CHP Lideri Özel, orucunu Burdurlularla açtı

DÜNYA 15.03.2024 - 21:13, Güncelleme: 15.03.2024 - 21:13 2429+ kez okundu.
 

CHP Lideri Özel, orucunu Burdurlularla açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur Belediyesince kurulan Gönül Sofrasına katılarak, iftar yemeğinde Burdurlularla bir araya geldi
Burdur Cumhuriyet Meydanında kurulan sofrada orucunu Burdur halkı ile birlikte açan Genel Başkan Özel, iftar yemeğinin ardından halkla birlikte dua etti. CHP Lideri Özgür Özel’in bir önceki Burdur ziyaretinin de Ramazan ayına denk geldiğini hatırlatan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Yine bunu bir tesadüf ve bir tevafuk olarak adlandırabiliriz, bir iftar yemeğinde yine bizim gelenek haline getirdiğimiz gönül soframıza genel başkanımız eşlik ettiler. Kendilerine ve sizlere teşekkür ediyorum. Oruç ve ibadetlerimiz kabul olsun” dedi. Burdur’dan bir kez daha Filistin’deki zulmün, Filistin’deki saldırıların ve savaşın İsrail’in yapmış olduğu devlet terörünün sona ermesi çağrısında bulunan Genel Başkan Özel, “İki şeyin rengi olmaz; annenin gözünün yaşı ve rengi yoktur. Bunun milleti yoktur, ulusu yoktur, mezhebi yoktur bir de emekçilerin alnının terinin rengi yoktur. Bu yüzden annelerin ağlamadığı, bütün çalışanların emeğinin karşılığını aldığı ve dahi çok zor günler geçiren emeklilerimizin 10 binTL gibi bir en düşük emekli maaşıyla güç günler getiren emeklilerimizin sesinin duyulduğu, yoksulların karnının doyurulduğu, devletin sosyal devlet olma ilkesiyle ihtiyaç sahiplerine sahip çıktığı, yerel yönetimlerin üzerine düşen görevleri harfiyen yerine getirdikleri ve bu ülkede vatandaşların barış içinde, huzur içinde, karınları tok, sırtları pek, evleri sıcak, evlatlarının geleceklerinden endişeli değil geleceklerine güven duydukları bir Türkiye'de hep beraber yaşamayı arzu ediyoruz. Ben tutulan oruçların bir kez daha Allah katında kabul olmasını, yapılan ibadetlerin kabul olmasını, Ramazan’ın sadece aç kalmak, su içmek demek değil aksine bu hislerle, güzel bir dille iyi dileklerle yardımlaşarak ve birbirimize sahip çıkılarak geçirildiğinde gerçek anlamda Ramazan'ın yaşanmış olacağını bir kez daha hatırlatıyorum. Her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum, ailelerinize, sevdiklerinize, selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum. Sağ olun, var olun” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur Belediyesince kurulan Gönül Sofrasına katılarak, iftar yemeğinde Burdurlularla bir araya geldi

Burdur Cumhuriyet Meydanında kurulan sofrada orucunu Burdur halkı ile birlikte açan Genel Başkan Özel, iftar yemeğinin ardından halkla birlikte dua etti.

CHP Lideri Özgür Özel’in bir önceki Burdur ziyaretinin de Ramazan ayına denk geldiğini hatırlatan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Yine bunu bir tesadüf ve bir tevafuk olarak adlandırabiliriz, bir iftar yemeğinde yine bizim gelenek haline getirdiğimiz gönül soframıza genel başkanımız eşlik ettiler. Kendilerine ve sizlere teşekkür ediyorum. Oruç ve ibadetlerimiz kabul olsun” dedi.

Burdur’dan bir kez daha Filistin’deki zulmün, Filistin’deki saldırıların ve savaşın İsrail’in yapmış olduğu devlet terörünün sona ermesi çağrısında bulunan Genel Başkan Özel, “İki şeyin rengi olmaz; annenin gözünün yaşı ve rengi yoktur. Bunun milleti yoktur, ulusu yoktur, mezhebi yoktur bir de emekçilerin alnının terinin rengi yoktur. Bu yüzden annelerin ağlamadığı, bütün çalışanların emeğinin karşılığını aldığı ve dahi çok zor günler geçiren emeklilerimizin 10 binTL gibi bir en düşük emekli maaşıyla güç günler getiren emeklilerimizin sesinin duyulduğu, yoksulların karnının doyurulduğu, devletin sosyal devlet olma ilkesiyle ihtiyaç sahiplerine sahip çıktığı, yerel yönetimlerin üzerine düşen görevleri harfiyen yerine getirdikleri ve bu ülkede vatandaşların barış içinde, huzur içinde, karınları tok, sırtları pek, evleri sıcak, evlatlarının geleceklerinden endişeli değil geleceklerine güven duydukları bir Türkiye'de hep beraber yaşamayı arzu ediyoruz. Ben tutulan oruçların bir kez daha Allah katında kabul olmasını, yapılan ibadetlerin kabul olmasını, Ramazan’ın sadece aç kalmak, su içmek demek değil aksine bu hislerle, güzel bir dille iyi dileklerle yardımlaşarak ve birbirimize sahip çıkılarak geçirildiğinde gerçek anlamda Ramazan'ın yaşanmış olacağını bir kez daha hatırlatıyorum. Her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum, ailelerinize, sevdiklerinize, selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum. Sağ olun, var olun” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.