Burdur’un en güzel teke ve koçları yarıştı

DÜNYA 04.05.2024 - 20:18, Güncelleme: 04.05.2024 - 20:18 1459 kez okundu.
 

Burdur’un en güzel teke ve koçları yarıştı

Teke Yöresi’nin başkenti Burdur’da düzenlenen 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ikinci gününde, il genelinde yetiştirilen Anadolu Merinosları ve Honamlı Keçileri güzellikte birbirleri ile yarıştılar.
Vatandaşlar, fuar kapsamında yapılan Anadolu Merinosu ve Honamlı Keçisi Güzellik Yarışması’na yoğun ilgi gösterdi. Yarışmayı Burdur Valisi Türker Öksüz, Milletvekilleri Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz, İzzet Akbulut ve Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp ve çok sayıda vatandaş izledi. Burdur’un birçok köyünden 20 Anadolu Merinosu’nun katıldığı güzellik yarışmasının birincisi Yeşilova Çardak Köyü’nden Kamil Akyol’un yetiştirdiği merinos koyunu olurken, ikinci Halil Savaş’ın merinos koyunu, üçüncü de Oktay Kurtuluş’un merinos koyunu oldu. 26 Honamlı Keçisi’nin yarıştığı güzellik yarışmasında da; birinci Yusuf Sarıcan’ın Yetiştirdiği Honamlı Keçisi, ikinci Kezban Kabaş’ın yetiştirdiği Honamlı Keçisi ve üçüncü Reşat Çelik’in yetiştirdiği Honamlı Keçisi oldu.  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyeleri, en güzel keçileri ve koyunları seçerken; vücut ölçülerini, ırk karakterlerini yansıtıp yansıtmadıklarını, hayvanın yaşını ve yürüyüş şekli gibi bir çok kriteri inceleyerek dereceye girenleri belirlediler. Yarışmalar sonunda, merinos koyunları ve honamlı keçileri ile dereceye giren yetiştiricilere ödülleri ve madalyaları verildi.
Teke Yöresi’nin başkenti Burdur’da düzenlenen 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ikinci gününde, il genelinde yetiştirilen Anadolu Merinosları ve Honamlı Keçileri güzellikte birbirleri ile yarıştılar.

Vatandaşlar, fuar kapsamında yapılan Anadolu Merinosu ve Honamlı Keçisi Güzellik Yarışması’na yoğun ilgi gösterdi. Yarışmayı Burdur Valisi Türker Öksüz, Milletvekilleri Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz, İzzet Akbulut ve Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp ve çok sayıda vatandaş izledi.

Burdur’un birçok köyünden 20 Anadolu Merinosu’nun katıldığı güzellik yarışmasının birincisi Yeşilova Çardak Köyü’nden Kamil Akyol’un yetiştirdiği merinos koyunu olurken, ikinci Halil Savaş’ın merinos koyunu, üçüncü de Oktay Kurtuluş’un merinos koyunu oldu. 26 Honamlı Keçisi’nin yarıştığı güzellik yarışmasında da; birinci Yusuf Sarıcan’ın Yetiştirdiği Honamlı Keçisi, ikinci Kezban Kabaş’ın yetiştirdiği Honamlı Keçisi ve üçüncü Reşat Çelik’in yetiştirdiği Honamlı Keçisi oldu.  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyeleri, en güzel keçileri ve koyunları seçerken; vücut ölçülerini, ırk karakterlerini yansıtıp yansıtmadıklarını, hayvanın yaşını ve yürüyüş şekli gibi bir çok kriteri inceleyerek dereceye girenleri belirlediler.

Yarışmalar sonunda, merinos koyunları ve honamlı keçileri ile dereceye giren yetiştiricilere ödülleri ve madalyaları verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.