BURDUR BELEDİYESİ HAŞERE İLE VEKTÖRLE MÜCADELE İLAÇLAMA BAŞLATTI

GÜNDEM 05.07.2023 - 14:32, Güncelleme: 05.07.2023 - 14:32 3950+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYESİ HAŞERE İLE VEKTÖRLE MÜCADELE İLAÇLAMA BAŞLATTI

Burdur Belediyesi, küresel iklim krizi nedeniyle düzensiz yağışların etkisiyle artan sivrisinek popülasyonu ile yoğun şekilde mücadele ediyor
Burdur Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Haşere popülasyonu konusunda günümoüz imkanlarını kullanarak En etkili ve hızlı şekilde sonuç almak için günün teknolojileri ile desteklenen ilaçlama yöntemleri kullanılıyor. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Ekiplerimiz yoğun yağışlar nedeniyle yeşil alanlarda oluşan larva ve sinek popülasyonunun önüne geçmek için yoğun mesai harcıyor. Bizim sadece yaz aylarında sinekler ve larvalarla mücadele ettiğimiz düşünülüyor. Ancak bu çalışmalar belli aylarda değil tüm yıl boyunca sürüyor. Toprak suya doygun. O nedenle su birikintileri, göllenmeler çok yaygın. Bu da sivrisinekler için ideal üreme ortamları yaratmış durumda. Kurban Bayramı öncesinde, ‘kurban atıklarının usulüne uygun bertaraf edilmesine yönelik’ yapılan tüm uyarılara rağmen, atıkların gelişi güzel çevreye bırakılmasından dolayı karasinek popülasyonundaki artış üzerine, çalışmalarda karasinekle mücadeleye ağırlık verildi. Bunun yanında yaz döneminde gelen yoğun yağışlar sonrasında üreme alanlarında genişleme yaşanan sivrisinek türleri de yoğun ilaçlama ile baskı altına alınıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız bahçelerinde ağzı açık kova bırakmasınlar. Hayvanlar için kapı önlerine, sokaklara bıraktıkları sular varsa, bunları sık sık yenilesinler. Kapları, yosunların da gidebileceği şekilde temizlemeleri gerekiyor. Atıl lastikler ciddi üreme kaynakları. Bazen dekoratif amaçlı olan, içi doldurulmadan bahçelere bırakılan lastiklerin içerisinde su bırakılmamalı.” Dedi.  
Burdur Belediyesi, küresel iklim krizi nedeniyle düzensiz yağışların etkisiyle artan sivrisinek popülasyonu ile yoğun şekilde mücadele ediyor

Burdur Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Haşere popülasyonu konusunda günümoüz imkanlarını kullanarak En etkili ve hızlı şekilde sonuç almak için günün teknolojileri ile desteklenen ilaçlama yöntemleri kullanılıyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Ekiplerimiz yoğun yağışlar nedeniyle yeşil alanlarda oluşan larva ve sinek popülasyonunun önüne geçmek için yoğun mesai harcıyor. Bizim sadece yaz aylarında sinekler ve larvalarla mücadele ettiğimiz düşünülüyor. Ancak bu çalışmalar belli aylarda değil tüm yıl boyunca sürüyor. Toprak suya doygun. O nedenle su birikintileri, göllenmeler çok yaygın. Bu da sivrisinekler için ideal üreme ortamları yaratmış durumda. Kurban Bayramı öncesinde, ‘kurban atıklarının usulüne uygun bertaraf edilmesine yönelik’ yapılan tüm uyarılara rağmen, atıkların gelişi güzel çevreye bırakılmasından dolayı karasinek popülasyonundaki artış üzerine, çalışmalarda karasinekle mücadeleye ağırlık verildi. Bunun yanında yaz döneminde gelen yoğun yağışlar sonrasında üreme alanlarında genişleme yaşanan sivrisinek türleri de yoğun ilaçlama ile baskı altına alınıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız bahçelerinde ağzı açık kova bırakmasınlar. Hayvanlar için kapı önlerine, sokaklara bıraktıkları sular varsa, bunları sık sık yenilesinler. Kapları, yosunların da gidebileceği şekilde temizlemeleri gerekiyor. Atıl lastikler ciddi üreme kaynakları. Bazen dekoratif amaçlı olan, içi doldurulmadan bahçelere bırakılan lastiklerin içerisinde su bırakılmamalı.” Dedi.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.