B Ehliyeti Olanlara Bir Müjde Daha: Artık Bu Araçları da Sürebileceksiniz!

DÜNYA 25.03.2024 - 20:28, Güncelleme: 25.03.2024 - 20:28 1205+ kez okundu.
 

B Ehliyeti Olanlara Bir Müjde Daha: Artık Bu Araçları da Sürebileceksiniz!

Yılın ilk aylarında Meclis'ten geçen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahipleri artık sadece taksi türü araçları değil, farklı türden araçları da kullanabilmek için yetkilendirilmişti.
 Yürürlüğe girmesi planlanan yeni düzenlemeye göre B sınıfı ehliyetin kapsamının yeniden genişletilmesi bekleniyor. 2024 yılının ilk aylarında milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir karar alınmıştı. Meclis'te kabul edilen düzenleme ile B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler, 125 cc ve altındaki motosikletleri kullanmak için ilave ehliyet alma zorunluluğundan kurtulmuştu. B SINIFI EHLİYETLERİN KAPSAMI GENİŞLEMEYE DEVAM EDİYOR Milyonlarca sürücüyü sevindiren bu flaş kararla birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulmuş ve ulaşımda çeşitliliğin artması amaçlanmıştı. İddialara göre, düzenlemede kapsamı genişletmeye hazırlanan yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir şekilde gidermelerinin ardından ek maddeleri kabul etmeye hazırlanıyor. B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” şartının yeterli görüldüğü yeni düzenlemenin ardından, A2 sınıfı motorların da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edileceği iddia edilmekte. A2 EHLİYET NEDİR? A2 ehliyetler, 125 CC'nin üstünde yer alan, teknik olarak 35 kW güce kadar olan ve 0.2 kW/kg güç/ağırlık oranıyla sınırlı motosikletleri kapsamak için kullanılan bir ehliyet türüdür. Kaynak: Haber Merkezi
Yılın ilk aylarında Meclis'ten geçen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahipleri artık sadece taksi türü araçları değil, farklı türden araçları da kullanabilmek için yetkilendirilmişti.

 Yürürlüğe girmesi planlanan yeni düzenlemeye göre B sınıfı ehliyetin kapsamının yeniden genişletilmesi bekleniyor.
2024 yılının ilk aylarında milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir karar alınmıştı. Meclis'te kabul edilen düzenleme ile B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler, 125 cc ve altındaki motosikletleri kullanmak için ilave ehliyet alma zorunluluğundan kurtulmuştu.

B SINIFI EHLİYETLERİN KAPSAMI GENİŞLEMEYE DEVAM EDİYOR
Milyonlarca sürücüyü sevindiren bu flaş kararla birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulmuş ve ulaşımda çeşitliliğin artması amaçlanmıştı.

İddialara göre, düzenlemede kapsamı genişletmeye hazırlanan yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir şekilde gidermelerinin ardından ek maddeleri kabul etmeye hazırlanıyor.
B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” şartının yeterli görüldüğü yeni düzenlemenin ardından, A2 sınıfı motorların da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edileceği iddia edilmekte.

A2 EHLİYET NEDİR?
A2 ehliyetler, 125 CC'nin üstünde yer alan, teknik olarak 35 kW güce kadar olan ve 0.2 kW/kg güç/ağırlık oranıyla sınırlı motosikletleri kapsamak için kullanılan bir ehliyet türüdür.

Kaynak: Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.