CHP BURDUR'DA ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

SİYASET 31.08.2022 - 15:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4236+ kez okundu.
 

CHP BURDUR'DA ZAFER BAYRAMINI KUTLADI

Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl Dönümü kutlamalarına katılan CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, "30 Ağustos Türk Milleti'nin İşgale, Zulme ve Haksızlığa onurlu başkaldırışıdır." dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü Burdur’da hazırlanan etkinliklerle büyük bir coşku içerisinde kutlandı. CHP Burdur örgütünün  hazırladığı kutlama etkinliklerine TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, ADD Şube Başkanı Ümran Minas, Burdur Eğitim İş Şube Başkanı Erkan Putgül, Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Çiçek, Çağdaş yaşama Destekleme Derneği Sergül Canıgür, Şoförler Odası Başkanı Hasan Yalçın ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk koyan Başkan Akbulut törende yaptığı konuşmada, Burdurluların Zafer Bayramını kutladı. Başkan Akbulut, "30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır. 30 Ağustos; bir ulusun şahlanışı ve yeniden dirilişi, mandacılığa, esarete başkaldırıdır. 30 Ağustos; çağdaşlığa, aydınlığa ve özgürlüğe açılan kapı, ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın tamamlanmasına giden yolu tamamen açan bir büyük zaferdir." şeklinde konuştu. Konuşmasının ikinci bölümünde hükümete ve Diyanet İşleri Başkanlığına seslenen Başkan Akbulut, "26 Ağustos 2022 günü Cuma hutbesinde Atatürk’ e, silah arkadaşlarına bir Fatiha okumayı bile çok görenler iyi dinlesin! Geleceğini, tahtını, tacını ve hatta halifeliğini düşmanın merhametine bağlayıp, boyunduruk altına girerek; Kuvayı Milliyeciler ve işgale karşı çıkanlar  hakkında idam fermanı yayınlayanlara rağmen 30 Ağustoslara nasıl ulaşıldıysa yine bu yüce Millet atasının el üstünde tutulduğu günlerin zaferini kazanmayı bilecektir.  O gün geldiğinde eller hep birlikte semaya kalkacak, bu toprakları Türk Milleti'ne yurt yapanlara, Mustafa Kemallere , İsmet Paşalara, Fevzi Çakmaklara, Celal Bayarlara ve nicelerine rahmet okuyacaktır." ifadelerini kullandı. Başkan İzzet Akbulut konuşmasını İstiklal Madalyası sahibi Yazar Falih Rıfkı Atay’ın şu sözleriyle sonlandırdı: "Nemiz Varsa, Bağımsız Bir Devlet Kurmuşsak ,Hür Vatandaş Olmuşsak, Şerefli İnsanlar Gibi Dolaşıyorsak , Yurdumuzu Batının,   Vicdanımızı Ve Kafamızı Doğunun Pençesinden Kurtarmışsak , Şu Denizlere Bizim Diye Bakıyor, Bu Topraklarda Ana Bağrının Sıcağını Duyuyorsak , Belki Nefes Alıyorsak, Hepsini 30 Ağustos Zaferine Borçluyuz”    
Burdur'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıl Dönümü kutlamalarına katılan CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, "30 Ağustos Türk Milleti'nin İşgale, Zulme ve Haksızlığa onurlu başkaldırışıdır." dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü Burdur’da hazırlanan etkinliklerle büyük bir coşku içerisinde kutlandı. CHP Burdur örgütünün  hazırladığı kutlama etkinliklerine TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, ADD Şube Başkanı Ümran Minas, Burdur Eğitim İş Şube Başkanı Erkan Putgül, Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Çiçek, Çağdaş yaşama Destekleme Derneği Sergül Canıgür, Şoförler Odası Başkanı Hasan Yalçın ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk koyan Başkan Akbulut törende yaptığı konuşmada, Burdurluların Zafer Bayramını kutladı. Başkan Akbulut, "30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır. 30 Ağustos; bir ulusun şahlanışı ve yeniden dirilişi, mandacılığa, esarete başkaldırıdır. 30 Ağustos; çağdaşlığa, aydınlığa ve özgürlüğe açılan kapı, ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın tamamlanmasına giden yolu tamamen açan bir büyük zaferdir." şeklinde konuştu.
Konuşmasının ikinci bölümünde hükümete ve Diyanet İşleri Başkanlığına seslenen Başkan Akbulut, "26 Ağustos 2022 günü Cuma hutbesinde Atatürk’ e, silah arkadaşlarına bir Fatiha okumayı bile çok görenler iyi dinlesin! Geleceğini, tahtını, tacını ve hatta halifeliğini düşmanın merhametine bağlayıp, boyunduruk altına girerek; Kuvayı Milliyeciler ve işgale karşı çıkanlar  hakkında idam fermanı yayınlayanlara rağmen 30 Ağustoslara nasıl ulaşıldıysa yine bu yüce Millet atasının el üstünde tutulduğu günlerin zaferini kazanmayı bilecektir.  O gün geldiğinde eller hep birlikte semaya kalkacak, bu toprakları Türk Milleti'ne yurt yapanlara, Mustafa Kemallere , İsmet Paşalara, Fevzi Çakmaklara, Celal Bayarlara ve nicelerine rahmet okuyacaktır." ifadelerini kullandı.
Başkan İzzet Akbulut konuşmasını İstiklal Madalyası sahibi Yazar Falih Rıfkı Atay’ın şu sözleriyle sonlandırdı:
"Nemiz Varsa, Bağımsız Bir Devlet Kurmuşsak ,Hür Vatandaş Olmuşsak, Şerefli İnsanlar Gibi Dolaşıyorsak , Yurdumuzu Batının,   Vicdanımızı Ve Kafamızı Doğunun Pençesinden Kurtarmışsak , Şu Denizlere Bizim Diye Bakıyor, Bu Topraklarda Ana Bağrının Sıcağını Duyuyorsak , Belki Nefes Alıyorsak, Hepsini 30 Ağustos Zaferine Borçluyuz”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.