XİDEN FİLİSTİN'E TEBRİK MESAJI

DÜNYA 29.11.2018 - 12:08, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3301+ kez okundu.
 

XİDEN FİLİSTİN'E TEBRİK MESAJI

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, her yıl 29 Kasım'da kutlanan Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe bir tebrik mesajı gönderdi.
Xi Jinping mesajında Filistin sorununun Ortadoğu'daki sorunların kaynağı olduğunu ve Filistin gibi Ortadoğu ülkelerinin uzun vadeli istikrarı, refahı ve kalkınmasını doğrudan etkilediğini söyledi. Filistin krizine adil ve kapsamlı şekilde bir an önce çözüm getirilmesinin herkesin ortak arzusu olduğunu ifade eden Xi Jinping, bunun Filistin dâhil dünya halklarının menfaatlerine uyduğunu, küresel barış ve istikrara da yardımcı olacağını söyledi. 2018'in Çin-Filistin diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 30. yıldönümüne tekabül ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Xi, Filistinlilerin iyi dostu olarak Çin halkının, Filistin-İsrail barışının kararlı destekçisi olduğunu vurguladı. Çin'in Ortadoğu'da barış sürecini kararlılıkla desteklediğini ifade eden Xi, Filistin milletinin yasal haklarını yeniden kazanmak amacıyla gerçekleştirdiği girişimlere de arka çıktığına işaret etti. Xi, Çin'in uluslararası toplumla birlikte ülkeler arası uzlaşma mekanizmasına yenilik getirerek Filistin ve İsrail arasında barış müzakerelerinin derhal başlatılması ve Ortadoğu bölgesinde kapsamlı, adil ve uzun vadeli barışın tesis edilmesi için gayet göstermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.  
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, her yıl 29 Kasım'da kutlanan Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi Jinping mesajında Filistin sorununun Ortadoğu'daki sorunların kaynağı olduğunu ve Filistin gibi Ortadoğu ülkelerinin uzun vadeli istikrarı, refahı ve kalkınmasını doğrudan etkilediğini söyledi.

Filistin krizine adil ve kapsamlı şekilde bir an önce çözüm getirilmesinin herkesin ortak arzusu olduğunu ifade eden Xi Jinping, bunun Filistin dâhil dünya halklarının menfaatlerine uyduğunu, küresel barış ve istikrara da yardımcı olacağını söyledi.

2018'in Çin-Filistin diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 30. yıldönümüne tekabül ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Xi, Filistinlilerin iyi dostu olarak Çin halkının, Filistin-İsrail barışının kararlı destekçisi olduğunu vurguladı.

Çin'in Ortadoğu'da barış sürecini kararlılıkla desteklediğini ifade eden Xi, Filistin milletinin yasal haklarını yeniden kazanmak amacıyla gerçekleştirdiği girişimlere de arka çıktığına işaret etti.

Xi, Çin'in uluslararası toplumla birlikte ülkeler arası uzlaşma mekanizmasına yenilik getirerek Filistin ve İsrail arasında barış müzakerelerinin derhal başlatılması ve Ortadoğu bölgesinde kapsamlı, adil ve uzun vadeli barışın tesis edilmesi için gayet göstermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.