VALİ YILMAZ LAVANTA HASADINA KATILDI

YAŞAM 29.07.2016 - 08:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4091+ kez okundu.
 

VALİ YILMAZ LAVANTA HASADINA KATILDI

Vali Şerif Yılmaz, Yeşilova İlçesine bağlı Akçaköy'de Lavanta Deresi Projesi kapsamında yetiştirilen Lavanta Hasadına katıldı.
Lavanta Deresi Projesi kapsamında Akçaköy sınırları içerisinde tıbbi aramotik bitki olarak lavanta bitkisinin yanı sıra adaçayı ve kekik yetiştiriliyor. Düzenlenen lavanta hasadı programına Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki, İl Genel Meclis Üyesi Ali Selek, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Kamil Özcan ve Daire müdürleri katıldı.   Lavanta Deresi Projesinin Hasadına katılan Vali Yılmaz'ı ve beraberindeki heyeti, Proje sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca ve projede çalışanlar karşıladı. Vali Yılmaz programda yaptığı konuşmada Kütahya Valisi iken Kütahya'da tıbbı aromatik bitki üretimi adı altında çalışmaları olduğunu dile getirdi. Öztürk Sarıca ve beraberinde bu proje için çalışan ekibi tebrik ettiğini belirten Vali Yılmaz, "Özellikle ülkemizde tıbbi aromatik bitki üretimi çalışmaları arasında Akçaköy Lavanta Deresinde örnek bir çalışma gerçekleştirmişler. Lavanta hasadınıda beraber gerçekleştirdik. Bunun ekonomik bakımından, sulanabilir arazi dışında kalan, atıl kalan arazilaremizin değerlendirilmesi açısından da çok önemli, katma değeri itibariyle baktığımız zaman kırsalda yaşayan insanlarımıza en fazla gelir getirici ürünlerden bir tanesi tıbbi aromatik bitkiler. Akçaköy Lavanta Deresi diğer çiftçilerimize ve ülkemize örnek olacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum" dedi.   Lavanta Deresi Proje Sorumlusu Veteriner Öztürk Sarıca, "14 ay önce Yeşilova Akça köy'de Lisinia'ya bağlı olarak yaptığımız Lavanta Deresi projesi kapsamında, 400 dekarlık alana lavanta dikimi yapmıştık. Bugün Sayın Valimizin katılımıyla lavanta hasadını başlatıyoruz" dedi.   Vali Yılmaz, Akçaköy'de yetiştirilen Lavanta Hasadını yaptıktan sonra Sarıca tarafından üretilen adaçayı balının tadına baktı.   Vali Yılmaz daha sonra Lisinia Doğal ve Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi tamamlanan 2 şahin ve 1 tane yaban güvercini Öztürk Sarıca ile birlikte doğaya saldı.  
Vali Şerif Yılmaz, Yeşilova İlçesine bağlı Akçaköy'de Lavanta Deresi Projesi kapsamında yetiştirilen Lavanta Hasadına katıldı.

Lavanta Deresi Projesi kapsamında Akçaköy sınırları içerisinde tıbbi aramotik bitki olarak lavanta bitkisinin yanı sıra adaçayı ve kekik yetiştiriliyor. Düzenlenen lavanta hasadı programına Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki, İl Genel Meclis Üyesi Ali Selek, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Kamil Özcan ve Daire müdürleri katıldı.

 

Lavanta Deresi Projesinin Hasadına katılan Vali Yılmaz'ı ve beraberindeki heyeti, Proje sorumlusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca ve projede çalışanlar karşıladı. Vali Yılmaz programda yaptığı konuşmada Kütahya Valisi iken Kütahya'da tıbbı aromatik bitki üretimi adı altında çalışmaları olduğunu dile getirdi. Öztürk Sarıca ve beraberinde bu proje için çalışan ekibi tebrik ettiğini belirten Vali Yılmaz, "Özellikle ülkemizde tıbbi aromatik bitki üretimi çalışmaları arasında Akçaköy Lavanta Deresinde örnek bir çalışma gerçekleştirmişler. Lavanta hasadınıda beraber gerçekleştirdik. Bunun ekonomik bakımından, sulanabilir arazi dışında kalan, atıl kalan arazilaremizin değerlendirilmesi açısından da çok önemli, katma değeri itibariyle baktığımız zaman kırsalda yaşayan insanlarımıza en fazla gelir getirici ürünlerden bir tanesi tıbbi aromatik bitkiler. Akçaköy Lavanta Deresi diğer çiftçilerimize ve ülkemize örnek olacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Lavanta Deresi Proje Sorumlusu Veteriner Öztürk Sarıca, "14 ay önce Yeşilova Akça köy'de Lisinia'ya bağlı olarak yaptığımız Lavanta Deresi projesi kapsamında, 400 dekarlık alana lavanta dikimi yapmıştık. Bugün Sayın Valimizin katılımıyla lavanta hasadını başlatıyoruz" dedi.

 

Vali Yılmaz, Akçaköy'de yetiştirilen Lavanta Hasadını yaptıktan sonra Sarıca tarafından üretilen adaçayı balının tadına baktı.

 

Vali Yılmaz daha sonra Lisinia Doğal ve Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi tamamlanan 2 şahin ve 1 tane yaban güvercini Öztürk Sarıca ile birlikte doğaya saldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.