlayışı kınıyor, konuyu kamuoyunun dikkatine sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Bucak İYİ Parti İlçe Başkanı Sefa Sönmez, Devlet Hastanesi'nde çalışan stajer lise öğrencilerinin yemek parası almaya başlandığını ve derhal buna son verilmesini istedi

 İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yazılı bir açıklamada bulunarak  Devlet Hastanesi'nde çalışan salık sektörüne yarının elemanlarını yetiştirecek lise öğrencilerinin yemek parası ödetildiğini halbuki staj yapan öğrencilerin diğer hastane çalışanları kadar emek ve zaman harcadıklarını belirterek, son 1 aydır yeni başlatılan uyguluma ile yemek parası ödeme işinin bir an önce kaldırılmasını istedi.

Başkan Safa Sönmez yaptığı açıklamada " Son günlerde Bucak devlet hastanesinde vatandaşlarımız tarafından dile getirilen ve lise çağındaki öğrencilerimizin cebindeki paraya göz diken zihniyete bir tepki olarak açıklamada bulunuyorum.Burdur genelinde Devlet Hastanelerinde staj yapan sağlık lisesi öğrencileri, son alınan kararla öğle yemeklerini için hastaneye para ödemek zorunda bırakılmıştır. Bugüne kadar yapılmayan bu uygulama neden son 1 aydır uygulamaya konmuştur? Bu çocuklarımız normal hemşireler gibi, normal doktorlar gibi mesai saatleri içinde ellerinden gelen çabayı göstermektedir. Hastanede doktora,hemşireye ücretsiz yemek hizmeti verilirken, bu liseli öğrencilerimizden neden ücret alınmaktadır? Birilerinin bunun açıklamasını yapması gerekir.

Bizler  eğitimin önünü her zaman açmaya çalışan, eğitim çalışmalarını destekleyen birileri olarak  Devlet Hastanelerinde yapılan bu uygulama ile stajer öğrencilerin cebindeki paraya göz diken, onları 8 saat boyunca çalıştıran ve onlardan öğle yemeğini bile esirgeyen anlayışı kınıyor, konuyu kamuoyunun dikkatine sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.