Burdur 'da çiftçilere önemli uyarı!

DÜNYA 09.03.2024 - 19:13, Güncelleme: 09.03.2024 - 19:13 2427+ kez okundu.
 

Burdur 'da çiftçilere önemli uyarı!

Burdur Valiliği vatandaşları zirai dona karşı uyardı.
Bahar günlerine girdiğimiz Mart ayında, bu hafta içinde Burdur’un bir tarafı güneşli iken, yüksek kesimlerine ve bazı köylerine kar yağdı. Hava sıcaklıklarındaki ani değişimler, vatandaşları olduğu gibi baharın müjdecisi ağaçlarda açan çiçekleri de etkiliyor. Güneşi gören vatandaşlar ceketlerini ve montlarını çıkartarak güneşlenmek için dışarıya çıkıyor. Ancak yarım saat sonra güneşin etkisini azaltması ile hava birden soğuyor. Burdur Valiliği, meteorolojinin yaptığı son değerlendirmeleri yansıtarak, Burdur ve Isparta çevrelerinde zirai don beklendiğini duyurdu. Yapılan değerlendirilmeye göre; bölgede hafta sonu sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak, Burdur ve Isparta çevrelerinde bugün akşam saatlerinden yarın sabah saatlerine kadar hafif kuvvette ve yükseklerde orta kuvvette zirai don beklendiği bildirildi. Zirai dona karşı çiftçilerin ve ilgililerin ürünlerine zarar gelmemesi için dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısı.
Burdur Valiliği vatandaşları zirai dona karşı uyardı.



Bahar günlerine girdiğimiz Mart ayında, bu hafta içinde Burdur’un bir tarafı güneşli iken, yüksek kesimlerine ve bazı köylerine kar yağdı. Hava sıcaklıklarındaki ani değişimler, vatandaşları olduğu gibi baharın müjdecisi ağaçlarda açan çiçekleri de etkiliyor. Güneşi gören vatandaşlar ceketlerini ve montlarını çıkartarak güneşlenmek için dışarıya çıkıyor. Ancak yarım saat sonra güneşin etkisini azaltması ile hava birden soğuyor.

Burdur Valiliği, meteorolojinin yaptığı son değerlendirmeleri yansıtarak, Burdur ve Isparta çevrelerinde zirai don beklendiğini duyurdu.
Yapılan değerlendirilmeye göre; bölgede hafta sonu sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak, Burdur ve Isparta çevrelerinde bugün akşam saatlerinden yarın sabah saatlerine kadar hafif kuvvette ve yükseklerde orta kuvvette zirai don beklendiği bildirildi.
Zirai dona karşı çiftçilerin ve ilgililerin ürünlerine zarar gelmemesi için dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.