BUTSO Başkanı Keyik: Gazze sürecinde Burdur’un İsrail’le ticareti arttı

DÜNYA 18.01.2024 - 20:27, Güncelleme: 18.01.2024 - 20:27 3125+ kez okundu.
 

BUTSO Başkanı Keyik: Gazze sürecinde Burdur’un İsrail’le ticareti arttı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında (BUTSO) yapılan 2023 yılı değerlendirmesinde konuşan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği hava saldırısı döneminde Burdur’dan İsrail’e yapılan ticaretin arttığını söyledi.
BUTSO yönetim kurulu tarafından BUTSO toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısından 2023 yılı faaliyet raporu açıklanması ve değerlendirme toplantısı yapıldı. 2023 faaliyet raporunu bansın mensuplarıyla paylaşan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Türkiye’nin 2023 yılını değerlendirdi. Yaşanılan bölgesel ve küresel krizlere iç politikaların gündemlerine değinilen toplantıda, 2023 yılı faaliyet ve etkinliklerinden anlatıldı. Daha sonra basın mensuplarının sorularına cevap veren Yusuf Keyik, bir Gazetecinin, “İsrail’le Filistin arasında bir savaş var. Burdur’dan da İsrail’e ihraç giden mallar var. Masum kadınların, çocukların öldürülmesine tepki olarak bu firmalardan tepki olarak ticareti azaltan firma var mı?” sorusu üzerine Başkan Keyik, “İsrail mallarına bir tepki var ama bizim İsrail’e sattığımız ürünlerde bir azalma yok aksine artış var. Milliyetçilikle ticareti birbirine karıştırmayalım. Sizin bir işletmeniz var, yatırım yapmışsınız ürettiğiniz malı da satmanız gerekiyor. Böylede bir pazar var, ben pazara satmıyorum dediğiniz zaman belki de işletmeniz yok olma seviyesine gelecek. Bu mu doğru, yoksa malı satmak mı doğru? Bana göre satmak doğru, çünkü orada çalışan 100-150 tane işçi var. Onların işsiz kalması beni daha çok üzer. Bu da benim fikrim. Pazarı kaybettiğiniz zaman yakalamak çok zor ama İsrail mallarına tepki koymak daha doğru milliyetçi açıdan baktığımız zaman” dedi. ‘Vatandaş ev alamıyor, parası olanda faize yatırıyor’ Faizin artması nedeniyle vatandaşın ev almak yerine parasını faize yatırdığını anlatan Başkan Keyik, “Evlerin maaliyeti çok arttı. Bugün 100 metrekare evin maaliyeti 2,5 milyon Lirayı geçti bunu yapan kaça satacak? 4-5 milyona satılıyor, hadi 2 milyon arabayı sattın altın sattın buldun, 3 milyonunu kredi çeksen faizden dolayı ödenecek gibi değil. Mevduat faizi artınca 1,5 milyonu olan adan yatırıyor ve aylık 60 bin Lira faiz geliri oluyor. Kur Korumalı Mevduattan çıkanlar parayı faize yatırdı para piyasaya girmedi. Buna bir çözüm gelmesi lazım. Çünkü müteahhitte ev yapmak istemiyor” şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra BUTSO Yönetimi ve Basın Mensupları hatıra fotoğrafı çektirdi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında (BUTSO) yapılan 2023 yılı değerlendirmesinde konuşan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği hava saldırısı döneminde Burdur’dan İsrail’e yapılan ticaretin arttığını söyledi.

BUTSO yönetim kurulu tarafından BUTSO toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısından 2023 yılı faaliyet raporu açıklanması ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

2023 faaliyet raporunu bansın mensuplarıyla paylaşan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Türkiye’nin 2023 yılını değerlendirdi. Yaşanılan bölgesel ve küresel krizlere iç politikaların gündemlerine değinilen toplantıda, 2023 yılı faaliyet ve etkinliklerinden anlatıldı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularına cevap veren Yusuf Keyik, bir Gazetecinin, “İsrail’le Filistin arasında bir savaş var. Burdur’dan da İsrail’e ihraç giden mallar var. Masum kadınların, çocukların öldürülmesine tepki olarak bu firmalardan tepki olarak ticareti azaltan firma var mı?” sorusu üzerine Başkan Keyik, “İsrail mallarına bir tepki var ama bizim İsrail’e sattığımız ürünlerde bir azalma yok aksine artış var. Milliyetçilikle ticareti birbirine karıştırmayalım. Sizin bir işletmeniz var, yatırım yapmışsınız ürettiğiniz malı da satmanız gerekiyor. Böylede bir pazar var, ben pazara satmıyorum dediğiniz zaman belki de işletmeniz yok olma seviyesine gelecek. Bu mu doğru, yoksa malı satmak mı doğru? Bana göre satmak doğru, çünkü orada çalışan 100-150 tane işçi var. Onların işsiz kalması beni daha çok üzer. Bu da benim fikrim. Pazarı kaybettiğiniz zaman yakalamak çok zor ama İsrail mallarına tepki koymak daha doğru milliyetçi açıdan baktığımız zaman” dedi.

‘Vatandaş ev alamıyor, parası olanda faize yatırıyor’

Faizin artması nedeniyle vatandaşın ev almak yerine parasını faize yatırdığını anlatan Başkan Keyik, “Evlerin maaliyeti çok arttı. Bugün 100 metrekare evin maaliyeti 2,5 milyon Lirayı geçti bunu yapan kaça satacak? 4-5 milyona satılıyor, hadi 2 milyon arabayı sattın altın sattın buldun, 3 milyonunu kredi çeksen faizden dolayı ödenecek gibi değil. Mevduat faizi artınca 1,5 milyonu olan adan yatırıyor ve aylık 60 bin Lira faiz geliri oluyor. Kur Korumalı Mevduattan çıkanlar parayı faize yatırdı para piyasaya girmedi. Buna bir çözüm gelmesi lazım. Çünkü müteahhitte ev yapmak istemiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra BUTSO Yönetimi ve Basın Mensupları hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.