Burdur Çöplüğünde, onlarca ölü buzağı bulundu!

DÜNYA 10.07.2024 - 10:02, Güncelleme: 10.07.2024 - 10:02 844+ kez okundu.
 

Burdur Çöplüğünde, onlarca ölü buzağı bulundu!

Burdur’da sokak hayvanları beslemesi yapan Burdur Partili Kalpler Grubu, Burdur Çöplüğüne atılmış ölü haldeki onlarca buzağıyla karşılaşınca şoke oldu.
Ekipler, anında harekete geçti.. Burdur Çöplüğünde kimliği belirlenemeyen kişi ve kişilerce, 30’u geçen ölmüş halde buzağı ve küçük dana atıldı. Her gün sokak hayvanlarını besleme yapan Burdur Patili Kalpler Grubu üyeleri, besleme alanında onlarca ölü buzağı ve küçük danaların atıldığını görünce şoke oldu. Ölü hayvanlar kireçlenerek toprağa gömüldü Ölü hayvanların sosyal medyada paylaşılması üzerine hemen harekete geçen Burdur Tarım İl Müdürlüğü, Burdur Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ve  Burdur Zabıtası ekipleri, inceleme başlattı. Olay yerinde yapılan incelemede, büyük çapta bir hayvan nakli esnasında, ölmüş buzağı ve küçük danaların Burdur Çöplüğüne atıldığı tahmin edildi. İncelemede, bulaşıcı hayvan hastalıklarını ve halk sağlığını tehdit eden bir durum oluşmadığı belirlendi. İncelemenin ardından atılan buzağı ve küçük danalar, açılan büyük çaptaki kuyuya kireçlenerek gömüldü. Sokak hayvanları, leşleri yememiş Öte yandan, çöplükte yaşayan sokak hayvanlarının atılan buzağı ve küçük danaların leşlerine dokunmadığı tespit edildi. Araştırma sürüyor Olayla ilgili araştırmanın geniş çapta sürdüğü, yaşanan olayın müsebbiplerine büyük bedelli bir ceza uygulanacağı öğrenildi.
Burdur’da sokak hayvanları beslemesi yapan Burdur Partili Kalpler Grubu, Burdur Çöplüğüne atılmış ölü haldeki onlarca buzağıyla karşılaşınca şoke oldu.


Ekipler, anında harekete geçti..
Burdur Çöplüğünde kimliği belirlenemeyen kişi ve kişilerce, 30’u geçen ölmüş halde buzağı ve küçük dana atıldı. Her gün sokak hayvanlarını besleme yapan Burdur Patili Kalpler Grubu üyeleri, besleme alanında onlarca ölü buzağı ve küçük danaların atıldığını görünce şoke oldu.

Ölü hayvanlar kireçlenerek toprağa gömüldü
Ölü hayvanların sosyal medyada paylaşılması üzerine hemen harekete geçen Burdur Tarım İl Müdürlüğü, Burdur Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ve  Burdur Zabıtası ekipleri, inceleme başlattı. Olay yerinde yapılan incelemede, büyük çapta bir hayvan nakli esnasında, ölmüş buzağı ve küçük danaların Burdur Çöplüğüne atıldığı tahmin edildi. İncelemede, bulaşıcı hayvan hastalıklarını ve halk sağlığını tehdit eden bir durum oluşmadığı belirlendi. İncelemenin ardından atılan buzağı ve küçük danalar, açılan büyük çaptaki kuyuya kireçlenerek gömüldü.

Sokak hayvanları, leşleri yememiş
Öte yandan, çöplükte yaşayan sokak hayvanlarının atılan buzağı ve küçük danaların leşlerine dokunmadığı tespit edildi.

Araştırma sürüyor
Olayla ilgili araştırmanın geniş çapta sürdüğü, yaşanan olayın müsebbiplerine büyük bedelli bir ceza uygulanacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.