ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ KORKMAZ BİR YILLIK GÖREV SÜRECİNİ ANLATTI

26.05.2016 - 16:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4199+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ KORKMAZ BİR YILLIK GÖREV SÜRECİNİ ANLATTI

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, danışmanları, yardımcıları ve üniversite genel sekreteri ile birlikte göreve gelişinin 1. yılını basın mensuplarına değerlendirdi.
Rektör Korkmaz’ın 1 yılı değerlendirme toplantısına, danışmanları Mustafa Kılınç, Ömer Tekşen, Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Durmuş Acar, MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp ile Burdur’da faaliyetini sürdüren gazeteler ve görsel ve internet medyasından basın mensupları katıldı. Toplantının birinci bölümü rektörlük girişinde fuaye bölümünde Kahvaltı-kokteyl şeklinde başladı. Toplantının ilerleyen bölümünde ise rektör yardımcıları ile Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop ve ikinci Başkan Adnan taraşlı ile 1 yıl pastasının kesilmesinin ardından toplantı salonuna geçilerek devam edildi. Rektörlük toplantı salonunda 1 yılı değerlendiren Rektör Prof Dr Adem Korkmaz, göreve geldiği günden bu yana üniversitenin fakülte sayısında ve öğretim görevlisi sayısında önemli gelişmeler meydana geldiğini şu anda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 6 Fakülte ve bunlara bağlı bölümler ve yüksek okullar açıldı. Üniversite sahası içinde devam eden, Teknokent ve veteriner fakültesi bünyesinde uygulama çiftlikleri ile Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin yanı sıra da kanatlı türü diye ifade edilen Tavuk ve Sülün ile Bıldırcın yetiştiriciliğinin yer alması için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Üniversitemizin gelişmesi paralelinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da düşünerek çalışmalar yapılmaktadır. .  Geçtiğimiz yıl göreve geldiği dönemde üniversitenin kendisinin ilk döneminde 40 Bin öğrenciye ulaşacağını ifade ettiğini belirten Rektör Prof Adem Korkmaz, yapılan çalışmalar ile bu hedefine yapılan yatırımlarla çok kolay gerçekleşeceğini ve 2019 yılına kadar toplamda 40 Bin öğrencinin üzerinde bir kapasiteye ulaşacağını, ifade etti. üniversitemizin bu sayıya ulaştığında ise bunun 30 binine yakınını şehir merkezinde olacağını belirtti. Üniversitemizin öğrenci sayısının artışına paralel olarak Burdur da özel sektör kurumlarının cazip yatırımlara yönelmesi gerektiğini belirterek çalışmalar başlatmasını istedi. Örnek olarak üniversite istiklal yerleşkesi alanında bu yılın ikinci eğitim döneminde tamamlanması planlanan öğrencilere yönelik çarşı içinde çeşitli bölümler bulunacaktır. Bu bölümlerde yer alacak konular ile ilgili ticaret yapmalarını istedi. Birçok üniversiteye ilk anda oranın esnafı gelmedi ancak daha sonraki dönemi içinde yöre esnafının ilgi gösterdiğini dile getirdi. Basın mensuplarının belirli konularda sorularına çok açık cevaplar veren Rektör Prof Dr Korkmaz Üniversite olarak biz her şeyin öncülüğünü yapamayız. Bir yandan üniversitemiz büyürken halkın üniversiteye bakış açısının değişmesi ve öğrencinin ihtiyaçlarını gözeterek daha modern yerlerin faaliyete geçmesi gerektiğine inanıyorum. Rektör Prof Adem Korkmaz daha sonra gazeteciler ile birlikte kampus içinde kısa bir gezi turu düzenleyerek inşaatı devam eden, biten fakülte ve yüksek okullar ile sosyal tesisler hakkında bilgi aktardı. Daha sonra yemeğe geçildi.    
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, danışmanları, yardımcıları ve üniversite genel sekreteri ile birlikte göreve gelişinin 1. yılını basın mensuplarına değerlendirdi.

Rektör Korkmaz’ın 1 yılı değerlendirme toplantısına, danışmanları Mustafa Kılınç, Ömer Tekşen, Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Durmuş Acar, MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp ile Burdur’da faaliyetini sürdüren gazeteler ve görsel ve internet medyasından basın mensupları katıldı.

Toplantının birinci bölümü rektörlük girişinde fuaye bölümünde Kahvaltı-kokteyl şeklinde başladı. Toplantının ilerleyen bölümünde ise rektör yardımcıları ile Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Tortop ve ikinci Başkan Adnan taraşlı ile 1 yıl pastasının kesilmesinin ardından toplantı salonuna geçilerek devam edildi.

Rektörlük toplantı salonunda 1 yılı değerlendiren Rektör Prof Dr Adem Korkmaz, göreve geldiği günden bu yana üniversitenin fakülte sayısında ve öğretim görevlisi sayısında önemli gelişmeler meydana geldiğini şu anda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 6 Fakülte ve bunlara bağlı bölümler ve yüksek okullar açıldı. Üniversite sahası içinde devam eden, Teknokent ve veteriner fakültesi bünyesinde uygulama çiftlikleri ile Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin yanı sıra da kanatlı türü diye ifade edilen Tavuk ve Sülün ile Bıldırcın yetiştiriciliğinin yer alması için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Üniversitemizin gelişmesi paralelinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da düşünerek çalışmalar yapılmaktadır. .

 Geçtiğimiz yıl göreve geldiği dönemde üniversitenin kendisinin ilk döneminde 40 Bin öğrenciye ulaşacağını ifade ettiğini belirten Rektör Prof Adem Korkmaz, yapılan çalışmalar ile bu hedefine yapılan yatırımlarla çok kolay gerçekleşeceğini ve 2019 yılına kadar toplamda 40 Bin öğrencinin üzerinde bir kapasiteye ulaşacağını, ifade etti. üniversitemizin bu sayıya ulaştığında ise bunun 30 binine yakınını şehir merkezinde olacağını belirtti.

Üniversitemizin öğrenci sayısının artışına paralel olarak Burdur da özel sektör kurumlarının cazip yatırımlara yönelmesi gerektiğini belirterek çalışmalar başlatmasını istedi. Örnek olarak üniversite istiklal yerleşkesi alanında bu yılın ikinci eğitim döneminde tamamlanması planlanan öğrencilere yönelik çarşı içinde çeşitli bölümler bulunacaktır. Bu bölümlerde yer alacak konular ile ilgili ticaret yapmalarını istedi. Birçok üniversiteye ilk anda oranın esnafı gelmedi ancak daha sonraki dönemi içinde yöre esnafının ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Basın mensuplarının belirli konularda sorularına çok açık cevaplar veren Rektör Prof Dr Korkmaz Üniversite olarak biz her şeyin öncülüğünü yapamayız. Bir yandan üniversitemiz büyürken halkın üniversiteye bakış açısının değişmesi ve öğrencinin ihtiyaçlarını gözeterek daha modern yerlerin faaliyete geçmesi gerektiğine inanıyorum. Rektör Prof Adem Korkmaz daha sonra gazeteciler ile birlikte kampus içinde kısa bir gezi turu düzenleyerek inşaatı devam eden, biten fakülte ve yüksek okullar ile sosyal tesisler hakkında bilgi aktardı. Daha sonra yemeğe geçildi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.