Burdurlu çiftçiler dikkat: Hayvan Pazarı kapatıldı!

DÜNYA 02.02.2024 - 20:39, Güncelleme: 02.02.2024 - 20:39 3003+ kez okundu.
 

Burdurlu çiftçiler dikkat: Hayvan Pazarı kapatıldı!

Burdur'da Yarıköy köyüde şap hastalığı ortaya çıkmıştı, bu gün ise Burdur Hayvan Pazarı geçici süreliğine kapatıldı.
Dün gece de o kuyucularımıza duyurmuştuk; Burdur'da merkeze bağlı Yarıköy köyünde şap hastalığı ortaya çıktı, bu nedenle alınan önlemler kapsamında Burdur Hayvan Pazarı geçici süreliğine kapatıldı. Yarıköyün yakınında bulunan Müslümler, Yaylabeli, Kumluca, Akyaka, Yazıköy, Karaçal, Kuruçay, Karakent, Hacılar, Yassıgüme, Suludere gibi köylerde kesim hariç hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlarda giriş ve çıkışlar yasaklandı. Burdur Hayvan Pazarı da şap hastalığının tespit edilmesi üzerine geçici bir süreliğine kapatıldı. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla bu önlemlerin alındığı belirtildi.
Burdur'da Yarıköy köyüde şap hastalığı ortaya çıkmıştı, bu gün ise Burdur Hayvan Pazarı geçici süreliğine kapatıldı.


Dün gece de o kuyucularımıza duyurmuştuk; Burdur'da merkeze bağlı Yarıköy köyünde şap hastalığı ortaya çıktı, bu nedenle alınan önlemler kapsamında Burdur Hayvan Pazarı geçici süreliğine kapatıldı.

Yarıköyün yakınında bulunan Müslümler, Yaylabeli, Kumluca, Akyaka, Yazıköy, Karaçal, Kuruçay, Karakent, Hacılar, Yassıgüme, Suludere gibi köylerde kesim hariç hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlarda giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Burdur Hayvan Pazarı da şap hastalığının tespit edilmesi üzerine geçici bir süreliğine kapatıldı. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla bu önlemlerin alındığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.