VALİ HASAN ŞILDAK; İSTİKLAL MARŞI’NIN 99 YILI MASAJI

GÜNDEM 11.03.2020 - 14:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4254+ kez okundu.
 

VALİ HASAN ŞILDAK; İSTİKLAL MARŞI’NIN 99 YILI MASAJI

Vali Hasan Şıldak’ın İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj
İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 99. yıl dönümünde, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Milletimizin zor günlerden geçtiği Milli Mücadele yıllarında, kaleme aldığı eserleri ve şiirleriyle, verdiği vaazlarla Halkımıza vatan ve bayrak sevgisini en iyi şekilde aktaran Mehmet Akif, Türk Milletinin bağımsızlığa olan tutkusuna, inancına en iyi şekilde tercüman olmuş, halkına birlik ve beraberlik ruhu aşılamıştır. Mütevazılığı, manevi değerlerine bağlılığı ve yılmak bilmeyen azmiyle örnek bir şahsiyet olarak Türk tarihindeki yerini alan Akif’in, en kıymetli eserim dediği İstiklal Marşımızı Türk Milletine armağan etmesi, O’nun Halkına olan bağlılığının da en güzel ifadesidir. Bu duygularla, Burdur için ayrı bir gurur vesilesi olan bu anlamlı günde, Vatan Şairi Gönül İnsanı Mehmet Akif Ersoy’un Burdur Mebusu olarak kaleme aldığı İstiklal Marşı ruhunu birlik ve beraberlik içerisinde yaşatmaya devam ederek, gelecek nesillere en iyi şekilde taşımak bizlere düşen en önemli sorumluluktur.
Vali Hasan Şıldak’ın İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 99. yıl dönümünde, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.

Milletimizin zor günlerden geçtiği Milli Mücadele yıllarında, kaleme aldığı eserleri ve şiirleriyle, verdiği vaazlarla Halkımıza vatan ve bayrak sevgisini en iyi şekilde aktaran Mehmet Akif, Türk Milletinin bağımsızlığa olan tutkusuna, inancına en iyi şekilde tercüman olmuş, halkına birlik ve beraberlik ruhu aşılamıştır.

Mütevazılığı, manevi değerlerine bağlılığı ve yılmak bilmeyen azmiyle örnek bir şahsiyet olarak Türk tarihindeki yerini alan Akif’in, en kıymetli eserim dediği İstiklal Marşımızı Türk Milletine armağan etmesi, O’nun Halkına olan bağlılığının da en güzel ifadesidir.

Bu duygularla, Burdur için ayrı bir gurur vesilesi olan bu anlamlı günde, Vatan Şairi Gönül İnsanı Mehmet Akif Ersoy’un Burdur Mebusu olarak kaleme aldığı İstiklal Marşı ruhunu birlik ve beraberlik içerisinde yaşatmaya devam ederek, gelecek nesillere en iyi şekilde taşımak bizlere düşen en önemli sorumluluktur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.