Burdur’da sıcaklık eksiye düştü, vatandaş bere, eldiven ve atkıya koştu

DÜNYA 01.02.2024 - 22:13, Güncelleme: 01.02.2024 - 22:13 2924+ kez okundu.
 

Burdur’da sıcaklık eksiye düştü, vatandaş bere, eldiven ve atkıya koştu

Burdur’da havaların eksi derecelere düşmesiyle birlikte hazırlığı olmayan vatandaşlar şapka, eldiven ve atkı satışı yapan esnafın yolunu tuttu.
    Havaların soğumasıyla birlikte kışlık kıyafetlerin yanı sıra şapka, atkı satışları da arttı. Hava sıcaklıklarının eksi derecelere kadar düşmesi ile birlikte işlerini halletmek için dışarıya çıkan vatandaşlar dondurucu soğuk nedeniyle zor anlar yaşadı. Meteorolojinin uyarılarını takip ederek önlem alan vatandaşlar, yanlarındaki koruyucu malzemelerle soğuktan korunmaya çalışırken, hazırlıksız ve ince kıyafetlerle dışarıya çıkan vatandaşlar ise soluğu şapka, eldiven, atkı gibi malzemeler satan esnafta aldı.   Gazi caddesi Esnafı İsa Sağlam, "Şapka bere eldiven gibi ürünler satıyoruz. Bugün itibariyle hava sıcaklıkları baya eksi derecelere kadar düşmüş. İnsanlar dışarıya baya hazırlıksız çıkmışlar. Gelip alışveriş yapanlar oluyor. Atkı, bere, boyunluk ve eldiven soranlar oluyor. Soğuk havanın etkisi hem insanlara hem de bize yansıyor. Kar da kış da işlerimiz biraz daha hareketli hale geliyor" dedi.   Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kış mevsiminin geç gelmesi nedeniyle işlerin durgun geçtiğini belirten Sağlam, havaların soğumasıyla birlikte bundan sonra işlerin daha da hareketlenmesini beklediklerini aktardı. Hava sıcaklıklarının birden eksi derecelere kadar düştüğünü belirten vatandaşlar, soğuktan korunmak için koruyucu malzemeler aldıklarını söyledi.
Burdur’da havaların eksi derecelere düşmesiyle birlikte hazırlığı olmayan vatandaşlar şapka, eldiven ve atkı satışı yapan esnafın yolunu tuttu.

 

 

Havaların soğumasıyla birlikte kışlık kıyafetlerin yanı sıra şapka, atkı satışları da arttı. Hava sıcaklıklarının eksi derecelere kadar düşmesi ile birlikte işlerini halletmek için dışarıya çıkan vatandaşlar dondurucu soğuk nedeniyle zor anlar yaşadı.

Meteorolojinin uyarılarını takip ederek önlem alan vatandaşlar, yanlarındaki koruyucu malzemelerle soğuktan korunmaya çalışırken, hazırlıksız ve ince kıyafetlerle dışarıya çıkan vatandaşlar ise soluğu şapka, eldiven, atkı gibi malzemeler satan esnafta aldı.

 

Gazi caddesi Esnafı İsa Sağlam, "Şapka bere eldiven gibi ürünler satıyoruz. Bugün itibariyle hava sıcaklıkları baya eksi derecelere kadar düşmüş. İnsanlar dışarıya baya hazırlıksız çıkmışlar. Gelip alışveriş yapanlar oluyor. Atkı, bere, boyunluk ve eldiven soranlar oluyor. Soğuk havanın etkisi hem insanlara hem de bize yansıyor. Kar da kış da işlerimiz biraz daha hareketli hale geliyor" dedi.

 

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kış mevsiminin geç gelmesi nedeniyle işlerin durgun geçtiğini belirten Sağlam, havaların soğumasıyla birlikte bundan sonra işlerin daha da hareketlenmesini beklediklerini aktardı.

Hava sıcaklıklarının birden eksi derecelere kadar düştüğünü belirten vatandaşlar, soğuktan korunmak için koruyucu malzemeler aldıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.