TEFENNİ İLÇESİ’NE BAYRAK TUTAN BOZKURT HEYKELİ

KÜLTÜR 29.03.2018 - 09:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4994+ kez okundu.
 

TEFENNİ İLÇESİ’NE BAYRAK TUTAN BOZKURT HEYKELİ

Burdur Tefenni MHP’li Belediye Başkanı Ümit Alagöz, İlçesine kaide üzerinde elinde bayrak tutan bozkurt anıtı yaptırdı.
Burdur Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, İlçesine ve halkına yeni hizmet vermenin çalışmaları içerisinde olduğunu yeniledi; Cumhuriyetimizin Büyük Önderi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün direktifleri ile 1936 yılında Kahramanmaraş Kalesinde yaptırılan "Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli"nden esinlenerek yaptırmış olduğumuz Anıt Heykel, İlçemiz Antalya ve Muğla kara yolunun kesiştiği döner kavşakta uygulanmıştır. BAYRAK OLAYI: İşgal yıllarında, 28 Kasım 1919 Cuma günü Maraş Kalesi'ndeki Türk bayrağı indirilerek yerine Fransız bayrağı asılmıştır. Avukat Mehmet Ali Bey, bu duruma tepki amacıyla "Alemi İslam-a Hitap" beyannamesini yazarak şehrin muhtelif yerlerine dağıttırmıştır. Ulu Cami'de cuma namazı öncesi bir araya gelen büyük bir kalabalık Ezan okunduktan sonra, "Bayraksız namaz kılınmaz" diye bağırarak topluca kaleye hücum etmiş, indirilen bayrağı kale burçlarına tekrar dikerek cuma namazını orada kılmıştır. 1936 yılında da Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN emriyle o günün anısına Kahramanmaraş Kalesine Bozkurt Tutan Bayrak Heykeli diktirmiştir. Anıtın altındaki plakada "28 Teşrini Sani 335 (28 Kasım 1919) Cuma günü TÜRK MARAŞ, Silah gücü ile inen bayrağını İman Gücü ile yeniden Dalgalandırdı" yazmaktadır.  
Burdur Tefenni MHP’li Belediye Başkanı Ümit Alagöz, İlçesine kaide üzerinde elinde bayrak tutan bozkurt anıtı yaptırdı.

Burdur Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, İlçesine ve halkına yeni hizmet vermenin çalışmaları içerisinde olduğunu yeniledi; Cumhuriyetimizin Büyük Önderi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün direktifleri ile 1936 yılında Kahramanmaraş Kalesinde yaptırılan "Bayrak Tutan Bozkurt Heykeli"nden esinlenerek yaptırmış olduğumuz Anıt Heykel, İlçemiz Antalya ve Muğla kara yolunun kesiştiği döner kavşakta uygulanmıştır.

BAYRAK OLAYI: İşgal yıllarında, 28 Kasım 1919 Cuma günü Maraş Kalesi'ndeki Türk bayrağı indirilerek yerine Fransız bayrağı asılmıştır. Avukat Mehmet Ali Bey, bu duruma tepki amacıyla "Alemi İslam-a Hitap" beyannamesini yazarak şehrin muhtelif yerlerine dağıttırmıştır. Ulu Cami'de cuma namazı öncesi bir araya gelen büyük bir kalabalık Ezan okunduktan sonra, "Bayraksız namaz kılınmaz" diye bağırarak topluca kaleye hücum etmiş, indirilen bayrağı kale burçlarına tekrar dikerek cuma namazını orada kılmıştır.

1936 yılında da Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN emriyle o günün anısına Kahramanmaraş Kalesine Bozkurt Tutan Bayrak Heykeli diktirmiştir. Anıtın altındaki plakada "28 Teşrini Sani 335 (28 Kasım 1919) Cuma günü TÜRK MARAŞ, Silah gücü ile inen bayrağını İman Gücü ile yeniden Dalgalandırdı" yazmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.