Burdur'dan kaçırılan tarihi eserler Antalya'da! Çok yakında Burdur Müzesi'nde...

DÜNYA 02.02.2024 - 20:02, Güncelleme: 02.02.2024 - 20:02 3099+ kez okundu.
 

Burdur'dan kaçırılan tarihi eserler Antalya'da! Çok yakında Burdur Müzesi'nde...

Burdur'dan 1960'lı yıllarda Boubon Antik Kenti'nden kaçırılarak, yurtdışına çıkarılan tarihi eserler, yurda geri döndü
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Burdur Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Burdur Müze Müdürlüğü'nün uzun uğraşları sonucu yurda iade edilen tarihi eserler, Antalya Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Burdur Valisi Türker Öksüz ve Antalya Valisi Hulusi Şahin'in de katıldığı, Amerika ve İngiltere'den geri iadesi sağlanan eserler için, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un himayelerinde Antalya Arkeoloji Müzesi'nde basın toplantısı düzenlendi.
Burdur'dan 1960'lı yıllarda Boubon Antik Kenti'nden kaçırılarak, yurtdışına çıkarılan tarihi eserler, yurda geri döndü

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Burdur Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Burdur Müze Müdürlüğü'nün uzun uğraşları sonucu yurda iade edilen tarihi eserler, Antalya Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.
Burdur Valisi Türker Öksüz ve Antalya Valisi Hulusi Şahin'in de katıldığı, Amerika ve İngiltere'den geri iadesi sağlanan eserler için, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un himayelerinde Antalya Arkeoloji Müzesi'nde basın toplantısı düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.