TGC: “ABDİ İPEKÇİ GAZETECİLİĞİ HALA DEĞERİNİ KORUYOR”

YAŞAM 31.01.2019 - 15:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3529+ kez okundu.
 

TGC: “ABDİ İPEKÇİ GAZETECİLİĞİ HALA DEĞERİNİ KORUYOR”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Abdi İpekçi’nin öldürülüşünün 40. yılında açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto. Yaptığı basın açıklamasında; “Basın ve düşünce özgürlüğünü ve demokrasiyi yaşamı pahasına savunan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkan Vekilliği görevini de üstlenen Abdi  İpekçi yaşamı boyunca mesleki dayanışmadan yana bir tutum benimsedi. Milliyet Gazetesi’nde halkın yararına gazetecilik yaptı, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkına saygı gösterdi, doğruluğunu kontrol etmeden haber yayınlamadı. Bu değerlerle genç gazetecilerin yetişmesinde önemli rol oynadı. Türkiye’ de gazeteciliğin evrensel ilkelere uygun bir çalışma düzenine kavuşmasında önemli katkıları olan gazeteci Abdi İpekçi’yi hain bir saldırı sonucu öldürülüşünün 40. yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz. Abdi İpekçi’yi öldürenlerin ve hedef gösteren karanlık odakların hala faili meçhul kalmasının demokrasi ayıbı olarak karşımızda durduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Abdi İpekçi gazeteciliği hala değerini koruyor. Abdi İpekçi’yi unutmadık, unutmayacağız.”
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Abdi İpekçi’nin öldürülüşünün 40. yılında açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto. Yaptığı basın açıklamasında; “Basın ve düşünce özgürlüğünü ve demokrasiyi yaşamı pahasına savunan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkan Vekilliği görevini de üstlenen Abdi  İpekçi yaşamı boyunca mesleki dayanışmadan yana bir tutum benimsedi.

Milliyet Gazetesi’nde halkın yararına gazetecilik yaptı, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkına saygı gösterdi, doğruluğunu kontrol etmeden haber yayınlamadı. Bu değerlerle genç gazetecilerin yetişmesinde önemli rol oynadı.

Türkiye’ de gazeteciliğin evrensel ilkelere uygun bir çalışma düzenine kavuşmasında önemli katkıları olan gazeteci Abdi İpekçi’yi hain bir saldırı sonucu öldürülüşünün 40. yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Abdi İpekçi’yi öldürenlerin ve hedef gösteren karanlık odakların hala faili meçhul kalmasının demokrasi ayıbı olarak karşımızda durduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Abdi İpekçi gazeteciliği hala değerini koruyor. Abdi İpekçi’yi unutmadık, unutmayacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.