Araç sahipleri dikkat kontrol ettirmedi 100 bin masraf açtı

DÜNYA 31.01.2024 - 23:03, Güncelleme: 31.01.2024 - 23:03 2489+ kez okundu.
 

Araç sahipleri dikkat kontrol ettirmedi 100 bin masraf açtı

Burdur’da bir vatandaş yeni aldığı aracın antifriz derecesini kontrol ettirmediği için aracının motoru arıza yaptı.
Ali Çakır Antalya’dan aldığı lüks aracın motor suyu donma derecesini kontrol ettirmediği için aracının motor bloğunda çatlak oluştuğunu söyledi. ‘Ben ihmal ettin 100 bine mal oldu siz ihmal etmeyin’ Aracı iki gün önce 750 bin TL’ye Antalya’dan aldığını ve antifiriz kontrolü yaptırmadığını anlatan Ali Çakır, “Aracı yeni aldık ama aldığımız kişi bakım yaptırdığını söylediği için baktırmadım. Hafta sonu köye gitmiştik hava çok soğuktu ve maalesef araçta antifiriz olmadığı için motor bloğu çatladı. Çekici ile sanayiye getirdik yaklaşık 100 bin Lira masraf açtı. Araç sahiplerine tavsiyem mutlaka antifirizi kontrol ettirsinler” dedi. İş yerine gelenlere ücretsiz antifiriz kontrolü yaptıklarını anlatan Çelik Oto Sahibi ve Oto Tamir Ustası Rıza Çelik, “Antifirizin donma noktası -60 derece olan saf antifriz, su ile karıştırıldığında donma noktası bulunulan bölgeye ayarlatılmaktadır. Ancak su oranı veya antifriz oranı arttıkça donma noktası düşmektedir. Bu nedenle doğru miktarda su ile karıştırılması önemlidir. Su oranı %70'i aşarsa donma %30'un altına düşmekte ve hareket tehlikesi baş göstermektedir. Antifrizin ısıyı taşıma özelliği suya izafi olarak daha az olduğundan düşük ağırlığın önem arz ettiği uygulamalarda daha da az kullanılır. Türkiye iklim koşullarında maksimum koruma için % 33 ila % 50 arasında antifriz kullanımı tavsiye edilmektedir. Biz çelik oto olarak buraya gelen vatandaşlara ücretsiz antifiriz kontrolü yapıyoruz.” şeklinde konuştu.  
Burdur’da bir vatandaş yeni aldığı aracın antifriz derecesini kontrol ettirmediği için aracının motoru arıza yaptı.

Ali Çakır Antalya’dan aldığı lüks aracın motor suyu donma derecesini kontrol ettirmediği için aracının motor bloğunda çatlak oluştuğunu söyledi.

‘Ben ihmal ettin 100 bine mal oldu siz ihmal etmeyin’

Aracı iki gün önce 750 bin TL’ye Antalya’dan aldığını ve antifiriz kontrolü yaptırmadığını anlatan Ali Çakır, “Aracı yeni aldık ama aldığımız kişi bakım yaptırdığını söylediği için baktırmadım. Hafta sonu köye gitmiştik hava çok soğuktu ve maalesef araçta antifiriz olmadığı için motor bloğu çatladı. Çekici ile sanayiye getirdik yaklaşık 100 bin Lira masraf açtı. Araç sahiplerine tavsiyem mutlaka antifirizi kontrol ettirsinler” dedi.

İş yerine gelenlere ücretsiz antifiriz kontrolü yaptıklarını anlatan Çelik Oto Sahibi ve Oto Tamir Ustası Rıza Çelik, “Antifirizin donma noktası -60 derece olan saf antifriz, su ile karıştırıldığında donma noktası bulunulan bölgeye ayarlatılmaktadır. Ancak su oranı veya antifriz oranı arttıkça donma noktası düşmektedir. Bu nedenle doğru miktarda su ile karıştırılması önemlidir. Su oranı %70'i aşarsa donma %30'un altına düşmekte ve hareket tehlikesi baş göstermektedir. Antifrizin ısıyı taşıma özelliği suya izafi olarak daha az olduğundan düşük ağırlığın önem arz ettiği uygulamalarda daha da az kullanılır. Türkiye iklim koşullarında maksimum koruma için % 33 ila % 50 arasında antifriz kullanımı tavsiye edilmektedir. Biz çelik oto olarak buraya gelen vatandaşlara ücretsiz antifiriz kontrolü yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.