TGC: TELE1 EKRANLARININ KARARTILMASI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALEDİR

GÜNDEM 07.08.2023 - 15:08, Güncelleme: 07.08.2023 - 15:08 14354+ kez okundu.
 

TGC: TELE1 EKRANLARININ KARARTILMASI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE MÜDAHALEDİR

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu RTÜK’ün Tele1 Televizyonu’na verdiği yedi gün ekran karartma cezasını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:
“Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın düşünceleri nedeniyle tutuklanmasının ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) verdiği cezalarla Tele1 Televizyonu’nun ekranı yedi gün süreyle karartılmıştır. RTÜK’ün Tele 1 Televizyonu’na toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ve terörü övmek iddialarıyla yedi gün ekran karartma, beş kez program durdurma ve yüzde 5 para cezası vermesi basın özgürlüğüne doğrudan müdahaledir.  RTÜK iktidarın sansür aygıtı olarak bağımsız ve eleştirel medya kuruluşlarına ceza vermekte, yurttaşın bilgiye erişimi engellemektedir. Kararlarıyla yurttaşların haklarını ihlal eden konuları tartışmaktan caydırmayı hedefleyen RTÜK, ekran karartma ve ağır para cezalarıyla da medya kuruluşlarının kapanmasına gidecek adımlar atmaktadır. RTÜK, kuruluş yasasına uygun olarak görev yapmalı, tüm medya kuruluşlarına eşit mesafede durmalıdır. Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygı göstermelidir. Yurttaşın habere erişimine engel olmaktan vazgeçmelidir. Üyemiz Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının ardından ekran karartma ve ağır para cezalarının baskısı altında görevlerini yapmaya çalışan Tele1 Televizyonu çalışanlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu RTÜK’ün Tele1 Televizyonu’na verdiği yedi gün ekran karartma cezasını kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın düşünceleri nedeniyle tutuklanmasının ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) verdiği cezalarla Tele1 Televizyonu’nun ekranı yedi gün süreyle karartılmıştır.

RTÜK’ün Tele 1 Televizyonu’na toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ve terörü övmek iddialarıyla yedi gün ekran karartma, beş kez program durdurma ve yüzde 5 para cezası vermesi basın özgürlüğüne doğrudan müdahaledir. 

RTÜK iktidarın sansür aygıtı olarak bağımsız ve eleştirel medya kuruluşlarına ceza vermekte, yurttaşın bilgiye erişimi engellemektedir.

Kararlarıyla yurttaşların haklarını ihlal eden konuları tartışmaktan caydırmayı hedefleyen RTÜK, ekran karartma ve ağır para cezalarıyla da medya kuruluşlarının kapanmasına gidecek adımlar atmaktadır.

RTÜK, kuruluş yasasına uygun olarak görev yapmalı, tüm medya kuruluşlarına eşit mesafede durmalıdır. Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygı göstermelidir. Yurttaşın habere erişimine engel olmaktan vazgeçmelidir.

Üyemiz Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının ardından ekran karartma ve ağır para cezalarının baskısı altında görevlerini yapmaya çalışan Tele1 Televizyonu çalışanlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.