TÜRKİYE'NİN KADIN CİNAYETLERİNDEKİ KÖTÜ KARNESİ

YAŞAM 08.03.2016 - 10:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4365+ kez okundu.
 

TÜRKİYE'NİN KADIN CİNAYETLERİNDEKİ KÖTÜ KARNESİ

Bu gün 8 Mart Dünya Kadınları günü ancak son yıllarda nerede ise gün geçmiyor ki bir kadının en yakınları tarafından hayatı sona ermesin.
Bir dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan ve bu gün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren Fatma Şahin’e Burdur’u ziyaretlerinde Kadın cinayetlerini gazeteci olarak sorduğumda kendi hükümetleri dönemi öncesinde % 77 olduğunu fakat bakanlığının aldığı tedbirlerle % 50 düzeyine indiğini ifade etmişti.   Bu gün gelinen noktada ise Terörizm hadiselerinden sonra Türkiye’de 2010-2015 yılları arasında 1134 kadın öldürüldü. Son 5 yılda öldürülen kadınların yapılan istatistiki bilgileri ise günümüzün en kötü tablosunu da ortaya koyabilmektedir. Bu durum ise 8 Mart Dünya Kadınları günündeki tablo ile ortaya koyabilmektedir. Mutlaka başta hükümet ve Meclis olarak kutlamalar yerine kadın cinayetlerine çözüm bulunmalıdır. * 608’inin faili kocası veya eski kocası oldu. * 161’inin faili erkek arkadaşı veya eski erkek arkadaşı oldu. * 213’ünün faili ailedeki erkekler (babası, oğlu, erkek kardeşi, damadı, kayınpederi) veya akrabası oldu. Kadına yönelik şiddet ve cinayette ise büyük şehirler başı çekiyor. Türkiye’nin acı haritası ise şu şekilde oldu; İstanbul(169), İzmir(79), Ankara(68), Adana(65), Gaziantep(49).  
Bu gün 8 Mart Dünya Kadınları günü ancak son yıllarda nerede ise gün geçmiyor ki bir kadının en yakınları tarafından hayatı sona ermesin.

Bir dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan ve bu gün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren Fatma Şahin’e Burdur’u ziyaretlerinde Kadın cinayetlerini gazeteci olarak sorduğumda kendi hükümetleri dönemi öncesinde % 77 olduğunu fakat bakanlığının aldığı tedbirlerle % 50 düzeyine indiğini ifade etmişti.

  Bu gün gelinen noktada ise Terörizm hadiselerinden sonra Türkiye’de 2010-2015 yılları arasında 1134 kadın öldürüldü. Son 5 yılda öldürülen kadınların yapılan istatistiki bilgileri ise günümüzün en kötü tablosunu da ortaya koyabilmektedir. Bu durum ise 8 Mart Dünya Kadınları günündeki tablo ile ortaya koyabilmektedir. Mutlaka başta hükümet ve Meclis olarak kutlamalar yerine kadın cinayetlerine çözüm bulunmalıdır.

* 608’inin faili kocası veya eski kocası oldu.

* 161’inin faili erkek arkadaşı veya eski erkek arkadaşı oldu.

* 213’ünün faili ailedeki erkekler (babası, oğlu, erkek kardeşi, damadı, kayınpederi) veya akrabası oldu.

Kadına yönelik şiddet ve cinayette ise büyük şehirler başı çekiyor. Türkiye’nin acı haritası ise şu şekilde oldu; İstanbul(169), İzmir(79), Ankara(68), Adana(65), Gaziantep(49).

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.