CHP Milletvekili Akbulut, 3600 Ek Gösterge sözünü hatırlattı

DÜNYA 01.03.2024 - 20:43, Güncelleme: 01.03.2024 - 20:43 2500+ kez okundu.
 

CHP Milletvekili Akbulut, 3600 Ek Gösterge sözünü hatırlattı

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Yüksekokul ve fakülte mezunu olup birinci dereceye gelen bütün devlet memurlarına ve emeklilerine 3600 Ek göstergeyi vermenizi ve sözünüzü tutmanızı bekliyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 Ek Göstergeye yönelik verdiği sözü hatırlattı. TBMM Genel Kurulunda sırasında söz alan Milletvekili Akbulut, “2023 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileri genel seçim öncesinde tüm memurlara ek göstergelerinde 600 puanlık artış ve birinci derecedeki tüm memur ve emeklilerinin 3600 ek gösterge kapsamına alınacağını açıklamıştı.   3600 ek gösterge, emekli maaşın da Bin 234 lira ve emekli ikramiyesinde de 44 bin 499 lira fark ettirmektedir.  Yapılmış olan düzenleme ile birinci dereceye gelen öğretmenlerin, polislerin, sağlık çalışanı ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilmiştir.  Birinci dereceye gelmiş ve emekli olmuş diğer memurlar yine unutulmuştur.  Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Yüksekokul ve fakülte mezunu olup birinci dereceye gelen bütün devlet memurlarına ve emeklilerine 3600 Ek göstergeyi vermenizi ve sözünüzü tutmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Yüksekokul ve fakülte mezunu olup birinci dereceye gelen bütün devlet memurlarına ve emeklilerine 3600 Ek göstergeyi vermenizi ve sözünüzü tutmanızı bekliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 Ek Göstergeye yönelik verdiği sözü hatırlattı.

TBMM Genel Kurulunda sırasında söz alan Milletvekili Akbulut, “2023 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileri genel seçim öncesinde tüm memurlara ek göstergelerinde 600 puanlık artış ve birinci derecedeki tüm memur ve emeklilerinin 3600 ek gösterge kapsamına alınacağını açıklamıştı.  

3600 ek gösterge, emekli maaşın da Bin 234 lira ve emekli ikramiyesinde de 44 bin 499 lira fark ettirmektedir.  Yapılmış olan düzenleme ile birinci dereceye gelen öğretmenlerin, polislerin, sağlık çalışanı ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilmiştir.  Birinci dereceye gelmiş ve emekli olmuş diğer memurlar yine unutulmuştur.  Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Yüksekokul ve fakülte mezunu olup birinci dereceye gelen bütün devlet memurlarına ve emeklilerine 3600 Ek göstergeyi vermenizi ve sözünüzü tutmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.